Fatih Akyel: "Derbinin kaderini savunmalar belirler"

27.09.2019 - 14:37 | Son Güncellenme: 27.09.2019 - 17:41

Fatih Akyel: "Derbinin kaderini savunmalar belirler"

Futbolculuk döneminde hem Galatasaray hem Fenerbahçe forması giyen, şimdilerde ise Gümüşhanespor’un teknik direktörlüğünü yapan Fatih Akyel, Radyospor’a konuştu. Akyel, “İki takımın savunma oyuncuları maçın kaderini belirler. Az hata yapan derbiyi kazanacak” yorumunda bulundu.

Radyospor’da Haber Aktif programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Fatih Akyel’in değerlendirmeleri şu şekilde:

Fatih Akyel'in derbi öncesi iki takım için genel değerlendirmesi nedir?

Fenerbahçe’nin iyi bir gidişatı vardı. Arada bir yara alsa da böyle. Galatasaray zaman zaman zorlanıyor. Deplasmanda iyi değiller performans olarak. Ciddi transferler yaptılar. Bu kadronun ligde de var olması gerekiyor. Galatasaray ciddi puanlar kaybetti. Taraftarların beklentileri var. Zor bir maç olacak.

Fatih Akyel: "Galatasaray hücuma ağırlık verecek"

Galatasaray iyi transferler yaptı. Puan olarak iyi bir süreçte değiller. Fenerbahçe maçına da öyle bakacaklar. Derbiyi kazanarak moral kazanacaklar. İç sahada 3 puan isteyecekler. Galatasaray hücuma daha çok ağırlık verecektir.

Fatih Akyel: "Defans oyuncuları derbinin kaderini belirler"

İki takımın defansında oynayan oyuncular bence maçın kaderini belirler. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin durumu böyle. Ben böyle düşünüyorum. Az hata yapan derbiyi kazanacaktır fikrine sahibim.

Fatih Akyel: "Türkiye'de kaç tane Cüneyt Çakır var?"

Cüneyt Çakır gibi kaç tane hakem var? 2-3 hakem var, onlardan biri de Çakır. Türkiye’nin gözü derbide olacak. Gönül ister ki hakemlik bir şey olmasın. Maçlardan sonra çok spekülasyonlar yapılıyor. İnşallah hakemin öne çıkmadığı bir derbi geçer diye düşünüyorum.

Teknik direktörlük kariyeri nasıl gidiyor?

Türkiye Kupası'nda oynadığımız Karabükspor maçı bizim için zor bir maç oldu. Karabükspor’un maddi sıkıntıları var. Aynı şeyler bizde de var. Rakibimiz iyi mücadele etti. Bizim oyuncularımız da 3 gün önce bir maç oynadı. Yorgunluk hissettik. Bunu sahada gördük. Karabükspor genç oyunculardan oluşuyordu. Biraz zorlandık ama tecrübemiz ve penaltılarla güldük. Mutluyuz. Kuraya bakacağız. Ligdeki hedefimiz ligde kalabilmek. Maddi sıkıntılarla boğuşan bir Gümüşhanespor var. Transfer yasağımız vardı. Transferi açamadık. Ama mücadeleye devam ediyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler