Faruk Koca'ya başkanlık yolu açılıyor iddiası! TFF talimatta değişiklik yapacak...

29.09.2024 - 12:13 | Son Güncellenme: 29.09.2024 - 12:30

TFF'nin yapacağı talimat değişikliği Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırısı sonrası aldığı sürekli hak mahrumiyetini cezası Ankaragücü eski başkanı Faruk Koca'ya yeniden başkanlık yolu açacağı ileri sürüldü.

Faruk Koca'ya başkanlık yolu açılıyor iddiası! TFF talimatta değişiklik yapacak...

20223-24 sezonun 15. haftasında Ankara Eryaman Stadyumu'nda MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan karşılaşmada son düdük çalınca sahaya giren ev sahibi kulüp başkanı Faruk Koca, orta hakem Meler'e yumruk atmıştı.

15 gün hapis yattı

Hakem Umut Meler saldırının ardından hastanede tedavi altına alınmış gözaltına alınan Faruk Koca, daha sonra tutuklanarak cezavine gönderilmiş ve 15 gün hapis cezası çekmişti.

Sürekli hak mahrumiyeti cezası aldı

Faruk Koca'ya yaşananların ardından Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 5 yıl ceza vermiş, Tahkim Kurulu ise cezayı 400 gün ve 2 yıl 8'a düşürmüştü. Ceza 3 yılı geçtiği için Faruk Koca sürekli hak mahrumiyeti cezası almış ve Ankaragücü başkanlığını bırakmıştı.

Faruk Koca'ya başkanlık yolu açılıyor iddiası

Öte yandan Halk TV'de yer alan haberde; Türkiye Futbol Federesyonu'nun talimat değişikli yaparak sürekli hak mahrumiyeti cezası alma süresini uzatacağı, böylece Faruk Koca'nın sürekli hak mahrumiyeti cezasının düşmesini sağlayacağı ileri sürüldü.

Sürekli men cezasının kalkması halinde Faruk Koca yeniden Ankaragücü başkanlığına aday olabilecek.

Senin için hazırladığımız haberler