Fatih Tekke: "Başarısız değil çok başarısızım... Yönetimle konuşulabilir"

Akın Ungan
25.11.2023 - 21:17 | Son Güncellenme: 25.11.2023 - 21:39

Ömer Erdoğan'ın ardından Alanyaspor'da teknik direktörlük görevine getirilen Fatih Tekke, Galatasaray'a karşı 4-0 kaybedilen Süper Lig maçından sonra açıklama yaptı.

Fatih Tekke: "Başarısız değil çok başarısızım... Yönetimle konuşulabilir"

AJANSSPOR HABER

Milli maçlar nedeniyle Trendyol Süper Lig'e verilen ara sona erdi. Lig, 13'üncü hafta maçlarıyla devam etti. Galatasaray, Rams Park'ta konuk ettiği Alanyaspor'u 4-0 yendi. Ömer Erdoğan'ın ardından göreve getirilen teknik direktör Fatih Tekke, Akdeniz temsilcisinin başında çıktığı 3'üncü maçı da kaybetti. Tekke, Galatasaray maçının ardından açıklamalarda bulundu.

"Kötü bir başlagıç oldu"

Fatih Tekke, "Ne konuşacağımla ilgili içeride biraz düşündüm ama her zamanki gibi gönlümden konuşmak istiyorum. Alanyaspor'a geleli yanılmıyorsam 25 gün oldu. Geldiğimde ise ilk maçta savunma yaptık. İkinci maçta kendi düzenimizde oynamaya çalıştık ve üretken olamadık. Kötü bir başlagıç oldu. Ardından bu maç oldu" ifadelerini kullandı.

"Düzen olması gerekirken düzensizlik oldu"

Sözlerine devam eden Tekke, "15 gün boyunca çalıştık. Şu ana kadarki çalışmalarım, araştırmalarım kendimi geliştirmeye çalışmalarım gibi durumları tekrar yapmak gibi bir görüntü var. Gittiğimiz takımlarda düzen olması gerekirken düzensizlik oldu. 1-2 oyuncunun yanlış baskısı, yerleşmeleri gibi durumlar beni ciddi şekilde üzdü" şeklinde konuştu.

"Benim ekibimin tarzı değil bu"

Fatih Tekke, "Benim ekibimin tarzı değil bu. Düzenli olmak zorundayız. Tabii ki Galatasaray gibi kaliteli takıma karşı oynamak kolay değil. Bundan bağımsız şekilde düzenli gidemiyorsak bu sorumluluk bana ait. Burası Alanyaspor camiası. Bu takım 8 yıldır çok ciddi şeyler başarmış. Biz hayallerimizi bir üst seviyeye taşımak için geldik" dedi.

"Başarısız değil çok başarısızım"

Tekke, "8 gol yedik ama hala gol atamadık. İlk maça çıkmayabilirdik ama sorumluluk aldık, çıktık. Kulübü belli bir düzene ve ritme sokmak için buraya geldik. Bu düzensizliği kabul etmem mümkün değil. Bu benim ve ekibimin sorumluluğu. Şu ana kadar başarısız değil çok başarısızım. Alanyaspor yönetimi herhangi bir karar alabilir. Oturup konuşulabilir" açıklamasını yaptı.

"Bu veda değil"

Fatih Tekke, "Ben skordan bağımsız konuşuyorum. Bu düzensizliği kabul etmek kolay değil. Bizim atacağımız goller de vardı. Galatasaray'ın attığı kadar atabileceği de vardı. Kalecimiz de tuttu. Bu sorumluluk Fatih Tekke'ye aittir. Bu düzensizlik 8-9 yıllık çalışmamı tekrar gözden geçirme durumuna getirdi. Bu veda değil. Pes etmem mümkün değil" diye konuştu.

"Veda edeceksem direkt söylerim... Ama düşüneceğim"

Tekke, "Normalde yeni bir hoca, yeni bir heyecan gelmesi lazımdı. Neticesinde bir camianın çalışanısınız. Ne yapmanız gerektiğini göstermeniz gerekiyor. Ben de oturup düşüneceğim. Üzüldüğüm bir maç oldu. İstanbulspor'da yaptığımız çok değerli şeyleri bir yere atmak mümkün değil ama bazı şeyleri tekrar başa sarmak olumlu olur. Bu veda falan değil. Veda edeceksem direkt söylerim. Ama düşüneceğim" dedi.

"Bu tablonun oluşmasına sebep olan benim"

Fatih Tekke, "Bugün böyle nasip oldu. İçerde de yanlış olur diye düşündüm ama sorumlu tamamen benim. Bu tablonun oluşmasına sebep olan benim. Bunu düzeltebiliriz ama düzeltmek için de tekrar düşüneceğim" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler