Fan Token, Spartak İle Rusya'ya Da Girdi

İsa Kethüda
26.01.2022 - 13:07 | Son Güncellenme: 26.01.2022 - 14:34

Socios.com, dünya çapındaki ortaklıklarına bir yenisini daha ekledi. Şirket Spartak Moskova ile işbirliği yaparak Fan Token'ı Rusya pazarına da ilk kez soktu. İşte habere dair detaylar...

Fan Token, Spartak İle Rusya'ya Da Girdi

AJANSSPOR-HABER

FC Spartak Moskova, spor ve eğlence endüstrisinin önde gelen blok zinciri sağlayıcısı Chiliz ile iş ortaklığına girdi. Resmi Fan Token $FCSM'i Socios.com, hepsi bir arada olacak şekilde piyasaya sürülecek. Token, taraftar etkileşim ve ödüllendirme uygulamasına sahip olacak.

22 şampiyonlukla en iyisi

12'si Sovyetler Birliği döneminde olmak üzere toplam 22 şampiyonluğu bulunan Spartak Moskova, 5.5 milyondan fazla sosyal medya takipçisine sahip. Kulüp geride bıraktığımız yıl TikTok uygulamasında da aylık 25 milyondan fazla etkileşime ulaşarak dünyanın en popüler futbol kulübü olmayı başardı.

17 milyon taraftara yeni olanak

Spartak, futbolseverleri spor endüstrisindeki favori takımlarla yeni bir şekilde bağlayan dijital varlık Fan Token çıkartan ilk Rus takımı olarak kayıtlara geçti. $FCSM Fan Token, Nisan ayında kulübün 100. yıldönümününde taraftar buluşmuş olacak. Böylece kulüp dünya çapında yaklaşık 17 milyonu bulan taraftarına, daha önce olmayan bir şekilde, takımıyla daha yakın bir etkileşim ve etki etme olanağı sunacak.

VIP biletlerle maça gitme şansı

Spartak taraftarı kulübün forma tasarımları, yeni imzalar için kadro numaraları, kutlama şarkıları, ilham verici mesajlarının yanı sıra kendilerini ilgilendiren diğer konularda yapılacak anketlerde oy kullanarak, karar alma süreçlerine fiili olarak katılabilecekler.


$FCSM sahipleri ayrıca özel indirim ve promosyonlar dışında VIP biletlerden maça giyilen formalara kadar benzersiz ödüller kazanma şansına da sahip olacak.

Oyun ve sınavlarda beceri testi

Taraftarlar, sadece Rusya içinde değil, Socios.com uygulamasıyla, dünyanın dört bir yanındaki taraftarlarla da bağlantıya geçebilecek. Böylece sahip oldukları becerilerini oyun ve sınavlarda test edebilecek; küresel liderlik tablolarında rekabet edebilecek ve kulüple ilgili fiziksel ve dijital ödüller, avantajlar ve deneyimler kazanabilecek.


2021 yılında Socios.com Fan Token partnerleri uygulamada 300'den fazla Taraftar Oylaması başlattı ve 5.000 Fan Token sahibini kulüp ürünleri, biletler, VIP deneyimleri ve diğer ödüllerle ödüllendirdi. $FCSM Fan Token lansman tarihi, Token piyasaya çıkar çıkmaz Socios.com uygulamasında yer alacak olacak olan ilk Taraftar Oylamasının konusu belli olacak şekilde yakında duyurulacak.

100. yıldan daha iyi başlangıç olamazdı

Socios.com Kurucusu ve CEO'su Alexandre Dreyfus, Rusya pazarına girişlerine dair şunları söyledi: "Büyük ve tutkulu bir sporseverler topluluğuna ev sahipliği yapan Rusya'ya ulaştığımız için çok heyecanlıyız. Ülkenin en başarılı kulübü olan Spartak mükemmel bir partner ve bu yolculuğa birlikte başlamak için kulübün 100. yılını kutladığı bu yıldan daha iyi bir zaman düşünemezdik. Milyonlarca taraftarının bu olağanüstü dönüm noktasının kutlanmasına katılması için yeni ve heyecan verici fırsatlar yaratmayı dört gözle bekliyoruz."

İlgini Çekebilir
Socios'da Seria A, Socios Fan Token transferi!
Habere Git

Global marka olma yolunda bir adım

Spartak Moskova Ticaret ve Pazarlama Müdürü Rüstem Makhmutov ise, “Sektörün lideri Socios ailesine Rusya'dan katılan ilk kulüp olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kulüp, modern ve yenilikçi olmaya çalışmaktadır. FC Spartak, daha dijital ve daha yenilikçi bir global marka olma yolunda büyük bir adım atıyor ve bu uzun yolculuğu Socios.com ile yapmak büyük bir keyif. Taraftarlarımıza faydalı hizmetler sunmayı ve dünya çapında taraftarlar ile kulüp arasındaki bağı güçlendirmeyi dört gözle bekliyoruz. Bugün oylamalar, ödüller ve özel promosyonlar, en sevdiğiniz kulübü hayatınıza katmanın yollarıdır. Yeni partnerimizle birlikte geliştirmek istediğimiz yön tam da bu" diye konuştu.

Spartak Moskova Yeni Medya ve Özel Projeler Başkanı Stefanskiy Vladislav de işbirliği hakkında şu yorumu yaptı: “FC Spartak Moskova modern, yenilikçi ve global bir marka olma yolunda büyük bir adım atıyor ve bu uzun yolculuğu Socios ile yan yana yapmak büyük bir keyif.


Spartak Moskova, taraftarlarının deneyimini geliştirmek için Socios.com'un en son blok zinciri teknolojisini benimsemiş dünya çapında 100'den fazla spor organizasyonundan oluşan bir ağa katılıyor. Listede diğerlerinin yanı sıra FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Manchester City, Juventus, Inter Milan ve Arsenal gibi futbol devlerinin yanı sıra büyük MMA markaları, Formula 1 takımları, espor kulüpleri ve NHL, NFL, MLS ve NBA organizasyonları yer alıyor."

Zincir her geçen gün uzuyor

Socios.com mobil uygulaması iOS ve Android için mevcuttur ve şu anda 167 farklı ülkede 1,3 milyon kullanıcıdan oluşan büyüyen bir topluluğa ev sahipliği yapmaktadır. Şirketin Buenos Aires, İstanbul, Londra, Madrid, São Paulo ve Seul'de merkez ofisleri bulunuyor ve çok yakında İtalya ve ABD'deki ilk ofislerini açacak.


Spartak Moskova ile kurulan ortaklık, Socios.com'un ortaklık anlaşmaları yaptığı ülke sayısını 26'ya çıkarıyor ve şirketin, yeni ortaklıklar, yenilikler, özellikler ve ödüller ile milyonlarca yeni taraftarı Fan Token'lerin avantajlarıyla tanıştırmaya yönelik yenilenmiş adanmışlığını teyit ediyor.

İlgini Çekebilir
2022 fan tokenların yılı olacak
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler