Fabrikadan Türk futboluna!

03.05.2017 - 08:01 | Son Güncellenme: 03.05.2017 - 08:01

Cengiz Ünder altyapısıyla sadece Türk değil Avrupa kulüplerine de futbolcu ihraç eden Altınordu’da yetişti. 19 yaşındaki yıldız, Başakşehir’den doğru adımlar ve transfer tercihleriyle büyük denizlere açılmayı hedefliyor

Geçen hafta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım gelecek sezonun transferlerini mayısta bitireceğini açıklamıştı. Başakşehir bu hamleyi geçen mayıs ayında yapmıştı. Altyapısıyla ünlü Altınordu, Bundesliga ekibi Freiburg'a sattığı Çağlar Söyüncü sonrası bir başka genç yıldızını İstanbul'a gönderdi. Başkan Mehmet Özkan, "9 yaşından beri beraberiz. Misyonumuz gereği Cengiz'in Abdullah Avcı ile çalışmasını istedik. Kısa sürede Avrupa'ya transfer olacak" demişti. Başkan hüzünlüydü çünkü 9 yaşında ailesini bırakıp kulübe yerleşen Cengiz, onu baba gibi görüyordu. Ancak Özkan, yeni Cengizler için kasasına 700 bin Euro'yu koyarken teselli bulmuştu.

4 GÜNDE 2 BÜYÜĞE 4 GOL
Aslında Cengiz, Football Manager oynayanlar için bilindik bir isim... FM'de başarılı olmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biriydi ve gelecekte büyük işler kotarabileceğini hissediyorlardı. Altınordu'da, "Hedefim üç büyüklerde oynamak" derken kader onu üç büyüklerin başını ağrıtan Başakşehir'e düşürdü. Röportaj taleplerini kulüp, "Şimdi değil" diyerek geri çevirdi. Onun çok konuşulup, Batuhan Karadeniz ya da Muhammed Demirci gibi kaybolmasını istemiyorlardı. Ancak saatlerin acelesi vardı ve manşetlere çıkması kısa sürdü. Önce kupada Fenerbahçe, 4 gün sonra da Beşiktaş kalesine toplam 4 gol bırakan Cengiz, şimdi Avrupa için daha çok çalışmak zorunda ve bunu çok iyi biliyor. Çünkü altyapısı sağlam...

28
Medipol Başakşehir'in bu sezon oynadığı 29 lig maçının 28'inde görev alan Cengiz, bu karşılaşmaların 27'sine ilk 11'de çıkarak Abdullah Avcı'nın güvenini kazanmış bir görüntü çizdi.

7
Cengiz Ünder ligde bu sezon attığı 7 golle Başakşehir'in en golcü ikinci oyuncusu oldu. Takımın forvetleri Mehmet Batdal, Adebayor ve Mustafa Pektemek'i geçen 19 yaşındaki kanat oyuncusunun önünde sadece 8 gollü Visca bulunuyor.

NE DEDİLER?

ÖMER ÜRÜNDÜL
BİR NUMARALI HEDEFİ FUTBOL OLURSA, YILDIZ OLUR
Cengiz Ünder son derece yetenekli bir kanat forveti... Kolay adam eksiltiyor. Kenardan içe kateden etkili girişimleri var. Bunun yanında hem defansa yardım ediyor hem de golcü bir oyuncu. Bilhassa ters kanattan olgunlaşan ataklarda sinsice pozisyon alıyor. Günümüz futbolunun istediği genç bir yetenek. Tek endişem özel yaşantısı. Her ne kadar methediliyorsa da fizik gücünün biraz düştüğü gözardı edilmemeli. Bütün temennim Cengiz'in de Ronaldo'nun dünyaca ünlü manken Irina Shayk ile beraberken söylediği gibi "Hayatta bir numaralı aşkım futbol" demesi...

METİN TEKİN
BASAMAKLARI BİRER BİRER ÇIKMALI
Cengiz Ünder'in hikayesinde şunu görüyoruz ki, futbolcu olmak hiç de kolay değil. Büyük emek verip bunun bedellerini (ailesinden ayrılmak gibi) ödeyerek bu noktalara geldi. Bir alt ligden Başakşehir'e gelip ilk 11'de bu seviyede hiç sırıtmadan oynayarak Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarına damga vurmak kolay bir iş değil. Bundan sonrası artık tamamen Cengiz'in elinde... Hedefleri için basamakları birer birer çıkmalı. Bu da öncelikle A Milli Takım'ın değişilmez oyuncusu olmaktan geçer. Hayal bile edemeyeceği yerlere bile gidebilir.

İSKENDER GÜNEN
GELİŞMEYE AÇIK BİR FUTBOLCU
Altınordu altyapısından çıkan çok yetenekli bir oyuncu. Bu yıl Başakşehir'de gösterdiği performansla yarınlar adına büyük ümit veriyor. Son Beşiktaş karşılaşmasında attığı ilk gol, her yönüyle mükemmeldi. Topla ilk hareketinde rakibi tek geçmesi ve yaptığı son vuruş çok üst düzeydeydi. Sezon içerisinde düşüşler yaşadıktan sonra ise tekrar eski kimliğiyle sahalarda olması gelişmeye açık bir oyuncu olduğunun en büyük göstergesi.

UĞUR KARAKULLUKÇU
'KAZAN&KAZAN'IN SÖZLÜK KARŞILIĞI
Altındordu'da yaptıklarıyla yeteneklerini göstermişti. Burada sorun o yeteneklere güvenmeye cesaret edemeyenlerde... Cengiz'i Başakşehir'e 700 bin Euro karşılığı veren Altınordu, onun parlayacağından o kadar emindi ki, kardan yüzde 30 pay maddesi koydurmuştu. Cengiz Ünder hak ettiği şansı buldu, üzerine koydu kazandı. Başakşehir kazanıyor, Altınordu da kazanacak. Transfer dediğin böyle yapılır.

AVCI ONUN İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS
Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, genç futbolcu Cengiz Ünder'in gelişiminde teknik direktör Abdullah Avcı'nın önemli rolü olduğunu düşünüyor. Gümüşdağ, "Mutluyuz, çünkü genç kardeşimiz hem Başakşehir kulübüne hem de A Milli Futbol Takımımıza önemli katkılar sağlayacak. Tabii ki hocamız sayın Abdullah Avcı'ya 19 yaşında bir oyuncuya şans verdiği için teşekkür etmeliyiz. Herkes gençlerin önünü kadar kolay açmıyor" diye konuştu.(Sabah)

Senin için hazırladığımız haberler