Fatih Altaylı'dan Dursun Özbek'e sert sözler: "Genel kurul 'defol git' dedi"

29.05.2018 - 10:31 | Son Güncellenme: 29.05.2018 - 10:31

Fatih Altaylı'dan Dursun Özbek'e sert sözler: "Genel kurul 'defol git' dedi"

Fatih Altaylı, Bloomberg HT’de yayınlanan Spor Saati programında spor gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Galatasaray ve Fenerbahçe’yi değerlendiren Altaylı, Şampiyonlar Ligi’nde Salah’ı sakatlayan Ramos için ‘tam bir Allahın belası!’ ifadelerini kullandı.

RAMOS’U GETİREBİLİR

‘Mohamed Salah’a çok yazık oldu. Ramos tam bir Allahın belası! Ali Koç’un Ramos’u getireceğinden bahsedenler oldu. Bilmiyorum getirebilir mi getiremez mi… Keşke Galatasaray alsa… Ayak var yorgan var uzatmak lazım. Sığar mı sığmaz mı? Ramos kaç paradır, gelir mi gelmez mi?

BİR SÜRE HAYAL OLABİLİR

Eski Galatasaray olsa, şu anda Ramos’un menajeri temasa geçmişti bile. Galatasaray o günlerinden biraz uzak. Fikir olarak uzak değil çünkü Abdurrahim Albayrak var ama maddi açıdan UEFA ile yapılacak anlaşma sonrasında bu transferler şimdilik bir süre hayal olabilir.’

KAPISININ ÖNÜNDEN GEÇME DEDİ

Kongre Dursun Özbek’e, ‘Sen bir daha bu kulübün kapısının önünden geçme’ dedi. Büyük iddialarla geldiğin hasbel kader Galatasaraylıların acıma duygusuyla mali kurulda kerhen ibra edildiği bir genel kurulu kirletmiştir. O genel kurulu pisliğe çevirdi. Galatasaray’da ben bugüne dek 35 tane mali genel kurul gördüm. Hiçbir genel kurulun sonunda sahneye fırlayıp da oraya buraya zıplayan ve Galatasaraylı kongre üyelerine ‘görüşeceğiz’ diye tehdit savuran bir başkan görmemiştim.

ÖZBEK İÇERİ GİRMESİN DİYE

Özbek, varlığı ile varlığı derken kendini ortaya koyuş tarzıyla Galatasaray genel kurulunu kirletiyordu. Galatasaray’ı kirletti, pisletti. Galatasaray genel kurulu bu seçimde Özbek’e dedi ki; ‘Defol git!’. Bu pisliğini bu kulübe bulaştırma dediler. 4800 kişilik rekor katılım oldu. Niye biliyor musun? Çünkü Özbek bu kulüpten bir daha içeri girmesin diye. Özbek ile Galatasaray adı bir daha anılmasın diye…

ÇETE OLUŞTURDU

1. sandıkta 85 yaşında bir üyemiz kadın üyemiz bana sarıldı. Bana dedi ki, ”Bir sebepten buraya geldim zor yürüyorum” dedi. Bana, ”O Dursun Özbek bir daha bu kulübe başkan olamasın diye geldim” dedi. Bundan sonra adını bile anmak bize yakışmaz. Bana en çok sorulan soru şu; ”Bu adama hala 1200 1300 tane oy veriliyor?”. Onlara diyorum ki, ”Özbek, bir grup Galatasaraylı asalağı, istihdam etti.”. İş verdi, kulüpte göreve getirdi. Bir çıkar çetesi oluşturdu. Bunların sayısı maksimum 500-600… Bunlar damla bile değiller.

FATİNOĞLU’NUN ADAYLIK SEBEBİ

Ali Fatinoğlu diye birisi çıktı. Kimse tanımaz, bilmez. Benim onun adaylığından rahatsızlığım yoktu. Divanda bir konuşma yaptı. Ben de niye aday olduğunu anladım. Adam divanda kendi şirketlerini anlattı. Kulübün TV’si yayınlıyor. Zannedersin ki Kamu spotu gibi Ali Fatinoğlu Şirketler Grubu Spotu yayınlıyor… Ben bunu söyledim diye çıkıp ‘Fatih Altaylı’yı aldıracaktım ama bana engel oldular’ dedi.

TEPKİLER YANLIŞ

Galatasaraylı taraftarların bazılarının, Ozan Korkut ve Burak Elmas’a bir tepkileri var. Bu çok yanlış. Burak benim canım ciğerimdir, toz kondurmam. Elmas’ın orada olması bir anlamda iyi oldu. Niye iyi oldu? Çünkü Galatasaray’da çeşitli yakıştırmalar vardı. Bize ‘Papermoon Çetesi’ denildi. Yılların dostları oturur, yemek yeriz, gırgır yaparız. Konuştuğumuz 5-6 saat sürer, bunun 3’te 1’i Galatasaray olur

ÖZTÜRK ALTINDA OLMAMALIYDI

Burak çıktı, ‘Ben Cengiz’e inanmıyorum, aday olacağım’ dedi. Biz ona destek vermek de vermemek zorunda da değiliz. Ben vermeyeceğimi alenen beyan ettim. Dedim ki, ‘Burak keşke çıkmasaydın’. Niye? Burak, Galatasaray’a aday olacaksa, Ozan Korkut’un altında olmamalıydı. Çünkü Ozan Korkut, Adnan Öztürk adına aday oldu. Adnan Öztürk adına aday olmuş birinin altında Burak Elmas olmamalıydı. En doğal hakkıdır. Ben Mustafa Cengiz ile çalıştık. Çalışma sistemimiz uyuşmadı. Dursun Özbek kazansa idi; Burak’ların bunda bir miktar suçu olacaktı.

5’TE 5 ŞAMPİYONLUK

Bütün ekiplerin içinde Dursun Özbek’i kenara bırakıyorum. Bu isimlerin içinde en fazla iş yapabilecek potansiyel, Cengiz’in listesinde vardı. Burak’larda da vardı ama konjektürel değillerdi. Abdurrahim Albayrak, Cengiz’in listesindeydi. 5 kez geldi 5 kez şampiyon oldu. Bu ismin olması için tüm Galatasaraylılar el birliğinde onları başkan yapmalı. Çünkü Galatasaray’ın bugünkü yükü, öyle tek bir yönetimin taşıyacağı bir yük değil

EMEKLE İLGİSİ VAR

Galatasaray’a başkan olacak adamın, Galatasaray tecrübesi olması lazım. Yoksa bu kulübü batırırlar. Ünal Aysal mektepli mi? Kağıt üzerinde mektepli… 65-70 yaşından sonra çok para kazandı ve Türkiye’ye dönmek isteyip gelmiş, param var şöhretim yok, şöhret olmak için Galatasaray’a başkan oldu. Arkasından mektepli Dursun Özbek gelip üstünde tüy dikti. Bunun mekteple ilgisi yok. Emek sarfetme ilgisi var.

LİSELİLER ÇALIŞTI

Mustafa Cengiz, ‘Ben yaparım ederim’ demeden, Abdurrahim gibi tecrübeli isimlerle beraber iş yaptı. Öyle de kalırsa çok başarılı olacak. Benim bütün çevremde liseli yoğunluğu var. Arkadaşlarım çoğu liselidir. Dursun Özbek’in seçimi kazanmaması için en can siperhane çalışanlar, liselilerdir. Özbek’in geçen seçimde kaybetmesini sağlayan son sandıklarda oy atanların tamamı genç liselilerdir.

DÜRÜST’TEN DUYDUM

Ali Dürüst’e ‘yemek yiyelim’ dedim. ‘Maç var’ dedi. Ben de halı saha maçı sandım. Bir maç olduğunu Ali Dürüst’ten duydum

LUCESCU’YA SORMAK İSTERİM

Lucescu’ya şunu sormak isterim. Almanya futbolda başarısız mıdır? En çok Dünya şampiyonu olan ve en çok final oynayan bir takım. Almanya’da yabancı sınırı kaç futbolcu? Almanya’da yabancı sınırı yok. Almanya’da teknik direktörün ‘Hay Allah futbolcu yetişmiyor’ dediğini duydun mu? Hollanda son dönemlerin en başarısız takımı değil midir? Orada da sıfır sınırlama var. Sahaya 11 yabancı ile çıkabilirler.

YİNE ŞİKAYET EDECEK Mİ?

İngiltere Milli Takımı’nın futbolcu yetişmiyor dediğini duydunuz mu? Orada da sınır yok. İspanya’da bir sınır var mı? Orada bir sınır var. AB pasaportlu oyunculara sınır yok ama Japon, Malezyalı falan alırsanız onlar sayılmıyor. Brezilyalılar yabancı sayılıyor. Onlar da zaten Portekizli oluyor çoğu zaman. Lucescu’ya soruyorum, Almanya Milli Takımı’na teknik direktör olursa da aynı şeyden şikayet edecek mi?

Senin için hazırladığımız haberler