Formula 1'de test sürüşleri tamamlandı! Gözler Bahreyn Grand Prix'sinde

Furkan Sönmez
23.02.2024 - 21:39 | Son Güncellenme: 23.02.2024 - 22:06

2024 Formula 1 sezonu öncesinde yapılan test sürüşleri bugün sona erdi. Artık gözler 2024 sezonunun ilk yarışı olan 2 Mart'taki Bahreyn Grand Prix'sinde. Detaylar.

Formula 1'de test sürüşleri tamamlandı! Gözler Bahreyn Grand Prix'sinde

AJANSSPOR HABER

2024 Formula 1 sezonu öncesi Bahreyn'de düzenlenen 3 günlük test sürüşleri bugün sona erdi. Takımlar, ilk kez yeni araçlarıyla uzun bir tur attı ve yarış öncesi araçlarındaki eksikleri görüp test etme imkanı buldu. 3 gün süren test sürüşlerinde Red Bull ve Ferrari pilotları zirvede yer aldı. Ayrıca kırmızı bayraklar, test sürüşlerine damga vurdu.

Drenaj kapakları test sürüşlerini durdurdu

Dün düzenlenen test sürüşlerinin sabah seansında, Sakhir pistindeki bir drenaj kapağı Charles Leclerc'in aracının üstünden geçmesi sonrası kırıldı ve Ferrari pilotunun araç tabanına hasar verdi. Daha sonra o kapağın üstünden geçen Lewis Hamilton'ın araç tabanında da hasar meydana geldi. İki takımın mekanikerleri hasarı kısa sürede onardı ve test sürüşerinin sabah seansı kırmızı bayraklarla 1 saat erkenden sonlandırıldı. Bugün de sabah seansında bu sefer Red Bull pilotu Sergio Perez, yerinden çıkan bir drenaj kapağının kurbanı oldu ve aracı inceleme altına alındı. Meksikalı pilotun aracında onarımlar tamamlandı ve test sürüşleri yeniden başladı.

Ferrari ve Red Bull pilotları zirvede

Bahreyn'de düzenlenen sezon öncesi test sürüşlerinin ilk gününün sabah seansında Red Bull pilotu Max Verstappen, zirvede yer aldı. Verstappen'in arkasında ise 2. sırada Charles Leclerc ve 3. sırada Fernando Alonso yer aldı. Öğleden sonraki seansta da 1. olan Hollandalı pilotun arkasında 2. sırada Lando Norris ve 3. sırada Carlos Sainz yer aldı.

2. günün test sürüşlerinin ilk seansında drenaj kapağının kırılması sonrası çıkan kırmızı bayraklarla seans sona erdi. Seansın sona ermesiyle zirvede Charles Leclerc yer aldı, 2. sırada Oscar Piastri ve 3. sırada Logan Sargeant yer aldı. 2. günün son seansında ise yine bir Ferrari pilotu Carlos Sainz zirvede tamamlarken 2. sırayı Sergio Perez aldı ve 3. sırayı ise Lewis Hamilton kaptı.

Test sürüşlerinin 3. ve son gününde araçlar 7 saat boyunca pistte tur attı. Tek seans olarak belirlenen son günde zirvede Charles Leclerc vardı. 2. sırada George Russell yer alırken, 3. sırada ise Guanyu Zhou yer aldı.

3 günlük test sürüşlerinin 5 seansının 3'ünde zirveyi Ferrari pilotları alırken, 2'sinde ise Red Bull pilotu Max Verstappen zirveyi kaptı.

Mercedes umut verdi

Geçen sezonki W14 aracından istediğini alamayan Mercedes, 2024 aracı W15 ile taraftarlarına umut aşıladı. 3 günlük test sürüşlerinde zirvede yer alamayan Mercedes pilotları, son iki günde iyi bir performans ortaya koydu. Testlerin 2. gününde Lewis Hamilton 3. sırada yer alırken, bugünkü seansta George Russell 2. sırayı kaptı. Aracın geçen seneki araçla kıyasına baktığımızda ise yunuslamanın çok minimal olduğu göze çarptı. Ayrıca Alman takım, test sürüşlerinde bir kez hibrit problemi yaşadı ve yarım saatte problem çözüldü. 

2024 Formula 1 sezonu ne zaman?

Formula 1'de yeni sezon, 29 Şubat'ta start alacak. Sezon, 1. antrenman seansı ile 29 Şubat'ta başlayacak ve 2 Mart'ta sezonun ilk yarışı Bahreyn GP'de koşulacak. Ayrıca 2024 sezonunda toplamda 24 yarış gerçekleştirilecek. Bu sezon, Formula 1 tarihinin de en uzun sezonu olacak.

Formula 1 2024 ilk hafta programı:

29 Şubat 2024: 1. Antrenman Seansı ve 2. Antrenman Seansı

1 Mart 2024: 3. Antrenman Seansı ve Sıralama Turları

2 Mart 2024: Yarış

Senin için hazırladığımız haberler