Alanyaspor'da Francesco Farioli, Trabzonspor maçı sonrası konuştu

Orhan Gülek
09.01.2023 - 23:43 | Son Güncellenme: 09.01.2023 - 23:52

Süper Lig'de sahasında Trabzonspor'u 5-0'lık farklı skorla devirirken Alanyaspor'da teknik direktörü Francesco Farioli maç sonu değerlendirmede bulundu.

Alanyaspor'da Francesco Farioli, Trabzonspor maçı sonrası konuştu

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 18. hafta mücadelesinde Alanyaspor sahasında Trabzonspor'u konuk etti. Kırbıyık Holding Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 5-0 kazandı.

Karşılaşma sonrası Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli açıklamalarda bulundu.

"İlk golü oyun kurulumundan bulduk"

Skordan ziyade oyuncuların performansından bahseden Farioli, "Aslında benim için skordan öte sahada oyuncuların gösterdiği üstün çaba önemliydi. İlk golü oyun kurulumundan bulduk. Biliyorsunuz buna çok önem veriyoruz. Bizi mutlu eden buydu. Daha sonra Trabzonspor üstümüze geldi ama oyuncularımız iyi kapattı. Daha sonra goller üst üste geldi." diye konuştu.

"5-0 kazandık evet ama..."

Gol dışında, yakaladıklarını pozisyonlara da dikkat çeken Farioli, "Skor gerçekleri yansıtmıyor. Bazen sahadaki performansı yansıtmıyor. 5-0 kazandık evet ama ön tarafta 7-8 pozisyon yarattık." dedi.

İlgini Çekebilir
Avcı'nın gemisi Akdeniz'de yine fena battı
Habere Git

"Oyuncular mental olarak güçlü kaldılar"

Takımdaki oyuncuların mental sağlık olarak da üstün olduğunu ifade eden Francesco Farioli, "Kasımpaşa maçında daha fazla pozisyon ürettik, bir tane atabildik. Bugün oyuncular mental olarak güçlü kaldılar, gol yememek için yüksek çaba harcadılar. Ön taraftaki oyuncular ne kadar tehlikeli olduğunu gösterdi." dedi.

"Meyvesini almak memnun ediyor"

Çalışmanın karşılığını aldıkları için mutlu olduklarını ifade eden Farioli, "Antrenmanda çalıştıklarımızın meyvesini almak memnun ediyor. Trabzonspor kadro kalitesiyle ve hocasıyla çok organize bir takım. Bugün kazanmak bizi memnun etti." dedi.

Alanyaspor-Trabzonspor maçındaki goller

Alanyaspor'a galibiyeti getiren golleri 37 ve 45+7. dakikalarda Ahmed Hassan, 14. dakikada Efecan Karaca, 75. dakikada Wilson Eduardo ve 78. dakikada Yusuf Özdemir kaydetti.

İlgini Çekebilir
SON DAKİKA! Avcı'dan istifa sinyali
Habere Git

Alanyaspor, haftayı bay geçecek

Bu sonucun ardından Alanyaspor puanını 24'e yükseltirken Trabzonspor, 29 puanda kaldı. Gelecek hafta Trabzonspor sahasında Başakşehir'i konuk edecek. Alanyaspor ise önümüzdeki haftayı bay geçecek. 

Senin için hazırladığımız haberler