İstanbulspor'da Fatih Tekke, Yukatel Kayserispor Yenilgisi Sonrası Konuştu

Orhan Gülek
29.01.2023 - 16:30 | Son Güncellenme: 29.01.2023 - 16:37

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, evlerinde 4-2 kaybettikleri Yukatel Kayserispor maçının ardından değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar.

İstanbulspor'da Fatih Tekke, Yukatel Kayserispor Yenilgisi Sonrası Konuştu

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig 21. hafta maçında İstanbulspor ile Kayserispor karşılaştı. Necmi Kadıoğlu Stadyumu'nda oynanan maçı Kayserispor 4-2 kazandı. Karşılaşma sonrası İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke açıklamalarda bulundu.

Maç sonu çok üzgün olduklarını söyleyen deneyimli çalıştırıcı Fatih Tekke, ilk yarıda ve ikinci yarının başında iyi bir oyun ortaya koyduklarını ifade etti.

"Basit goller yeme alışkanlığımız sürdü"

İkinci yarıda basit bir hatayla yapılan top kaybı sonucu frikikten golü yediklerini belirten Tekke, "Sonrasında basit goller yeme alışkanlığımız sürdü. Genel anlamda oyundan memnunum. Bireysel hatalar oldu. Bunlar oyun içinde var ama daha dikkatli olmak lazım. Kayserispor’u tebrik ediyorum. Perşembe günü zor bir maçımız var. Kazanmamız gereken 8-9 maç var, bunlara odaklanmalıyız. Birisi bu maçtı ama rakibi elimizden kaçırdık." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Kayseri, Boğa'yı dize getirdi!
Habere Git

"O da çıkınca sıkıntı yaşadık"

Takımın iki yarıda da ön alan baskısı yaparak oynadığını ifade eden Fatih Tekke, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkinci yarıda set hücumunu rahatlıkla yapacağımız anları yakaladığımızda basit top kayıpları yaptık. Yetenekli bir oyuncunun frikikten attığı şutla golü yedik. Devre arasında oyuncularımıza "15-20 dakika bu oyunu götürürsek fırsat yakalayacağız" dedik ama olmadı. Sonrasında yine duran toptan golü yedik. Ethemi’nin sakatlığı vardı. O da çıkınca sıkıntı yaşadık. Oyunun son bölümünde istediklerimizi yerine getiremedik."

Fatih Tekke'den Eze sözleri

Devre arasında kadroya katılan isimlerden Eze'nin çok güçlü bir isim olduğunu ancak bu oyunun sadece güçle oynanmadığını vurgulayan İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Eksiklerimiz var"

"Sadece güçle oynayamayız. Eze güçlü bir oyuncu, beklentilerimiz var. Oynadığımız son 3 maçın bazı bölümler haricinde henüz istediğimizi almış değiliz. Daha kompakt oynaması lazım. Bir üst ligde ön plana çıkabilmeniz için çok daha fazla şeye ihtiyacınız var. Eksiklerimiz var ama bunu kapatmak için kompakt oynamamız gerekiyor.

"Bugün için üzgünüm"

Genel anlamda oyundan memnundum. Rakip çok iyi bir takım. Set hücumu yapan bir ekip ama bugün çok fazla yaptırmadık bunu. Oyun istediğimiz gibi gitse de skor istediğimiz gibi gitmedi. Bugün için üzgünüm. Artık perşembe gününe bakmamız lazım."

İşte İstanbulspor - Kayserispor maçı golleri

Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 18. dakikada Carlos Mane, 52. dakikada Onur Bulut, 83. dakikada Emrah Başsan ve 89. dakikada İlhan Parlak kaydetti. attı.

İstanbulspor'un gollerini ise 10. dakikada Eyenga-Lokilo ve 32. dakikada Valon ethemi kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler