F1'de Suudi Arabistan eleştirileri kabul etmiyor

10.11.2020 - 18:54 | Son Güncellenme: 10.11.2020 - 19:02

F1 yönetiminin 2021'de Suudi Arabistan GP'sinin düzenleneceğine karar vermesinden sonra, İnsan Hakları İzleme Örgütü bu kararı kınadı. Suudi Arabistan yönetimi eleştirilere ne dedi, Suudi Arabistan GP düzenlenecek mi? İşte detaylar...

F1'de Suudi Arabistan eleştirileri kabul etmiyor

Orhan GÜLEK-AJANSSPOR

Formula 1 yönetimi, önümüzdeki yıl Cidde’de yapılacak bir gece yarışı ile Suudi Arabistan’da olacağını duyurduktan sonra dünyadan tepkiler almaya başladı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Formula 1'in önümüzdeki yıl Suudi Arabistan'da yarışacağının onaylanmasını kınadı. Uluslararası Af Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan ülkesin baskıcı rejimini meşrulaştırmak için spor eliyle maskelemeye yönelik bir girişim olarak nitelendirdi.

Suudi Arabistan ise, bugün The Nationalnews'e verdiği demeçte, 2021 Formula 1 sezonunda F1 yarışa ev sahipliği yapacağını ve eleştirileri de kabul etmediğini ifade etti.

Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdulaziz bin Türki Al Faysal, The Nationalnews'e yaptığı açıklamada yarışın gerçekleşmesinin, ülkenin içinde bulunduğu dönüşüm yolculuğuna mükemmel bir şekilde yansıttığını söyledi.

“Gurur ve mutluluk duyuyoruz"

Bakan Abdulaziz “Genç nesillerimizin buna genç yaşta şahit olabilmesinden ve toplumumuzda olumlu gelişmeleri teşvik etmesinden gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu noktada desteğini esirgemeyen MBS'ye (Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Salman) 2030 vizyonu için teşekkür ederiz" ifadeleri kullandı.

Suudi Arabistan'ın bu tür organizasyonları alarak, insan hakları ihlalleri konusundaki imajını düzeltmeyi amaçladığı iddia ediliyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler