Fatih Karagümrük'e olimpiyat piyangosu!

Orhan Gülek
07.05.2024 - 11:29 | Son Güncellenme: 07.05.2024 - 12:56

Uzun süredir tesis ve stadyum sorunu yaşan Süper Lig ekibi Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı maçlarda hasılat rekorları kırıyor. İşte detaylar...

Fatih Karagümrük'e olimpiyat piyangosu!

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayan Fatih Karagümrük, dört büyüklerle yaptığı maçlarda adeta hasılat rekorları kırıyor. 

Bir hafta da iki dev maç Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda

2020-21 sezonundan itibaren maçlarını 76.092 koltuk kapasiteli Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynayan Fatih Karagümrük, yarın Trabzonspor’u konuk edeceği Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final maçı için deplasman tribün fiyatını 700 TL olarak belirledi. 

Süper Lig'de ise pazar günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Galatasaray'ı ağırlayacak Fatih Karagümrük, bu maçın biletlerini de 930 lira olarak satışa sunacak.

23-24 bin Galatasaray taraftarı bekleniyor

Konuyla illgili Gazeteci Sezgin Gelmez'e konuşan Süleyman Hurma, daha önce Fenerbahçe taraftarlarına Olimpiyat Stadı'nda %30 kontenjan verdiklerini söyleyen Süleyman Hurma "Kural gereği stadın yüzde 30'unu Galatasaray'a açtık. Bu da 23-24 bin seyirci yapıyor. Bilet fiyatları 930 lira olacak. Trabzonspor da stadı açmamızı istedi. Açtık ama şu ana kadar 3 bin bilet alımı gerçekleşti." açıklamasını yaptı.

Fatih Karagümrük'e dudak uçuktan gelir

Süper Lig'in genele bakıldığında Fatih Karagümrük'ün iki maçtan elde ettiği gelir, tüm anadolu takımların önünde olduğu görülüyor.

Öyle ki; Süper Lig şampiyonluğu için kritik öneme sahip olan Fatih Karagümrük - Galatasaray maçında konuk ekibin tüm biletlerinin satılması durumunda 22.320.000 bin hasılat elde edilecek. 

Öte yandan yarın oynayacak Trabzonspor maçında ise rövanşa tur için avantajlı çıkacak olan Bordo-Mavili ekipteki taraftarlar, Olimpiyat Stadı'ndaki Doğu Tribünü için yerlerini almak için biletlere ilgi göstermeye devam ediyor.

Fatih Karagümrük'e büyük tepki

Öte yandan Fatih Karagümrük'ün bu denli fiyat politkası uygulaması büyük tepkilere neden oldu.

8 Mayıs'ta Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma Trabzonspor için hayati önem taşıyor.

Galatasaray ile oynanacak maçta ise Süper Lig şampiyonluğunun belli olması ihtimali bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler