Fatih Akyel: Şampiyonlar Ligi'ndeki bir başarısızlık...

27.08.2018 - 16:53 | Son Güncellenme: 27.08.2018 - 19:53

Fatih Akyel: Şampiyonlar Ligi'ndeki bir başarısızlık...

Futbolculuk döneminde hem Fenerbahçe hem de Galatasaray formaları giyen, günümüzde ise teknik direktör olarak futbola hizmet eden Fatih Akyel, spor gündemini değerlendirdi. Akyel, Galatasaray’ın transfer stratejisi ve Fenerbahçe ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Fatih Akyel’in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Hangi takım lige daha hazır görünüyor?

Sezon başı olduğu için takımların çok eksikleri var. Galatasaray biraz daha derli toplu görünüyor. Ancak gelen ve giden transferler var. Büyük takımların içinde Galatasaray bir adım önde duruyor.

Gomis'in ayrılması hakkında...

Bafetimbi Gomis’in ayrılması bana göre doğru bir karar değil. Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak. Gomis gibi bir golcüye ihtiyacı olacak. Gomis’i verdiniz, onun ayarında bir futbolcu alacaksınız. O da size pahalıya gelecek. Ben olsam Gomis’i vermezdim. Gomis Galatasaray’a lazım olan bir oyuncuydu. Taraftara ve camiaya alışmıştı. Güzel işler yaptı.

"Ndiaye Galatasaray'ı rahatlatacak"

Badou Ndiaye’nin takıma katılması Galatasaray’ı bir nebze olsun rahatlatacak. Ndiaye önemli bir oyuncu. Kendini verdiğini zaman Galatasaray’da çok şey yapacak bir oyuncu. UEFA’nın kriterleri ve şartları da var. Bunlara da uymak zorundasınız. Kulüpler kendi stratejilerini belirliyorlar. Önümüzdeki günlerde göreceğiz.

"Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde sıkıntı yaşar"

Şampiyonlar Ligi için Galatasaray’ın kadrosu çok yetersiz. Özellikle defans bölgesinde Galatasaray çok sıkıntılar yaşar. Galatasaray defans bloğuna acil önlem almak zorunda. Çünkü Şampiyonlar Ligi hatayı kaldırmaz. Şampiyonluk güzel, oldu bitti. Biliyorsunuz futbolda her zaman öne bakılır. Şampiyonlar Ligi’ndeki bir başarısızlık taraftarı küstürebilir. Şampiyonlar Ligi’nde başarıdan ziyade nabzı tutmanız ve taraftarı memnun etmeniz gerekir ki taraftar sezonu iyi geçirsin. Yapılan transferler ve  gönderilen oyunculara baktığımız zaman bugün için bu zor gözüküyor. Buna defans bloğu da eklenince Galatasaray bayağı bir sıkıntı yaşar diye düşünüyorum.

"Akbaba'yı Alanyaspor maçında ilk 11'de beklemiyorum"

Emre Akbaba’yı Alanyaspor ile oynanacak maçta ilk 11’de beklemiyorum. Fatih Hoca onu yavaş yavaş ısındırıp oynatacaktır. Birden geldi oynadı şeklinde değil. Sonradan da bir takviye güç olarak takım alışması açısından da kullanacaktır diye düşünüyorum.

Fatih Terim, Emre Akbaba'yı nasıl kullanacak?

Fatih Terim, Emre Akbaba'yı genelde forvet arkası, kanat gibi kullanacaktır. Emre çok yönlü bir oyuncu. Buna Fatih Hoca karar verecek. Daha çok forvet arkası gibi oynatabilir. Emre hücumsal anlamda çok yönlü bir oyuncu.

Fatih Akyel'den Fenerbahçe değerlendirmesi

Fenerbahçe’de 2-3 senedir çok büyük sorunlar var. Bu sorunlar giderilmeye çalışılıyor ama yetmiyor. Mali borç açıklandı, dünya kadar borç çıktı. Gönderdiğiniz oyuncular paralarını alıp gitmek istiyor. Eli kolu bağlanmış bir şekilde. Başkan Ali Koç elinden geleni yapmaya çalışıyor ama Hollanda futbolu ve teknik adamları Türk futbolunda başarılı olamıyorlar. Ya iyi tanımıyor ya da adapte alamıyorlar.

"Sezon başında kaybedilen puanlar sıkıntı yaratabilir"

Daha önce Türkiye'ye Guus Hiddink geldi, Frank Rijkard geldi ancak başarılı olamadılar. Fenerbahçe’nin bunu göz önüne alması gerekiyordu. Genç bir teknik adam Cocu... Takımdan giden ve gelen oyuncular var. Daha sezon başı, ama sezon başı kaybedilen puanlar ilerleyen haftalarda sıkıntı yaratır diye düşünüyorum. Fenerbahçe’de Hollandalı teknik adam tutmuyor. Zamanla göreceğiz.

Senin için hazırladığımız haberler