Fantezi yapsak bu kadarını hayal edemezdik!

23.04.2017 - 16:06 | Son Güncellenme: 23.04.2017 - 16:06

Fantezi yapsak bu kadarını hayal edemezdik!

Basketbolda inanılmaz günler yaşıyoruz, Fenerbahçe deplasmanda Panathinaikos'u 2 maç arka arkaya mağlup ederek, evine 2-0'lık bir avantajla geliyor. Anadolu Efes, 2. maçta muazzam bir performan ortaya koyarak, seriyi 1-1'e getirdi, saha avantajını ellerine aldılar. Ve Darüşşafaka Doğuş, Real Madrid karşısında çok iyi oynayarak onlarda seriyi 1-1 yaptılar. Yazarken bile inanması güç geliyor bana, sanki birileri bizimle eğleniyormuş gibi geliyor, hatta fantezi dünyamızı zorluyorlarmış gibi de hissediyorum. Umarım bu işin sonu kötü bitmez, daldığımız hayallerden terleyerek kan ter içinde uyanmayız.

Fenerbahçe - Panathinaikos (2 - 0)

Seride Fenerbahçe, daha önce başarılmamışı yaptı ve Panathinaikos gibi bir takımı, kendi evinde 2 maç üst üste mağlup etmeyi başardı. En inandığımız seri olma yolunda devam ediyorlar. Pana'nın artık 3 maç üst üste Kanarya'yı yenmesine ben kendi adıma ihtimal vermiyorum. Obradovic'in taktiksel dehası ve Bogdanovic'in saha içi liderliği buna kesinlikle izin vermez. Zaten Pascual'in takımında da bence tura dair bir inanç kalmamış durumda.

Anadolu Efes - Olympiakos (1-1)

Bu seride de avantajı elimize aldık, ilk maç kötü oynadıktan sonra ayağa kalkmak muazzam bir iş oldu. Ve şunu gördükki Efes düzen içerisinde oynadığında kendi potansiyelini fark ediyor. Her şey Spanoulis'e yapılan baskıyla başladı, daha da önemlisi savunma faktörünün bu seri özelinde ne kadar kıymetli olduğu ortaya çıktı. Anadolu Efes'in atlet uzunlarının çember savunması fark yaratırken, hücumda sokak basketbolundan uzaklaşıp düzen içinde oynadıklarında, çıktıkları seviye Olympiakos'un üzerinde. Olympiakos, belk maçlara favori çıkmayacak ama bizi burada mağlup edip, her şeyi kursağımızda bırakabilir. Spanoulis'e yapacağımız baskı, savunmada geri adım atmamak ve hücumda düzen içinde oynamak yine galibiyeti getirecektir.

Darüşşafaka Doğuş - Real Madrid (1-1)

Seriler başlarken, en umutsuz olduğum eşleşme demiştim, saha avantajını elimize almış olmamıza rağmen, hala en umutsuz olduğum eşleşme diyebilirim. Unutmayalım ki saha avantajını elimize almış olsakta Real Madrid maçlara favori çıkacak. Llull'u daha iyi savunmamız gerekiyor, son maçta onun performansı yetmedi belki ama yine de onun bu kadar oyunun içinde olması bizim için iyi değil. Diğer taraftan, Wanamaker, Wilbekin ve Clyburn'den iyi katkı alıyoruz son maçta Ante Zizic'de onlara katıldı. Zaten bize maçı getirende bu olmalı, Zizic'den bu katkıyı almaya devam etmek zorundayız. Hatta diğer uzunlarımızda maçın içinde olmalı. 

AJANSSPOR ÖZEL YORUM / EYÜP YILDIZ

KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Senin için hazırladığımız haberler