Fatih Terim: ''4 haftadan memnun olmam söz konusu değil''

17.09.2019 - 18:49 | Son Güncellenme: 17.09.2019 - 21:49

Fatih Terim: ''4 haftadan memnun olmam söz konusu değil''

Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçına Club Brugge deplasmanında çıkacak olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısında konuşan Terim'in sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Belhanda bizim için her oyuncumuz gibi çok önemli bir oyuncu. Kilit oyuncu diyebilirim. Geçen sezondan beri ona değişik görevler verdim. Bizim için ciddi bir kayıp. Beklemediğimiz anda bir sakatlık yaşadı. Belki de yazılan kadar uzun bir süresi olmayacak. Yarınki maçı kaçıracak. Acil şifalar diliyorum. Çenesinde iki tane ciddi kırık oluştu.

Falcao'nun antrenman eksikliği var. Çok iyi çalışıyor. Son maçtaki mücadelesi, konsantresi ve açlığı bizi çok sevindirdi. Son maçta yoruldum diye haber göndermiş ondan dolayı oyundan çıktı. Gerek ligimizde gerek Avrupa Ligi'nde oyuncu geçişlerine sıcak baktım ve şartlar da koymadım. Galatasaray Kulübü olarak ve Fatih Terim olarak şurada oynayamaz, burada oynayamaz demiyoruz. Galatasaray'a hizmet etmiş bir oyuncuya teşekkür dışında yaklaşım Galatasaray kültürüne uymaz. Şu anda bize rakip, kazanmak için mücadele edecektir. Kendisine ve ailesine selamlarımı yolluyorum, başarılar diliyorum.

4 haftadan Fatih Terim olarak memnun olmam söz konusu değil. 5 puan kaybetmişiz ve çok iyi oynamamışız. İki tane önemli olay diyelim; birisi Afrika Kupası, çok oyuncumuz Afrika Kupası'ndaydı. Bu kadar karmaşık grubu bir arada birleştireceksiniz. Ben öyle zaman isteyen bir antrenör değilim. Milli takımlara oyuncu vermek bizim için gururdur ama sayı çok fazla olunca sıkıntı oluyor. En basiti Lemina'nın durumu. Lemina 45 dakika oynar diye düşünmüştüm fakat onu da oynayamadı. Her geçen günün bizim lehimize işleyeceğini düşünüyorum. Muslera son 24 saat geldi. Son gün ben konuştum. Oynadıkça daha iyi olacağımıza inanıyorum.

Şampiyonlar Ligi şu anda dünyanın en önemli organizasyonlarından birisi. Galatasaray'ın kuruluş amacı olan bu dev organizasyonlar bulunma isteği, başarılı olmak arzumuz. Birbirimize yakın iki bütçeli takımız. Şampiyonlar Ligi müziğini özlediğimi söyleyebilirim. Beni çok mutlu ediyor. Bana o müzik nerede olduğumu hatırlatıyor. Şu anda rakiplerimizle aynı şartlarda mücadele etmiyoruz. Satmadan alamıyoruz. Yaz transfer döneminde net gördünüz. Umut ediyorum ilk maçtan başarılı döneriz.

Club Brugge bu sezon gençlerle tecrübeli futbolcuları iyi harman etmiş bir takım. Çok önemli forvetleri var. Dikkat etmemiz gerekecek. Grubumuz çok net. Galibiyetler masa başında alınmıyor, sahada alınıyor. Favorilere saygı duyuyoruz ama grup ilginç geçebilir. Brugge'ün son Genk maçını da izledim. Bu maçtan sonra iki maçı kendi sahamızda oynayacağız. Her şey olabilir. Tek sevindirici gelişme PSG ve Real Madrid eski formunda değil. 

"Falcao beklentimin üzerinde..."

Antrenman öncesi beIN Sports'a konuşan Terim'in açıklamaları şu şekilde:

İyi bir takımla oynuyoruz. Şu anda liginde 2. sırada. Hem yetiştiren hem de satan bir ekip. Ciddi bir rakip bizim için. Lige bizden daha önce başladılar. Fizik olarak bizden daha iyi durumda olabilirler. Kendi saha avantajları var. Galatasaray buralarda olmaya alışkın bir takım. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ni seven ve burada önemli işler yapan bir takım. Kulübümüzün gayesi böyle turnuvalarda olmak. Belhanda bizim için önemli bir sürpriz oldu. Kötü bir sakatlık oldu. Orta sahadaki görevi de değişik. İyi başlamak istiyoruz. PSG ve Real Madrid... Doğal olarak favoriler onlar. Grup ilginç maçlara da sahne olabilir. Galatasaray da bu gibi takımlarla önemli işler yapmıştır. Lemina'yı özel hazırlıyoruz. 45 dakika geçirebilir mi? Fiziği 45-60 yeterse çok iyi olur. Oynatıp oynatmayacağıma bugün karar vereceğim. Falcao beklentimin üzerinde bir maç çıkardı. Her geçen gün daha iyi olacak.

Senin için hazırladığımız haberler