Faruk Süren sinyali verdi, Çin'e satış gündeme geldi!

15.04.2018 - 10:38 | Son Güncellenme: 15.04.2018 - 10:38

Galatasaray'da sıcak saatler yaşanıyor.

Başkanlığa adaylığı ile ilgili TRT Spor'a konuşan Faruk Süren, “Başkan olmam için istek var. Bu konuyu düşünüyorum. Dursun Özbek ve Mevcut başkandan memnun değiliz. Önümde süre var. Şu an adayım demiyorum. Ama düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Fotospor'un haberine göre ise; Galatasaray’da her gün yeni bir koalisyon kuruluyor…

Son koalisyon Ünal Aysal ile Faruk Süren arasında kuruldu. Aslında Aysal, Süren’i önce 2014’te son olarak da geçen yıl aday olma konusunda iknaya çalışmıştı.

Bu süreçte Süren, “Aysal’ın aday olma hakkı var” ve “Derin G.Saraylılar Aysal’ı isterler” diyerek Ünal Aysal’a kendisinin aday olmasını teklif etmişti. Gelinen süreçte Aysal’ın A takımında yer alan Celal Gürcan ile Ahmet Ocaklı’nın yanı sıra Ali Dürüst de, Faruk Süren’e adaylık önerisi yaptı.

Süren’in adaylığının gündeme gelmesi ise “Çin’e satış” haberlerini akıllara getirdi. Süren geçen yıl katıldığı bir programda, “G.Saray’a sermaye lazım 235 milyon. Çin’den gelen teklifi değerlendirmek lazım. Satış değil, hisse değil… altını çiziyorum ortaklık. Yüzde 25, 30, 40 ama 50'si bizde kalmak şartıyla. Zaten imtiyazlı hisselerimiz de var” sözlerini kullanmıştı.

Bu arada Mustafa Cengiz’in davetiyle yapılan “akiller” toplantısında yer alan Faruk Süren’in Çin konusunu gündeme getirdiği, Başkan’ın da buna karşı çıktığı için ikilinin arasını açıldığı hatta Süren’in damadı Burak Elmas’ın da Sportif AŞ’deki görevinde bu yüzden çok fazla gözükmediği iddia edilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler