(ÖZET) Kanada - Fas maç sonucu: 1-2

Orhan Gülek
01.12.2022 - 19:43 | Son Güncellenme: 01.12.2022 - 20:27

Dünya Kupası F Grubu üçüncü maçında Kanada'yı 2-1 mağlup eden Fas, hem grubu lider tamamladı hem de 36 yıl sonra yeniden gruptan çıkma başarısı gösterdi.

(ÖZET) Kanada - Fas maç sonucu: 1-2

AJANSSPOR - HABER

Kanada ile Fas, Dünya Kupası F Grubu 3. maçında karşı karşıya geldi. Al Thumama Stadı'nda oynanan mücadelede Beşiktaşlı Romain Saiss'in kaptanlığını yaptığı Fas, bir başka Beşiktaşlı Atiba Hutchinson'ın kaptanlığını yaptığı Kanada'yı 2-1 mağlup ederek grubu lider tamamladı ve 1986'dan sonra tarihinde ikinci kez Dünya Kupası'nda bir üst tura yükselmeyi başardı.

Hakim Ziyech, hatayı affetmedi

Karşılaşmanın 4. dakikasında Steven Vitoria'nın kısa düşen pasını kaleci Milan Borjan uzaklaştırmak istedi fakat onun da ceza sahasına çıkarak verdiği isabetsiz pas sonucunda Fas'ta Hakim Ziyech, uzak mesafeden topun dibine girerek takımını öne geçirdi: 0-1.

Youssef En Nesyri, farkı 2'ye çıkardı

Maçın 23. dakikasında ise Fas'ta Achraf Hakimi'nin uzun pasında Kanada savunmasından Kamal Miller'ın kaçırdığı Youssef En Nesyri, sağ çaprazdan ceza sahasına girerek yaptığı vuruşla farkı 2'ye çıkardı: 0-2. 

Bir hata da Fas savunmasından geldi

Karşılaşmanın 40. dakikasında ise sol kanatta Achraf Hakimi'den sıyrılan Hataysporlu Sam Adekugbe'nin ortası Fas savunmasında Naif Aguerd'in müdahalesi sonucunda ağlara gitti. Aguerd'in kendi kalesine attığı gol, farkı 1'e indirdi: 1-2. 

Kalan bölümde başka gol olmadı ve Fas, Kanada'yı 2-1 mağlup ederek grubu lider tamamlamayı başardı.

Puan Durumu

Dünya Kupası F Grubu
Fas 7 puan
Hırvatistan 5 puan
Belçika 4 puan
Kanada 0 puan

36 yıl sonra gelen başarı

Kuzey Afrika temsilcisi Fas, grubu 7 puanla zirvede tamamlayarak son 16 turuna yükselmeyi başardı. Daha önce Afrika ekibi, 1986'da İngiltere, Polonya ve Portekiz'in önünde lider olarak gruptan çıkmayı başarmıştı. 1986'dan sonra ilk kez Dünya Kupası'na katılan Kanada ise bu macerayı puan alamayarak son sırada tamamladı. 

Atiba direğe takıldı!

Öte yandan maçın 71. dakikasında Kanada'nın sağ kanattan kullandığı kornerde yapılan ortaya Atiba Hutchinson'ın kafa vuruşu, üst direğe çarptı.

Senin için hazırladığımız haberler