Fatih Terim: "Kaybetmeye değil de vazgeçmeye üzülüyorum"

12.07.2020 - 17:49 | Son Güncellenme: 12.07.2020 - 20:15

Fatih Terim: "Kaybetmeye değil de vazgeçmeye üzülüyorum"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Ankaragücü maçı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Ligi artık yukarıda bitiremeyeceklerini düşündüğünü söyleyen Fatih Terim, "Her şeyi uçlarda yaşıyoruz, bu da beni çok üzüyor. Kaybetmeye değil de vazgeçmeye üzülüyorum. İstatistiklerimiz yerlerde, Galatasaray olarak biz buna alışık değiliz. Herhalde yukarıda bir konum artık zor.dedi.

Emin Bayram yorumu...

Maçta yaptığı hatayla penaltıya sebep olan Emin Bayram hakkında da konuşan Fatih Terim, "Emin Bayram hatalar yapacak, bedellerini biz ödeyeceğiz ama kazanacağız. Arkadaşlarının Emin'i kurtarmak için maça asılmalarını beklerdim. Bu arkadaşlarımız da diğerlerinin yokluğunu hissettirmemeliydi. Büyük takım bu demektir. Haklarını da yememek lazım ama bu bize yakışmıyor. Bunları anlatırken hataları kendi üstüme de alıyorum. Onu yapan da bunu yapan da biziz. Bundan sonra da daha iyisini yapacak olan da bizi." ifadelerini kullandı.

Fatih Terim basın toplantısında neler söyledi?

Emin Bayram'ı neden kaptan yaptığını açıklayan Fatih Terim, "Açıkçası kimseye bir mesaj için yapmadım. Emin Bayram 17 yaşında ama 9 senedir Galatasaray’da olan bir oyuncu. Ona ‘Kaptan çıkma sırası senin’ dedim. Kaptanlar bazen yaşa bakmazlar. Bir mesaj içermiyor. Mesaj, Emin’e. Daha önce de o yaşlarda oyuncularımıza kaptanlık verdim zaten. Talihsiz bir gün olabilir onun için ama onu affedecek, tölerans sağlayacak hoca ve camiaya ait. Donk sakatlandı, son dakika kararı oldu ama kaptanlık seçimi bana ait." şeklinde konuştu.

"TFF ne derse uyacağız"

Teknik direktörler arasında yapılan toplantıyı açıklayan Fatih Terim, "Herkes görüşebiliyor, başkanlar yöneticiler toplanıyor. Biz sadece galip gelen mağlup olan ve bunun yorumunu yapan insanlar değiliz. Bizim bir araya gelip konuşmamız kadar doğal bir şey olamaz. Maç öncesi söylediğim gibi kimseye birleşip bir etki tepki yapmak ya da bir karardan vazgeçirmek gibi bir amaç yok. TFF ne derse zaten elbette uyacağız. Bundan sonra da her konu için bir araya gelmeye de karar verdik. Bugün yabancı sınırına denk geldi ve herkes görüşünü söyledi. Tamer Tuna Hoca’mız, Antalya’ya davet etti. Bu görüşmede herhangi bir mesaj ve eylem yoktur. Doğal olan bir şeydir. Elektronik ortamda bir toplantıydı." dedi.

"Felsefe ve anlayış olmalı"

Yabancı kuralı hakkında yorumlar yapan Terim, "Bu bir kural da olsa bir felsefe ve anlayış olmalı. İyi bir Türk oyuncu varsa yerine yabancı oynattığını gördünüz mü hiç? Kırmızı ışıkta durmak bir kanun ama ışık olmayan bir yerde bile sağa sola bakıyorsunuz. Doğru kararlar kanun beklemez, kurala gerek yok. Bizim ortak olarak devamlı fikir üreteceğimiz en son konulardan biri herhalde bu. O kadar çok teknik, idari, ekonomik, kurumsal ve tesisleşme ile ilgili sorunlarımız var. İnşallah bu karar bunları içine alır." ifadelerini kullandı.

"Benim takımım kaybedebilir ama..."

Gelecek sezon hakkında değerlendirme yapan Fatih Terim, "Benim takımım kaybedebilir ama vazgeçmez. Ben vazgeçtiğine üzüldüm. Zaten hakem konusuna da artık girmiyorum, girmek bile istemiyorum. Belki de tamirat için bize verilen bir mesajdır bunlar. Seneye için söylüyorum. Rabbim, ‘Bu mesajı iyi al’ diyor. Belki de yeniden bir deneme gerekiyor." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

"Bir kulübün Türk oyuncusu varsa yerine yabancı oynattığını gördünüz mü?"

 

Yabancı kuralının değişmesiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Terim, şöyle konuştu:

"TFF böyle bir karar aldıysa elbette uyarız. TFF şimdiye kadar kurullarıyla çok adil ve haklı kararlar almıştır. Yabancı oyuncu sözleşmesi konusunda kendileri kulüpleri inceledik diyor röportajında da. Bu saatten sonra herhangi bir sızlanmanın, ağlamanın manası yok, kurala uymaya devam edeceğiz. Bizim için bir sakıncası yok. Bir kuralın felsefesi olmalı. Bir kulübün Türk oyuncusu varsa yerine yabancı oynattığını gördünüz mü? Kırmızı ışıkta durmak bir kanun ama kırmızı ışık olmayan yerde bile sağa sola bakarsınız. Bu da böyle bir şey. Doğru kararlar kanun beklemez. Kurala gerek yok. Futbolun yerlisi yabancısı yok, insani bakmak lazım. Herkesle bizim fikir münakaşası edeceğimiz en son konulardan biri bu. O kadar çok teknik, idari, ekonomik, kurumsal, tesisleşme gibi birçok problemimiz var ki."

Senin için hazırladığımız haberler