Fatih Altaylı : "Bize yeni asfalt dökmeye gerek yok dediler"

13.11.2020 - 22:46 | Son Güncellenme: 13.11.2020 - 22:46

Son dakika Formula 1 haberleri... Türkiye Grand Prix'sinde görevli yerel hakem Fatih Altaylı, olaylı geçen 1. ve 2. antrenman sonrası açıklamada bulundu. İşte detaylar...

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Dünyanın en büyük motorsporları organizasyonu olan Formula 1 Türkiye Grand Prix’si öncesi ilk iki antrenman sona erdi. Formula 1 pilotlarının İstanbul Park pisitinin kaygan olmasından dolayı eleştiride bulunması büyük yankı uyandırdı. Türkiye Grand Prix'sinde yerel hakem olan ünlü gazeteci Fatih Altaylı antrenman yarışları sonrası açıklamada bulundu.

Fatih Altaylı "Yarış kesinleştiği zaman FIA'dan Türkiye'ye geldiler. Pistin asfaltının eski olmakla beraber bir yarış idare edebileceğini söylediler. Bize 'bir yarış için yeni asfalt dökmeye gerek yok, yeni asfalt dökmek sıkıntı yaratabilir. Ancak Ulaştırma Bakanlığı 'büyük bir iyi niyetle' asfaltı yeniledi. Ama iyi niyet her zaman olumlu sonuç vermeyebiliyor. Büyük bir iyi niyetle buranın asfaltı yenilendi. Kötü mü yapıldı? Hayır iyi yapıldı. Ama yarıştan hemen önce yenilendiği için asfalt, üzerinden şimdiye kadar hiçbir vasıta geçmedi ve asfaltın yüzeyi biraz kaygan. Bu da antrenmanların başlangıcında büyük bir zorluk yarattı. Pist kullanıldıkça asfalt normalleştirecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Ünlü gazeteci çözüm olarak da gece boyunca pistin üzerinde kauçuk kalsın diye, pistte başka araçlarla pistin kayganlığını gidereceklerini ifade etti.

Türkiye Grand Prix Hakemleri

1. Hakem Derek Warwick - İngiltere ( Pilot Hakem )
2. Hakem Fatih Altaylı - Türkiye ( Yerel Hakem)
3. Hakem Dennis Dean - Amerika
4. Hakem Gerd Ennser - Almanya

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si 15 Kasım Pazar günü saat 13.10'da başlayacak. Yarıştan 1 gün önce yapılacak sıralama turları ise yarın 15.00-16.00 saatlerinde gerçekleştirilecek.

Hangi kanalda?

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si S Sport ekranlarından ve S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı olarak izleyiciyle buluşacak.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler