Fatih Terim: "Avrupa'nın en iyi takımlarından birini yendik"

Orhan Gülek
25.11.2021 - 22:22 | Son Güncellenme: 26.11.2021 - 00:05

UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda Marsilya'yı 4-2 mağlup eden temsilcimiz Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

Fatih Terim: "Avrupa'nın en iyi takımlarından birini yendik"

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nun 5. haftasında temsilcimiz Galatasaray Fransa temsilcisi Olimpik Marsilya'yı 4-2 mağlup etti. 

Karşılaşma sonrası Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, açıklamalarda bulundu.

Marsilya'nın güçlü bir takım olduğunu dile getiren Fatih Terim, maç sonu şöyle konuştu:

"Avrupa'nın en iyi takımlarından birini yendik"

"Namağlup devam ediyoruz. Lider devam ediyoruz. Avrupa'nın en iyi takımlarından birini yendik. Bu sezon ilk defa 4 gol yediler. Şu anda liderliği garantilemiş olmamız gerekirdi. Burada son oynadığımız maçlar gibi bir Lokomotiv maçı oynadık. 10 tane pozisyona girip, 1-1 bitirdiğimiz bir maç oldu. Roma'ya gideceğiz. Şu anda gruptan çıkmayı garantiledik."

"Kimseye teslim olmaya niyetimiz yok"

"Tabii burada hakemin bir rolü var bu topun oynanmasında. Gereksiz işler yapmaması, gereksiz düdükler çalmaması. En az bizim kadar hakemin etkisi var. Oyunun başından ta sonuna kadar hem pozisyon bulan, hem oyunu kontrol eden, ben bu maçı kazandıran mesajı veren bir Galatasaray vardı. Taraftarla birleşmek, onların coşkusu ve tam bir Avrupa maçını yaşayarak seyretmeleri özlemiş olduğumuz bir tablo ama bugün gelenler büyük keyif almıştır diye düşünüyorum. Biz son günlerde hep iyi oynuyoruz. Şu anda da 10 tane pozisyona girip Lokomotiv Moskova maçını 1-1 berabere bitirmesinin sıkıntısını yaşıyoruz. Lider, namağlubuz. Marsilya gibi önemli gibi bir takımı yenebilmek, daha da farklı olabilirdi. İstediğimiz Galatasaray bu. Oyunculara ve taraftarlara teşekkür ediyorum. Lideriz neden olmasın, kimseye teslim olmaya niyetimiz yok. Bu grup Şampiyonlar Ligi provası. Bizle beraber 4 takım. Roma'da Lazio ile oynamak kolay mı, hayır değil. Şu anda bir namağlubuz ve lideriz."

"Top onlarda zaman zaman gözükse de oyunun hakimiyeti bizdeydi"

"Gayet başarılı işler yapmış başarılı bir teknik adam ve çok başarılı bir takımla oynayacağımızı söylemiştim. 25 maçtır 4 gol yediğini de hatırlamıyorum, istatistik öyle diyor. Dün taraftarımızın etkisini de söylemiştim. Özellikle oyunda oyuncularımızla olduğu zaman Ali Sami Yen'de kimse yok demiştim. Bugün bu oldu. Hakemlerinin de katkısı olduğunu düşünüyorum. Az düdük çalan, iletişim çok iyi olan bir hakem vardı. Top onlarda zaman zaman gözükse de oyunun hakimiyeti bizdeydi. Yüksek tempolu bir maç oldu. Zaman zaman pres yaptık, çok da başarılı yaptık. Topu kaybettiğimiz zaman, topu geri kazanma da bugün başarılıydık. Bugün son ayların, yılların en iyi geçiş oyununu oynadık. Çabuk hücumlarla da baya gol pozisyonu yakaladık. Dinamik bir takım görüntüsü verdik." 

"Merkezimiz mükemmel oynadı"

"Hakikaten Marsilya ile oynamak kolay değil. Topsuz oyunda Alex ve Berkan, Diagne'nin sağına ve soluna koşular yaptılar. Merkezimiz mükemmel oynadı. İki bekimiz de onlara uydu. Takım savunmasında da başarılıydık. Bugün evlatlarımın neler yapabileceğini söylemiştim size. Bugün giren-çıkan oyuncularımız övgüyü hak ediyorlar, onun için bütün oyuncularımı kutluyorum. Taraftarımıza budur diyorum. Onlara da teşekkür ediyorum. Güzel bir gece oldu, garantiledik, namağlubuz ve baştan beri de lideriz. 25 maç dedim o 25 ay olacak özür diliyorum. 2019'da PSG'den yemiş. Önemli bir takım, önemli bir hoca ve sonuç. Tarihi bir galibiyet bence."

"Hep lider başladık, lider devam ediyoruz"

"Bu grubun Şampiyonlar Ligi grubu olduğunu, ayarda takımların olduğunu söylemiştim. Lazio ve Marsilya da bu takımın en iyi takımları demiştim. Lazio da bize yetişti, saha avantajı var bizim puan avantajı var. Evet, İtalya'yı da özledik. Roma'da güzel maç olur. Ama mesele bizim garantilememiz. Şubat veya mart oradayız. Hep lider başladık lider devam ediyoruz. Bu çok önemli bir şey. Aşağı yukarı 10 pozisyon. Bu aralar çok oynuyoruz bazen kaybediyoruz, bazen berabere kalıyoruz. Berabere kaldığımız maçta Lokomotiv Moskova. Pozisyon görmeden 1-1 oldu. Sonra maçı kalacak pozisyonu da buldular. Buraya da kalmazdı, 14 puanla Roma'ya giderdik. Hatta 1-2 gün önceden giderdik, Alışveriş yapılırdı. Şimdi çok ciddi kıran kırana bir maça gidiyoruz. Müthiş bir hoca olan Sarri'ye ve Lazio'ya gideceğiz. Her yerde herkesle oynayabiliriz. Kazanabiliriz kaybedebiliriz ama oyun anlayışımızı ve tarzımızı her geçen gün biraz daha ilerletiyoruz."

"Mükemmel iletişimi olan hakemle müthiş bir maç oynadık"

"Seyircilerimizin olayından sonraki çok teşekkür etti hem dördüncü hakem hem de orta hakem. Sonra ilk yarı özellikle benim kapımın orada orta hakem tekrar teşekkür etti, UEFA yetkilisi de teşekkür etti. Ben seyirciye de teşekkür ederim bizi dinlediği için. 2-0 tamam, bir oyuncuya tepki gösterebilirsin ama sahaya bir şey atmak bize bir şey kazandırmaz. Evet hakem bize teşekkür etti. Mükemmel iletişimi olan hakemle müthiş bir maç oynadık. O konuya pek girmek istemiyorum çünkü bugünün keyfini sürmek istiyorum. Cezalarımız da bir açıklansın o konuya gerekli şekilde cevap vereceğiz. Vermeyenlerden değiliz biz. Gerektiği şekilde kulübümüz de biz de neyin nasıl olduğunu anlatacağız. İlk kez bizim maçımızı yönetiyor. Harika bir maç yönetti. Geldi sonradan küçük bir ofsayt olduğunu, ondan saymadığını. Bir pozisyonda sarı kart istemiştik, oda neden vermediğini izah etti. Biz de kendisine teşekkür ettik. Benim Avrupa'da kulüp bazında atılmışlığım yok.  Bir kere atılmışlığım var İtalya'da onu da Türk hakem attı. Bunu da hatırlatırım size."

"Genç kadromuz büyüyerek devam ediyor"

"Dinamik ve yakın döndürmeyen ciddi bir takım savunması hücumdan başlayan ve bu savunma çok sert, döndürmeyen belirli yere kabul eden ve ondan sonra zon defansın sonucunu adam adama döndürerek bir kere alan bırakmadık, diğer yerde müsaade ettik. Zaman zaman ileride kaleci ile başlama isteklerini akılcı bir şekilde pres yaparak hataya zorladık. Taça attılar, biz kaptık. Kaleden çıkışlarımız da hiç sıkıntı olmadı. Bunu çok net yapabildik. Rakip arkasına uzun zamandır görmediğiniz uzun topları atıp-birleştirme, gerek yan beklerimizle, gerek Kerem-Soso, hatta zaman zaman Diagne ile... En önemlisi 8 ve 10 numaralarımızın özellikle rakip defans arkasına topsuz koşuları... Alex ve Berkan'ın. Alex'in 3. bölge koşusu bizim için önemliydi. Başarılı geçişleri gördük bugün. Baktığınız zaman yüksek bir takım ama çoğu kafayı da biz vurduk. Genç kadromuz büyüyerek devam ediyor. Dün de evlatlarımın neden kızdığımı neden üzüldüğümü anlatmıştım. Bugün tebrik ederim onları. Topa yakın, rakibe yakın, arkadaşına yakın formülünü çok iyi becerdik takım halinde. Enine de boyuna da."

"Feghouli ve o tip oyunculara saygı duyuyorum ömrüm boyunca da saygı duydum"

"Feghouli iyi bir profesyonel. ilesiyle, karakteriyle şimdi Feghouli olacaksınız hocanız sizi oynatmayacak, hatta bazen hiç kenarda hazırlanmak ısıtmayacak bile ve siz hiçbir şey olmamış gibi suratınızı asacaksınız, ne de üzüldüğünüzü belli edeceksiniz ama müthiş şekilde çalışacaksınız. Şimdi saygı bekleyen insanların önce kendinin saygılı olması lazım. Feghouli ve o tip oyunculara saygı duyuyorum ömrüm boyunca da saygı duydum. Belki düdük bende karar da benim ama özellikle mental tarafı güçlü olan bir spor yapıyoruz. Cezayir milli takımının kaptanlığına gelmiş, Afrika şampiyonluğu yaşamış birçok ülkede oynamış Feghouli'nin bu olgunluğu beni etkiliyor. Sami sevgi var aramızda. Muhakkak hocanın bir bildiği var diyen bir profesyonel. Bir 5 dakika konuşma ihtiyacı hissettim zaten ondan sonra oynamaya başladı. Sakatlığı vardı atlattı. Her geçen gün daha da iyi olacak. Bu tip profesyonellere ihtiyacımız var bu tür genç takımda. Arkadaşlarını örnek alan, soyunma odasında ona da sahip çıkmaya başladı. O yüzden Feghouli'ye teşekkür ediyorum hem profesyonelliği hem karakteri hem de oynadığı futbol için. Kalbini ve iyi niyetini bildiğim için ben de ona saygı duyuyorum o yüzden oyuncuları kazanıyoruz. Ben hatırlarsanız çok kötü zamanlarında da oynattım. Kötü zamanında biz varız zaten. Galatasaray mesela hiç iyi olduğu zaman bizi çağırdı mı. Biz ihtiyaç varken geldik. Biz kötü zamanlarında yanlarındayız. İnsanı yönetmek kolay değil. Egoları olan insanları yönetmek hiç kolay değil."

"En az pozisyon vermemize rağmen fazla gol yiyoruz"

"Bugünkü maç, oynadığımı futbol bu sezonki oynadığımız maça göre en iyisi bu. Oynama düşüncemize en yakın futbol oynadık diyebiliriz. Bu daha doğru bir tarif olur. Ama bu oyuna katacağımız çok şey olacak. Bir defa güzel goller de yemedik. 2 gol de güzel değil. Ben onlara çirkin gol diyorum. Sevindirici olan çok pozisyona girmemiz. Yani son haftalara bakacak olursak, enteresan bir istatistik var Türkiye'de. En fazla pozisyona giren takım biziz, en az pozisyon veren takım biziz ama en az pozisyon vermemize rağmen fazla gol yiyoruz. Çok pozisyona girmemize rağmen az gol atıyoruz. Bugün onu kırdığımız için mutluyum, devreye 2-0 girdiğimiz için mutluyum. Giremediğimiz çok maç oldu. Bu oyunu tabii ki geliştireceğiz ama bunu oynamak önemli bir şey. Marsilya takımı Avrupa'nın en iyi takımlarından biri ve en iyi hocalarına sahip. Bunun üstüne koyarak gitmemiz lazım. Ama kafamdaki oyun anlayışına en yakın oynadığımız maç bu."

Senin için hazırladığımız haberler