Falcao'nun derbi performansı Kolombiya'da nasıl yankı buldu? Juan Carlos Pamo, Radyospor'da açıkladı!

30.09.2019 - 16:29 | Son Güncellenme: 30.09.2019 - 16:46

Falcao'nun derbi performansı Kolombiya'da nasıl yankı buldu? Juan Carlos Pamo, Radyospor'da açıkladı!

Süper Lig’in 6.haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe 0-0 berabere kaldı. Bu karşılaşma Kolombiya’da Win Sports tarafından canlı yayınlandı. Kolombiyalı gazeteci Juan Carlos Pamo, derbi maç ve Radamel Falcao’nun performansının ülkesindeki yankılarını anlattı.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan ve Kolombiya merkezli El Pais gazetesinde görev yapan Juan Carlos Pamo’nun değerlendirmeleri şu şekilde:

"Derbi, Kolombiya'da büyük heyecan yarattı"

Elbette ki derbiyi Win Sports canlı yayınladı. Falcao’nun varlığı sebebiyle önem arz etti Türkiye Ligi. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi büyük heyecan yarattı. Bundan böyle de derbiler yayınlanacak. Bu önemli bir gelişme. Türk futbolunu daha detaylı takip etmeye başladık. Tribünlerde de coşkulu bir atmosfer vardı.

"Falcao, bundan sonraki maçlarda daha verimli olacaktır"

Bence Türkiye’nin en büyük kulüplerinden ikisinin maçı tarihsel açıdan önemli. Ama oyun kalitesi açısından beklentilerin altındaydı. Falcao topla çok iyi işler yapan, takımı adına bütün enerjisini harcayan bir oyuncu. Galatasaray’ın hücum açısından problemler olabilir. Falcao elinden geleni yaptı. Terim’in tercihleri önemli. Falcao’nun bundan sonraki maçlarda daha verimli olacağını düşünüyorum. El Tigre elinden geleni yaptı bence. Çok daha fazlasını verebilecek bir oyuncu. Onun için iki seçenek var; gol atmak ve attırmak. Daha fazla top bulduğunda yeteneklerini ortaya koyacaktır.

"Derbi maç, Kolombiya'da en çok izlenen kuşak oldu"

Tam bir rakam veremem ama Win Sports’un en çok izlenen kuşak oldu. Gün ortasına denk geliyordu. Bu engele rağmen bütün insanların derbiyi izlediğini söyleyebiliriz. Falcao sembol bir oyuncu. Nereye giderse gitsin, Falcao’yu izlemek istiyorlar. Falcao’nun oynadığı Fenerbahçe maçı Kolombiya’da en çok izlenen kuşak oldu.

Hakemleri nasıl buldu?

Falcao’nun attığı gol sayılmadı. Hakemler ofsayttan ziyade önceki pozisyona baktı. Elbette ki önlerinde bir ekran var. Onların kararına saygı duymak gerekiyor.

"Şu anki sistemde Falcao'nun yetenekleri çok öne çıkmadı"

Kolombiya’da insanlar ne düşünüyor? Falcao istediklerini sahaya yansıtamadı. Daha çok hücumda çoğalan bir Galatasaray’da daha işlevsel olur. Bu anlamda dayanışma önemli. Belki sistem değişir ve Falcao özelliklerini daha çok ortaya çıkabilir. Falcao’nun biraz yalnız kaldı. Onu daha çok besleyebilirler. Fatih Terim’in tercihi. Falcao pes etmez ve daha üretken maçlar çıkaracaktır. Bizim buradan gördüğümüz bu. Şu anki sistemde Falcao’nun yetenekleri çok öne çıkmadı.

Falcao'ya United'ın ilgisi var mı?

Falcao’yu ve Türkiye Ligi’ni izlemekten memnunum. Kolombiya’da insanlar ciddi ilgi gösteriyor. United haberleri ise bir dedikodu. Falcao sözleşmesine sadıktır. Yaptığı işe saygı duyuyor. İstanbul’da ailesiyle birlikte mutlular. İlk izlenimlerinin iyi olduğunu biliyoruz. Bu dedikodulara itibar etmemek gerek. Bu sadece bir dedikodu. Falcao, Galatasaray’da mutlu. Kolombiya’daki insanlar da Falcao’nun başarılı olacağına inanıyorlar.

Senin için hazırladığımız haberler