Deprem Sonrası Fas Milli Futbol Takımı'ndan Kan Bağışı

Orhan Gülek
10.09.2023 - 15:15 | Son Güncellenme: 10.09.2023 - 15:22

Fas A Milli Futbol Takımı, ülkelerinde gerçekleşen 7 büyüklüğündeki deprem için tek yürek oldu. Futbolcular büyük afet adına kan bağışında bulunduklarını duyurdu.

Deprem Sonrası Fas Milli Futbol Takımı'ndan Kan Bağışı

AJANSSPOR - HABER

Fas’ın Marakeş kentinde gerçekleşen 7 büyüklüğündeki deprem, ülkeyi büyük üzüntüye soktu. Fas’taki acı durum, milli futbolcularını harekete geçirdi ve futbolcular sosyal medya hesaplarından kan bağışında bulunulmasını istedi.

Futbolculardan kan bağışı seferberliği

Fas A Milli Futbol Takımı’nın 2022 Dünya Kupası’ndaki başarısı Faslı futbolseverlerce takdire şayan bulunmuştu. 8 Eylül gecesi saat 23.10’da gerçekleşen 7.0’lık Fas depremi ise Kuzey Afrikalı futbolcuları üzüntüye boğdu. Fas Milli Takımı’nın İnstagram hesabından futbolcuların kan verdiği görseller paylaşıldı.

Atlas’ın Aslanları kan bağışında

Fas Milli Takımı, futbolcuların kan bağışında bulunduğu görselleri, “Atlas’ın Aslanları kan bağışında bulunuyor.” notuyla İnstagram’da paylaştı.

İlgini Çekebilir
Fas Milli Futbol Takımı, depremin yaralarını sarmak için kan bağışında bulundu
Habere Git

Kan ihtiyacı had hafhada

Kazablanka Kan Merkezi ise depremden sonra kan ihtiyacının çok fazla olduğu ve vatandaşlara kan bağışı yapmaları çağrısında bulunmuştu.

Fas’ta son durum ne?

Fas’ı sarsan 7.0’lık deprem özellikle akıllara ülkemizdeki 6 Şubat depremini getirdi. En az 50 bin kişini öldüğü Maraş depremi, 7.7 şiddetindeydi. Bugün ise Fas’ta yiten can kaybı 2 bini aşmış bulunuyor.

Dışişleri Bakanlığı açıklamada bulundu

Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığı, Fas depremi için, “Dost ve kardeş Fas halkına ve hükümetine başsağlığı diliyoruz.” açıklamasında bulunarak taziyelerini iletti.

Senin için hazırladığımız haberler