Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Karakullukçu, 2017 yılındaki organizasyonları değerlendirdi

14.12.2017 - 12:23 | Son Güncellenme: 14.12.2017 - 12:23

Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, 2017 yılında yapılan organizasyon sayısına dikkat çekti. Karakullukçu, tenis, yüzme ve basketbolda kazanılan şampiyonluklar hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Dünya Okul Sporları Federasyonunun yönetim kurulu toplantısı, TOSF'un ev sahipliğinde İstanbul Sabancı Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Dünya Okul Sporları Federasyonu Başkan Vekili Stelios Daskalakis, Genel Sekreter Jan Coolen, ISF Avrupa Başkanı Nicos Megalemos, ISF Onursal Başkanı Andrea Delpin, TOSF Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, ISF Avrupa Kıta Başkan Yardımcısı Ünal Eryılmaz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“Çok sayıda organizasyona imza attık”

TOSF'un internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye'nin son 15 yılda 130'dan fazla büyük organizasyon gerçekleştirdiğini belirten Karakullukçu, "Türkiye 2017 yılında 27 uluslararası organizasyona imza attı. Ülkemiz, gerek coğrafi şartların elverişli olması, gerek doğal güzellikleri, gerek ulaşım kolaylığı ve modern tesis yeterliliği ile her geçen yıl çok sayıda organizasyona ev sahipliği yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

Şampiyonalar hakkında…

Federasyon yönetimi olarak okul sporlarının daha aktif olması için çalıştıklarını belirten Karakullukçu, şunları kaydetti:

"Bu yıl yapılan tenis, yüzme ve basketbol dünya okul spor şampiyonalarında dünya şampiyonu olduk. Diğer branşlarda da önemli sayıda madalya elde ettik. Dünya arenasında daha fazla söz sahibi olmak ve ilişkilerimizi en üst düzeye taşımak istiyoruz. Birlikte çok daha güzel organizasyonlara ev sahipliği yapacağımıza inanıyorum. 2018 yılında Fas'ta gerçekleşecek olan 17. Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz."

Senin için hazırladığımız haberler