Alanyaspor Hocası Francesco Farioli Galatasaray Maçı Sonrası Konuştu

Akın Ungan
17.01.2023 - 23:22 | Son Güncellenme: 18.01.2023 - 00:06

Ziraat Türkiye Kupası'nda Alanyaspor, Galatasaray'a 2-1 kaybetti. Maçın ardından Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli açıklama yaptı. İşte detaylar.

Alanyaspor Hocası Francesco Farioli Galatasaray Maçı Sonrası Konuştu

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Alanyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Mücadele nefes kesti. Zorlu maçı Galatasaray, 2-1 kazanarak, çeyrek finale yükseldi.

Alanya iyi başladı, 2 gol yedi

Alanyaspor, karşılaşmanın ilk 15 dakikasında gösterdiği baskı ve yakaladığı pozisyonlarla Galatasaray'ı sarstı. Fakat girilen pozisyonların golle sonuçlanmaması skoru değiştiremedi. Alanya'nın büyük baskısından sıyrılmayı başaran Sarı-Kırmızılılar, önce Nelsson, sonra Mertens ile 2 farkı yakaladı.

Farioli açıklama yaptı

Zorlu mücadelede Alanyaspor, Galatasaray'a bir golle cevap verebildi. Akdeniz temsilcisi, Ziraat Türkiye Kupası'na son turunda veda etti. Maçın ardından Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli, açıklamalarda bulundu. Farioli, hakemin bir penaltılarını vermediğini ve Galatasaray'a bazı kartların verilmediğini belirtti.

İlgini Çekebilir
Umut Güneş: "Verilmeyen penaltı verilseydi, değişik şeyler olabilirdi"
Habere Git

"Mertens'ten inanılmaz bir aksiyon"

Farioli, "Bugün takımımda inanılmaz bir performans vardı bence. Özellikle ilk 15 dakika çok falza şans yakaladık, kornerler, frikikler... Birçok kez şanslar yakaladık ama değerlendiremedik. Onlar ise ilk frikikten golü buldular, aynı zamanda 2. golü Mertens'ten inanılmaz bir aksiyon, buna diyecek bir şey yok zaten" dedi.

"Galatasaray rakibini öldüren bir takım"

Farioli, "Galatasaray son zamanlarda rakibini öldüren bir takım. İnanılmaz bir performans gösteriyorlar. Biz buna rağmen ilk 11'deki ve sonradan giren oyuncular herkes bence iyi performans sergiledi. Taraftarımız inanılmaz bir atmosfer yarattılar ama maalesef istediğimizi bugün alamadık. Üzgünüz çünkü çok fazla şans yakaladık ve sonuç farklı olabilirdi" dedi.

"Bir penaltı oldu, kartlar var..."

İtalyan teknik adam, "Böyle şeyleri konuşmayı sevmiyorum ama maçın yönetimini de birazcık etkili oldu. Bir penaltı oldu, kartlar var... Böyle olunca oynaması da zorlaşıyor bizim için. Takımımla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Mertens: "Yola çıkarken hedefimiz 2 kupa kazanmaktı"
Habere Git

Farioli'nin bu sezonki performansı

Francesco Farioli, bu sezon Alanyaspor'un başında 21 müsabakaya çıktı. 8 galibiyet elde eden İtalyan teknik adam, 6  beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı.

Senin için hazırladığımız haberler