Fatih Akyel: "Galatasaray, Şener'den daha iyisini..."

11.06.2019 - 15:04 | Son Güncellenme: 11.06.2019 - 18:04

Fatih Akyel: "Galatasaray, Şener'den daha iyisini..."

Futbol kariyerinde Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi büyük takımların formasını giyen ve günümüzde de teknik direktörlük yapan Fatih Akyel, futbol gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Fatih Akyel’in değerlendirmeleri şu şekilde:

Süper Lig'e yeni çıkan takımlar, teknik direktörlerini neden gönderiyor?

Kulüplerin kararı. Hocayı Süper Lig için yetersiz görebilirler. Süper Lig’den bir hoca alalım diye düşünebilirler. Ben bunu yanlış buluyorum. Takımın yapısını bilen, oyuncuları tanıyan, şampiyon yapmış bir hoca ile devam etmek lazım. Mesela; İrfan Buz Hoca Samsunspor ile anlaştı. Süper Lig’de görev yapmış bir teknik adam. Nasıl ki bir teknik adam aşağıdaki takımlarda çalışıyorsa, alttan gelen hocalar da Süper Lig’de görev yapabilir. Bana göre; bir takımın Süper Lig’e çıkmasından sonra hocasını göndermesi yanlış. Bence şans vermeleri gerekiyor.

Milli takımda o eski ruh geri döndü mü?

Fransa maçında çok önemli bir galibiyet aldık. Müthiş bir futbol oynadık. Önümüzdeki İzlanda maçı zor geçecektir. Neticede deplasmanda oynayacağız. İyi bir jenerasyon yakalanacak gibi. Fransa maçındaki futbol bizi umutlandırdı. Eski ruh geri döndü demek için biraz beklemek lazım. İnşallah bu heves ve heyecanı ileriye taşırlar. İzlanda maçı zor olacak. Havalimanında da çirkin olaylar oldu. Türk Milli Takımı milli maç için geliyor. Böyle tavırları kınıyorum. Gerekli cezalar verilecektir. Çünkü onlar buraya gelince çok misafirperver davranıyoruz. İlgili kurumlar konuya müdahale edecektir.

İzlanda - Türkiye maçı için Fatih Akyel ne düşünüyor?

İzlanda iyi bir takım. Eğer İzlanda maçında beraberlik bile alabilirsek bizim için iyi bir sonuç olur. Yarınlar için milli takımlarımız umutlandır. Gruptan çıkma şansımız yüzde 70 de olur, yüzde 70’i de geçebilir. Şenol Güneş doğru söylüyor. Grupta zaten 2 tane rakibimiz var. İnşallah İzlanda maçında kazanırız. Yapılan çirkinler sonrası alacağımız bir galibiyet halkımızı da şaha kaldırır. Yetenekli oyuncularımız var. Takımda iyi bir kaynaşma oldu. Konya’da da müthiş bir seyirci topluluğu da vardı. Kazanırız inşallah.

Nasıl bir transfer dönemi öngörüyor?

Transfer dönemi çok sönük geçecek diyebiliriz. Avrupa’dan transfer edilecek oyunculara baktığımızda sıradan oyuncular geliyor. Mali kriterler çok önemli. Geçmişte yapılan hatalardan ötürü kulüplerimiz bu durumda. Mali kriterlere uyabilmek ve iyi transfer yapabilmek çok kolay değil. Kulüplerimiz transferde çok zorlanacak. Önceki dönemlerdeki gibi ses getirecek transferler çok zor görünüyor. Transfer piyasayı Türkiye açısından sönük geçecek.

Galatasaray'ın transferdeki Şener hamlesi için ne düşünüyor?

Şener Özbayraklı iyi bir futbolcu. Kötü bir futbolcu değil. Kötü giden bir Fenerbahçe’de toparlayamadı. Performansı çok iyi değildi. Ama Fenerbahçe’de hiç kimsenin performansı çok iyi değildi. Fatih Terim bazı şeyleri net görmüştür. Galatasaray iyi bir takım ve monte edebileceğini düşünmüştür ondan da transfere onay vermiştir. Sağ bek mevkisine tabi ki daha ofansta iyi olan bir oyuncu beklerdim açıkçası.

Senin için hazırladığımız haberler