Fatih Altaylı'nın Sporcularla Deprem Yardımı Yayınına RTÜK İzini Yok

Ajansspor
08.02.2023 - 20:36 | Son Güncellenme: 08.02.2023 - 21:07

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı'nın sporcularla birlikte deprem bölgesine yardım toplamak için yapmayı planladığı programı RTÜK tarafından izin verilmedi.

Fatih Altaylı'nın Sporcularla Deprem Yardımı Yayınına RTÜK İzini Yok

AJANSSPOR-HABER

Türkiye, 10 ilimizi vuran Kahramanmaraş merkezili 7.7 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmak için ilk saatlerden itibaren seferber oldu. Yediden yetmişe toplumun her kesi gerek maddi bağışlar gerek gıda ve giysi gibi malzemelerle deprem bölgesinin yardımına koştu. Medya ve spor dünyası da bu kampanyalarda ilk sıralarda yer aldı. 

Altaylı'yı şoke eden engel geldi

Eski Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi ünlü gazeteci Fatih Altaylı da bu akşam Habertürk kanalında sporcu ve işinsanlarının katılacağı bir yardım kampanyası düzenlemek için kolları sıvadı. Kasımpaşa'nın Hataylı olan ve depremi de maç nedeniyle gittiği şehrinde yaşayan Selçuk İnan'ın da katılacağı bir program yapacağını duyurdu. Program Habertürk, Show TV ve Bloomberg kanallarından ortaklaşa yayınlanacaktı. Ancak Altaylı'yı şoke eden bir engel çıktı. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) "Yapma" dedi.

Altaylı: RTÜK'ten talimat geldi

Fatih Altaylı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu akşam (8 Şubat 2023'te) yerli yabancı sporcular, iş insanları, bilimadamları ile depremzedeler için bir yardım yayını yapacaktık. Amacımız birkaç bin tane konteyner evler almaktı. Son dakikada RTÜK’ten bir talimat geldi 'Yapmayın' dediler" dedi.

İlgini Çekebilir
Gökhan Zan isyan etti! Yüzlerce vinç 2 gündür boş boş yatıyor
Habere Git

Fatih Altaylı canlı yayında ağladı

Altaylı, önceki gün yayınına bağladığı Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın açıklamaları sırasında canlı yayında gözyaşlarını tutamadı. Savaş'ın "Şu anda dışarısı 2-3 derece. Yağmur yağıyor. İnsanlar ısı kaybından hayatını kaybedebilir" sözleri üzerine Altaylı, ağladı ve uzun süre de bu durumun etkisinden çıkamadı. 

6 Şubat'ta 10 il iki kez depremle vuruldu

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkez olmak üzere meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem 10 ilimizi ağır şekilde vurdu. Bu büyük depremin sadece 8 saat sonra, 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. İki deprem bu 10 il adeta yıkıldı:


-Kahramanmaraş
-Malatya
-Kilis
-Gaziantep
-Hatay
-Adana
-Adıyaman
-Şanlıurfa
-Diyarbakır
-Osmaniye

Dört büyüklerden dev destek

Depremden sonra Türkiye, yardımcı için el ele vererek, harekete geçti. Futbol dünyası da yardım için ön safhalara geçti. Dört büyükler; Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor başta olmak üzere bir çok spor kulübü taraftarlarıyla birlikte yardımlar toplayarak deprem bölgesine gönderdi. Yine bir çok sporcu da bireysel olarak depremzedeler için bağışta bulundu. 

Senin için hazırladığımız haberler