Eski Galatasaraylı Radamel Falcao Rayo Vallecano'da 3.5 Aydır Gol Atmadı

Akın Ungan
20.02.2022 - 14:15 | Son Güncellenme: 20.02.2022 - 14:37

Galatasaray'ın eski forveti Radamel Falcao, iyi başladığı Rayo Vallecano'da 3,5 aydır gol atamadı. İspanya'da sakatlık geçiren Falcao, 5 gol kaydetti.

Eski Galatasaraylı Radamel Falcao Rayo Vallecano'da 3.5 Aydır Gol Atmadı

2019/20 sezonunda Galatasaray'a transfer olan ve Sarı-Kırmızılılar ile beraber 2 sezonu büyük oranda sakatlıklarla geçen Radamel Falcao, transfer olduğu İspanyol takım Rayo Vallecano kariyerine iyi başlamıştı. Fakat yıldız oyuncu, burada da sakatlık problemlerini atlatamadı.

Rayo Vallecano'ya golle başladı

Kolombiyalı golcü sezon başında Galatasaray ile yollarını ayırarak gittiği Rayo Vallecano'da, ilk maçında gol sevinci yaşamıştı. Getafe'yi 3-0 mağlup ettikleri maçta Falcao, 81. dakikada oyuna dahil olarak, ilk golünü kaydetti.

19 maçta 5 gol

Rayo Vallecano forması ile ilk maçında gol atarak, İspanya'ya fırtına gibi bir giriş yapan yıldız futbolcu, başarısının devamını getiremedi. Galatasaray'da yaşadığı sakatlıkların benzerini Rayo Vallecano'da da yaşayan Falcao, süre aldığı 19 karşılaşmanın yalnızca 8'inde ilk 11 olarak başladı. Falcao bu maçlarda sadece 5 kez rakip fileleri havalandırmayı başarabildi.

Galatasaraylılar'ın gözü kalmıştı

Radamel Falcao, Rayo Vallecano ile çıktığı Barcelona ve Real Madrid maçlarını da boş geçmeyerek, İspanyol devlerinin filelerini sarsmayı başarmıştı. Falcao'nun bu performansı, Galatasaray taraftarını pişman etmiş, gönderilmesine üzülmüştü.

3,5 aydır suskun

Son golünü Real Madrid ağlarına 6 Kasım 2021'de gönderen Radamel Falcao, o tarihten beri gol sevinci yaşayamadı. Gol orucunu bozmayı hedefleyen tecrübeli golcü, 105 günlük hasrete son vermenin peşinde.

Falcao'nun Galatasaray karnesi

2019/20 sezonunda Galatasaray ile anlaşma sağlayan Radamel Falcao, büyük umutlarla transfer olduğu Sarı-Kırmızılılar'da 2 sezon forma giydi. İlk sezonunda 22 maçta 11 gol, 1 asist yapan yıldız oyuncu, ikinci sezonunda ise 18 karşılaşmada 9 gol, 2 asist kaydetti. Falcao'nun, yaşadığı sakatlık problemlerinden dolayı uzun süreler boyunca sahaya çıkamaması eleştiri sebebi haline gelmişti.

Senin için hazırladığımız haberler