Galatasaray'da Fatih Altaylı'ya yanıt: İnanılmaz bir transfer hikayesi

31.03.2022 - 13:21 | Son Güncellenme: 31.03.2022 - 14:17

Galatasaray yönetici Işıtan Gün, kendisi için 'menajerlere yakın' diyen Fatih Altaylı'ya bir transfer hikayesi anlatarak yanıt verdi. Buna göre Aslan'ın ödediği menajerlik ücreti 200 binden 700 bin Euro'ya çıktı.

Galatasaray'da Fatih Altaylı'ya yanıt: İnanılmaz bir transfer hikayesi

AJANSSPOR HABER

Galatasaray yöneticisi Işıtan Gün, kendi internet sitesinden yazdığı yazıda gazeteci Fatih Altaylı'nın iddialarına yanıt verdi. Gün, "Fatih Altaylı, 'menajerlere yakın' diye yakıştırmalarda bulundu, bulunuyor. Canı sağ olsun, iyi niyetli olduğunu bildiğim için üzülmüyorum" dedi.

"İşte tam da o yüzden Galatasaray'a yakışmayanları biliyorum"

Galatasaray yöneticisi şunları yazdı: "Evet, Sayın Altaylı... Uzun yıllardır futbol sektörünün içindeyim, menajerlere de yakınım, sportif direktörlere, kulüp sahiplerine, başkanlarına ve CEO’larına da yakınım, pek çok ülkedeki federasyon başkanlarına da yakınım, uluslararası konfederasyonlarına da yakınım. Bazıları için sporla uzaktan yakından ilgisi olmayan yöneticiler daha makbul olabilir ama kimlerin kimlerle ne işleri olduğunu işte tam da bu yüzden yakından görüyorum, biliyorum. Galatasaray’ımıza yakışmayan, Galatasaray’ımıza zarar veren 
uygulamaları ve kişileri, kendilerinden dahi iyi tanıyorum."

İlgini Çekebilir
Işıtan Gün kara defteri açtı: Transfer için Terim sinkaflı küfür etmiş!
Habere Git

"Anlaşma bitmişken telefon geldi,  200 bin Euro 700 bin Euro'ya çıktı"

Işıtan Gün daha sonra örnek olarak bir transfer hikayesini anlattı. Galatasaray yöneticisi şunları söyledi: "Kulübümüzde kiralık olarak iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıda resmi müsabakada oynamış bir yabancı futbolcunun transfer hikayesi. Bu futbolcunun menajerine, önceki kulübüyle, Galatasaray ile, oyuncuyla ve 200 bin Euro tutarındaki menajerlik ücreti üzerinde tüm anlaşmaların yapıldığı esnada bir telefon geliyor. Arayan bir başka menajer, kendisinin de bu transfere dahil olacağını, bu transferden anlaşıldığı üzere 200 bin Euro değil, 350 bin Euro alacağını, ayrıca kendisinin de bu işten 350 bin Euro alacağını söylüyor. İşlem tam da bu şekilde tamamlanıyor."

"Bu zararlara izin verenler ibra edildi"

Gün, bu tip Galatasaray'ın zarar ettiği uygulamalara isyan ettiklerini vurguladı. Gün, "İşte bu sürece imza atanlar, bu süreçleri denetleme gereği duymayanlar, şu anda ibra olmuş durumda ortalıkta dolaşmaya devam ederken, bu uygulamalara isyan eden, bu çarpıklıklara son veren, modern futbol yönetiminin gerektirdiği bir yapılanma için kararlılıkla adım atan Burak Elmas ve arkadaşları çarmıha geriliyor. Bugün Galatasaray’ın geldiği nokta işte budur" dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da kadınları aşağılayanları ifşa etti
Habere Git

"Sizden çekinmiyorum"

Yaşadıklarının Türkiye'de pek çok alanda artık ne yazık ki alışılan dürüst ve yetkin isimlerin usandırılarak ve/veya hedef gösterilerek sistem dışına itilmesinin acı bir örneği olduğunu belirten Işıtan Gün açıklamasına şöyle devam etti: "Bununla birlikte yaptıklarımızın en azından bu kirli düzene karşı bir farkındalık oluşacağına dair ümidim ve inancım tamdır; umuyorum ki benim de çok sevdiğim Galatasaray’a hizmetim bu olarak akıllarda kalsın. Onun dışında kişiliğime yönelik çirkin kampanyanın kurucularına da, tetikçilerine de diyebileceğim tek şey şu: Yalanlarınızı ve iftiralarınızı umursamıyorum, isimlerinizden ve ilişkilerinizden çekinmiyorum, kalabalık olmanızdan korkmuyorum."

Senin için hazırladığımız haberler