"...Fatih hoca gelirse yandık derim!"

19.11.2017 - 03:18 | Son Güncellenme: 19.11.2017 - 03:18

"...Fatih hoca gelirse yandık derim!"

Sabah Spor'un yazarlarından RIDVAN DİLMEN, 5-1 Medipol Başakşehir'in zaferiyle sonuçlanan Başakşehir-Galatasaray maçını değerlendirdi:

"BEN OLSAM FATİH HOCAYI GETİRİRİM"
Daha önce de şampiyonluğa oynayan takımlar oldu ama Başakşehir 'Ben hep buralardayım, artık buraların takımıyım' diyor. Başakşehir'de yönetim, teknik adam ve doğru tercihlerle bir sistem başarısı var. Abdullah Avcı kendi takımının üzerine koyuyor. Manchester City'den sol bek alıyorsun sırıtmıyor, istekli.

Adebayor'un geldiği ilk günleri hatırlayalım: Kilo fazlası vardı. Kilolu çok vardır ama sporcu olmaz. Adebayor bir sanatçı gibiydi, o disiplinle sahada ayak basmadığı yer yoktu. Yetenek de çalışmak da önemli. Hem yetenekli, hem çalışkan olunca sonuç bu oluyor. 

Emre ve Mahmut yok, Caiçara yok ama sistem ve yetenek birleşince böyle oluyor. Barcelona- Levante maçı gibiydi. Abdullah Avcı dünya çapında bir teknik adam... Galatasaray 5 de yese 8 de yese şampiyonluğun ciddi adayıdır. Fakat şu var: Tudor'un Şansal abiye verdiği röportajı okudum. "Önemli olan mayıstır" diyor. Eyvallah. Fenerbahçe maçında şutun yok. Trabzonspor'a yeniliyorsun, Başakşehir'e yeniliyorsun. İçeride yenersin zaten o taraftarla. 

Hadi Trabzon kaza, hadi Fenerbahçe maçında 10 kişi kaldın. Tudor'un gelecekte önemli bir teknik adam olacağını düşünüyorum ama ben Galatasaray'ın yerinde olsam hiç düşünmeden Fatih hocayı getiririm. Ciddi şekilde şansımı artırırım. Bazen liderler iyi giderken de bazı şeyleri görebilmeliler. Fenerbahçe taraftarı gibi düşünsem, "Sivas'ı yensek puan farkı kapanır ama Fatih hoca gelirse yandık" derim. Şu andaki karne küçük maçların büyük hocası gibi...

Oyunculara gelirsek: Denayer ve Maicon hayatının en kötü maçlarını oynadı. Geniş alanda defosu ortaya çıktı Maicon'un. Senin sol bekin Latovlevici ise, stoperlerin ağırsa Adebayor geriye gelip top aldığında önlem alamazsın. Adebayor'la iki kişi fazla gibiydi Başakşehir.

Son olarak Naim Süleymanoğlu Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş geçmiş en büyük sporcusudur. Böyle bir sporcu gelmedi. Rahatsızlıklarımız nedeniyle son 3-4 yıldır sık görüşemesek de onunla dostluğumuz vardı. Allah rahmet eylesin.

Senin için hazırladığımız haberler