Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa'da aldığı sonuçlar sonrası ülke puanı durumu...

Burak Alaca
21.09.2023 - 21:53 | Son Güncellenme: 22.09.2023 - 10:45

Temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Konferans Ligi'nde aldığı sonuçların ardından işte UEFA ülke puanı sıralamasında son durum...

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa'da aldığı sonuçlar sonrası ülke puanı durumu...

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Avrupa kupası gruplarındaki ilk haftasında Galatasaray’ın Kopenhag ile 2-2 berabere kalarak UEFA ülke puanına 0.25 puan kazandırmasıyla ülke puanımızın 33.100’e çıkmasının ardından bu akşam sahaya çıkan temsilcilerimizden Fenerbahçe, Nordsjaelland’a şans tanımadı ve karşılaşmayı farklı kazanarak 2 puan elde etti. Alınan bu 2 puanın 4’e bölünmesiyle sarı lacivertliler ülke puanına 0.50 puan eklenmesini sağladı. Böylece Türkiye’nin dün akşamdan bu yana 33.100 olan puanı 33.600’e çıktı.

Arkadakilerle makas açılıyor

Ülke puanında 8. Belçika'nın ardından 9. sırada bulunan Türkiye temsilcilerimizden gelen puanların ardından  arkasında yer alan İskoçya, Avusturya ve İsviçre ile takip mesafesini korudu.

İşte ülke puanında son durum (Güncel)

Sıralama Ülke  Puan
8. Belçika 39.200
9. Türkiye 33.850
10. İskoçya 32.050
11. Avusturya 30.400
12. İsviçre 29.975
İlgini Çekebilir
Beşiktaş taraftarları gözaltına alındı
Habere Git

UEFA Avrupa Ligi'nden güzel haber

11. sıradaki Avustuya ekibi Lask Linz, UEFA Avrupa Ligi'nde İngiliz devi Liverpool'a 3-1 mağlup olurken, 12. İsviçre'nin temsilcisi Servette de evinde Çek temsilcisi Slavia Prag'a 2-0 boyun eğdi.

Gözler Beşiktaş'ta

UEFA Konferans Ligi'ndeki temsilcimiz şu an oynanan karşılaşmada ülke puanında bir sıra üzerimizde bulunan Beliçka'dan Club Brugge'nin konuğu oluyor. Siyah-Beyazlılar'ın alacağı puanlar ile iki ülke arasındaki makasın daralma ihtimali bulunuyor.

Beşiktaş'tan da ülke puanına katkı

Fenerbahçe’nin ardından Konferans Ligi’ndeki bir diğer temsilcimiz Beşiktaş, Belçika’da Club Brugge karşısına çıktı. 90 dakikalık zorlu mücadele sonunda rakibi ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, bu beraberlikle ülke puanına 0.25 puan daha eklenmesini sağladı. Böylece Türkiye’nin Fenerbahçe galibiyeti ile 33.600 olan puanı 33.850’ye çıktı.

İlgini Çekebilir
"Fenerbahçe çok etkili ve iyi bir takım"
Habere Git

Rangers'tan İskoçya'ya hayat öpücüğü

 UEFA Konferans Ligi'nin 22.00 seansında Beşiktaş ile aynı grupta yer ise 12. İsviçre'nin temsilcisi Lugano, Norveç ekibi Bodo Glimbt ile 0-0 berabere kalarak ülke puanına katkı yaptı. Glasgow Rangers ise Konferans Ligi'nde İspanyol ekibi Real Betis'i 1-0 yenerek ülke puanında Türkiye'nin bir basamak ardında bulunan İskoçya için önemli bir işe imza attı.

Ülke futboluna tam 1 puan

Üç takımımızın ilk hafta maçlarında aldıkları toplam 4 puanla Türkiye’nin ülke puanına 1 tam puan eklendi. Diğer yandan Türkiye’yi takip eden 6 ülkenin takımları ilk hafta çok başarılı olamadılar. Dokuzuncu basamaktaki İskoçya’nın kupalara devam eden üç takımından sadece Rangers 2/5 puan aldı. Yine üç takımla yoluna devam eden Avusturya, sadece Salzburg’un galibiyeti ile 2/5 puan alabildi. İsviçre’den yalnızca Lugano 1/5 puan alırken Sırbistan’ın üç ekibi de sıfır çekti. İkişer takımları kalan Danimarka ve Norveç de 1’er beraberlikle ülkelerine 1/5 puan katkısı yaptılar. Böylece tüm rakiplerinden daha fazla puan toplayan Türkiye, takipçileriyle arayı biraz daha açmış oldu.

Senin için hazırladığımız haberler