Fatih Mert: "Transfer açılınca 5-6 oyuncuya imza attıracağız"

28.01.2020 - 18:32 | Son Güncellenme: 28.01.2020 - 15:36

Fatih Mert: "Transfer açılınca 5-6 oyuncuya imza attıracağız"

Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert, gündeme yönelik çarpıcı açıklamalara imza attı. Ankaragücü transfer tahtasını açtı mı? Adebayor, Robinho, Aatif Chahechouhe isimleri gündeme geldi mi? Kaç transfer yapılacak? Fatih Mert, Radyospor’da tüm gerçekleri açıkladı.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Fatih Mert’in açıklamaları şu şekilde:

Ankaragücü transferi açtı mı?

Bizim için zor bir süreç. Transfer tahtası açıldı haberleri yapılmış. Beni herkes tebrik için arıyor. Ama maalesef henüz açılmadı. Transferin açılmasını çok isterim. 3 yabancı 3 de yerli dosyalarımız var. Bir de yapılandırma için uğraşıyoruz. Geçmiş dönemden kalan vergi ve SSK borçları var. Uğraşıyoruz. Yarın öbür gün inşallah noktayı koyarız. Biz transferin açılması için uğraşıyoruz. Sürecin yüzde 90’ını bitirdik diyebiliriz. Birçok dosya hallettik. FIFA’da dosyalarımız vardı, CAS’tan karar bekliyorduk. Transferi açmamız mucizeydi. 1-2 gün içinde inşallah açarız. Umudumuz bu yönde.

Fatih Mert: ”Transfer tahtası açılınca belirlediğimiz 5-6 oyuncu var, imzaya hazırız”

Biz 10 gündür transfer için uğraş veriyoruz. Bir komite kurduk. Ergin Yücel’den rica ettim. Bizim scout ekibimiz vardı. Onların izlediği oyuncular da var. Menajerlerden bilgiler geliyor. Belirlediğimiz 5-6 oyuncu bulunuyor. Transfer tahtası açılınca imza atarız. Bir imza atmaya elbette hazırız. İnsanlara rakamlar kolay geliyor ama o kadar kolay bir iş değil. Bir transfere hazırız.

Hangi futbolcularla görüşmeler yapıldı?

Başakşehir’den 4 futbolcunun serbest kalacağını söylediler. Kamp sürecinde de görüştük. Tunay Torun, Jovic, Kerim Frei, Gökhan İnler’i söylediler. Robinho’yu da biz sorduk. Kiralamak istemiyoruz dediler. Bazı oyuncular zaten anlaşmalar yaptı, başka takımlara gitti. Alanyaspor ile de görüşmeler yaptık. Malatyaspor’dan bir futbolcuyla görüşüyoruz. Ali Turan ile de görüştüler. Aatif ile de görüşmeler yapıldı diyebiliriz. Fakat; netleşen bir oyuncu yok. Yapacağımız transferlerin çoğunluğu yurt dışından olacak.

Ankaragücü, Alanyaspor’dan kimi transfer etmek istiyor?

Malatyaspor’dan Donald için görüşüyoruz. Alanyaspor’dan da bir oyuncu düşünüyoruz. Transferlerin gerçekleşme ihtimali olabilir. Aatif da gündemimize geldi. Rakam bekliyoruz. Transferde bütçe de önemli. Zorlu bir süreçten geldik buralara. Rakamlar bizim için çok önemli. Kulübe yük olmaması lazım. Dengeli bir şekilde gitmemiz gerekiyor.

Fatih Mert: “Adebayor’un transfer olmasını tabi ki isteriz”

Adebayor’u bize önerdiler. Biz de olumlu baktık. Yurt dışındaki menajerinin numarası geldi. En son işler biterse bir konuşmak istiyoruz. Ekibimiz düşündüğümüz oyuncuları gösterdi. Hoca da onay verdi. Hocanın oynatacağı bir oyun var. Adebayor’un tabi ki olmasını isteriz. Bizim için bir seçenek.

Aykan Atik ile neden yollar ayrıldı?

Biz göreve geldiğimizde zaten Metin Diyadin vardı. Aykan hoca bekliyordu. Maç izleme görevi vermiştik. Kulübün bünyesindeydiler. Onları göreve başlattık. Kendilerine de göreve başlarken durumu anlattım. Direkt her şeyi net bir şekilde konuştuk. Yeni hocaya görevi devrettiler. Diğer görevlerine şimdi devam ediyorlar.

Fatih Mert: ”Mustafa Reşit Akçay’da karar kıldık”

Transfer durumuna göre bir hoca tercihi yapmayı kararlaştırdık. Metin Diyadin’den sonra Mustafa Akçay ile görüşmüştük. Bu dönemde transfer yasağı açılmazsa gelemem diyen hocalar da oldu. Herkes kendi kariyerini düşünüyor. O isimleri söylemeyeyim. Mustafa Hoca gibi 5-6 hoca, ‘Her şartta gelirim’ dedi. Bu da hoşumuza gitti. 2’ye düşürdük hoca sayısını. Yönetimle konuştuk ve değerlendirdik. Mustafa Hoca ile çalışma kararı aldık. Sözleşme imzaladık ve şu anda da antrenmanda çalışıyorlar.

Fatih Mert: “Ankaragücü inşallah küme düşmeyecek”

Ankaragücü inşallah düşmeyecek. Düşmesi çok kötü olur. Taraftarlar da ben de inanıyorum. Seleznov gündemime gelmedi. Belki arkadaşlar arasında konuşulmuştur ama benim seyrettim isimler arasında yoktu.

Senin için hazırladığımız haberler