Fatih Tekke: "Galibiyeti kaçırdık"

İsa Kethüda
11.02.2024 - 21:45 | Son Güncellenme: 11.02.2024 - 22:24

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Maç sonrası Akdeniz ekibinde Fatih Tekke açıklama yaptı.

Fatih Tekke: "Galibiyeti kaçırdık"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Maç sonrası Akdeniz ekibinde teknik direktör Fatih Tekke açıklamalarda bulundu.

"Oyuncularımı tebrik ederim"

Tekke, "Maçın başında ön alan baskımızın olacağını söylemiştik. Bu birkaç şekilde olacaktı. Oyunun ilk bölümünde iyi yaptığımız anlar oldu, delindiği zamanlar da oldu. Zaman zaman yapamadık da. Oyuncularımı tebrik ederim. Böyle bir ambiyansta, tüm her şeyi düşündüğünüzde, yenilen goller, verilen penaltı, fauller, ilk yarı bizim oyuncumuza yapılan faul... 

"Galibiyeti kaçırdık"

Son dakikalarda da galibiyeti kaçırdık. Genel hatlarıyla iyiydik. Oyun olarak cesurduk. Bazı bölümlerde iyiydik. Daha fazlasını istedik. Bazen içeride oyuncular tedirgin oluyor, oyuncu isteğinize cevap vermiyor. Bu da doğal bu ambiyansta. 

"Kazanmamız gereken puanlar var"

Bizim için değerli bir 1 puan ama asıl maçlarımız bu haftadan sonra başlıyor, ta ki Galatasaray maçına kadar. Galatasaray maçına kadar olan periyot bizim için önemli. Kazanmamız gereken puanlar var. Oyuncularım 1 puanı hak etti. Son dakikalarda 3 puanı kaçırmak üzücü. Bu 1 puan çok değerli" dedi. 

"Fenerbahçe'ye beklenilen pozisyonları vermedik diyebilirim"

Tekke, Kadıköy'de Süper Lig'de hiç maç kaybetmemesine ilişkin bir soruya ise "Şans herhalde. Fenerbahçe iyi oyunculardan kurulu, her maç iyi oynuyorlar. Alanyaspor bugün şöyle bir şey hak etti. Fenerbahçe'ye beklenilen pozisyonları vermedik diyebilirim. Beklediğimizden daha fazla pozisyona girdik. Bugün planların çoğu kısmı tuttu. Bazı takımların, hocaların bazı takımlara şansı tutuyor, herhalde bizim de tuttu." şeklinde yanıt verdi.

"Hakem net penaltı verince kendi kulübeme kızıyorum"

Devre arasında koridorda yaşanan gerginliğin ciddi bir durum olmadığını ifade eden Tekke, tartışılan pozisyonlara ilişkin "Tadic'in kırmızı kart beklenen pozisyonunda oyuncumuzun bileğinin üzerinde bir darbe var. 4. hakem bilerek olmadığını söyledi. Ben penaltı pozisyonunu izlemedim ama kulübem 'penaltı değil' diyor. Hakem net penaltı verince kendi kulübeme kızıyorum 'nasıl bakıyorsunuz diye'. Neticede buradan 1 puanla ayrılmak bizim için değerliydi. Oyuncularıma 'kalemize çok yaklaştırmamamız lazım' dedim. Takım savunmasında iyi değiliz. Beklerin pozisyonları önemliydi özellikle de Ferdi'nin. Bugün onu diğer maçlara oranla etkili hale sokmadık ve bu birinci planımızdı." değerlendirmesinde bulundu.

"Zaman geçirme benim tarzım değil"

Fatih Tekke, zaman geçirmeye yönelik hareketlere ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

"Bu benim tarzım değil. Maça çıkmadan önce genelde hakemlere bir şey söylediysem maçın başında söyledim. Biri 'ah' diye bağırınca maçı durdurma dedim. Ben hoca olarak bunu istemem. İlk 10-15 dakika bize baskı yapabileceklerini düşündüğüm için oyunu 2. topa çevirdim biraz açıkçası. Onun haricinde oynamayı isteyen bir takım için zaman geçirme bizim için geçerli değil. Bu Türkiye'de var ama Alanyaspor'da yok."

Senin için hazırladığımız haberler