Fatih Akyel'den Gomis, Cocu ve Dünya Kupası sözleri!

22.06.2018 - 14:40 | Son Güncellenme: 22.06.2018 - 17:48

Fatih Akyel'den Gomis, Cocu ve Dünya Kupası sözleri!

Futbolculuk döneminde Galatasaray ve Fenerbahçe ile önemli başarılar yakalayan ve günümüzün teknik direktörlerinden Fatih Akyel, spor gündemini değerlendirdi. Akyel, Fenerbahçe’nin yeni çalıştırıcısı Cocu’ya da değindi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Fatih Akyel’in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şöyle;

Fatih Akyel: Bu kadroyla Şampiyonlar Ligi'ne gidilmez

Galatasaray UEFA’dan bir ceza aldı. Korkulan Avrupa’dan men cezasıydı ancak para cezası geldi. Para, bir şekilde Galatasaray’ın gelirleri ya da Şampiyonlar Ligi gelirlerinden ödenebilir. Tabii transferde de sıkıntı çıkaracak bir durum. Galatasaray transferde ağır gidiyor. Maddi sıkıntılar da bunda etkili. Galatasaray’ın maddi sorunları çözüp iyi transferler yapması gerekiyor. Bu kadroyla Şampiyonlar Ligi’ne gidilmez.

"Gomis giderse taraftarların hevesi kırılabilir"

Galatasaray, Bafetimbi Gomis’i ne yapıp edip elinde tutması gerekir. Bir yandan da Gomis’i gönderip maliyet olarak bir tık aşağısında bir oyuncu almak isteyebilirler. Geçtiğimiz sezon Gomis şampiyonluğa çok büyük katkı verdi. Giderse taraftarın da hevesi kırılabilir.

"Gomis'in kafasının karışık olması Galatasaray için iyi değil"

Gomis’e de başka takımlardan iyi teklifler geliyordur. Gomis’in kafasının karışık olması Galatasaray için iyi değil. Sezon içerisinde de Gomis ve Galatasaray arasında ufak bir maddi problem olmuştu. Gomis'in kafasının rahat olması ve futboluna odaklanması gerekiyor. Galatasaray bu sorunu çözmeli.

Cocu, Fenerbahçe'de başarılı olabilir mi?

Cocu genç bir teknik adam.Futbolculuğu gibi teknik adamlığı da iyi deniliyor. Zaman zaman takip ediyoruz. Yönettiği takımları biliyoruz. Fenerbahçe, Cocu'yu göreve getirerek iyi bir iş yapmış gibi görünüyor. Sistemini Fenerbahçe’ye taşır, yoğun mesai harcarsa başarılı olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe'yi benimsemesi gerekiyor. Öyle olursa çok yararlı olacağını düşünüyorum. İnşallah Hiddink gibi olmaz. Milli Takım'da Hiddink bir hüsrandı. Cocu, iyi bir teknik adam diye düşünüyorum. Umarım Fenerbahçe Cocu'dan faydalanır.

"Arjantin tam bir hayal kırıklığı, Almanya'nın dönüşü farklı olacak"

Dünya Kupası’nda zor geçen enteresan maçlar seyrediyoruz. Zor geçiyor maçlar. Mesela Portekiz Fas’ı mağlup etti ancak kolay dediğimiz maç zor geçmişti. Arjantin büyük hayal kırıklığı oldu. İyi başlamadılar. Hırvatistan maçında Messi’yi durdurmasını bildiler. Böylece Arjantin’in oyun sistemi de çöktü. Benim Dünya Kupası için favorilerim Arjantin ve Almanya’ydı. Almanya sistemi olan bir takım. Dönüşü farklı olacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler