"Sahada her şeyini veren bir takım istiyorum"

30.09.2020 - 17:43 | Son Güncellenme: 30.09.2020 - 20:09

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki karşılaşacağı Rangers maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Fatih Terim basın toplantısında neler söyledi? Galatasaray'ın tur şansı hakkında açıklama yaptı mı? İşte detaylar...

"Sahada her şeyini veren bir takım istiyorum"

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İskoçya Ligi temsilcilerinden Rangers ile karşı karşıya gelecek. Temsilcimizde teknik direktör Fatih Terim, mücadele öncesinde basın toplantısı düzenledi.

"Şampiyonlar Ligi rakibi"

Terim Rangers'in güçlü bir takım olduğunu ifade ederek, "Rangers, sadece bir bölgede değil takım olarak çok iyiler. Her hali ve her hattıyla önemli bir takım. Avrupa Ligi değil Şampiyonlar Ligi rakibi olarak görüyorum" dedi.

"Çok daha adil bir eşleşme olabilirdi"

Mücadelenin seyircisiz oynanmasına değinen terübeli teknik adam, "Seyircisiz olan hiçbir maçın ne tadı ne de tuzu var. Alışık olmadığımız bir şekil. Bugün hem Galatasaray hem de Rangers'ın seyircisi çok ateşli. Normalde böyle kura çekilseydi, karşılıklı maçlar oynayacaktık. Çok daha adil, çekişmeli ve zevkli bir eşleşme olabilirdi. Maalesef biz dışarıda oynuyoruz. Her şeye rağmen psikolojik olarak evde oynamanın avantajı var. Bir de Pazar günü maç oynayıp Çarşamba günü yolculuk yapıyorsunuz. Seyirci avantajı yok ama içeride oynamanın avantajı var. Böyle maçların favorisinin olduğunu düşünmüyorum. Tek maçlar her şeye açık" ifadesini kullandı.

Arda Turan'ın yokluğu

Koronavirüs testi negatif çıkmasına rağmen ağır bir grip geçiren ve İskoçya'ya getirilmeyen Arda Turan ile ilgili soruya da cevap veren Galatasaray Teknik Direktörü, "Koronavirüs testlerinin negatif çıkması bizi çok sevindiriyor. Bütün dünyada da herkes için psikolojik baskı. Her maçtan önce test oluyorsunuz ve telefon bekliyorsunuz. Bu hiç kolay değil. Arda'nın testi negatif ama ağır bir grip geçiriyor. Babel'in Arda'yı aratmayacağını düşünmüyorum. Arda Turan olsaydı iyi olurdu ama. Tecrübeli oyuncularımızdan biri. Bir an evvel sağlığına kavuşmasını bekliyoruz. Bunun dışında bütün oyuncularımıza güveniyoruz" diye konuştu.

"Bu maçı geçersek gruplardan daha rahat çıkarız"

Rangers maçına değinen Terim, "Bizim için her maç önemli, hele bu ülke puanına tesir edecek bir Avrupa maçıysa, önemi bir kat daha artıyor. Rakibimiz 10-11 maç oynadı. Bizden önce başladı. İyi bir takıma karşı deplasmanda oynayacağız. Bunların üstesinden gelebilecek bir Galatasaray bekliyorum. 2. maç yok. Lig maçlarının telafisi var ama bu maçların yok. Sahada her şeyini veren bir takım istiyorum. Ciddi bir rakibimiz var. Bu maçı geçersek gruplardan daha rahat çıkacağımızı düşünüyorum. Bu maç, aşağı yukarı bundan sonraki takımların kalitesinde olacak" açıklamasını yaptı.

"Futbolda yoklara alışmak zorundasınız"

Sakatlığı bulunan Saracchi ile ilgili soruya cevap veren Terim, "Saracchi bizim için önemli bir oyuncu. Formdaydı da. Ancak Martin sağ ayaklı olmasına rağmen o bölgede iyi oynuyor. Arda ikisiyle de iyi anlaşan oyuncu. Maalesef o da yok. Futbolda yoklara alışmak zorundasınız. Kazandıktan ve kaybettikten sonra, 'Şunlar yoktu' demek bir şey getirmez çünkü futbol böyle bir oyun. Kazandıktan sonra her şey doğrudur, kaybettikten sonra her şey yanlıştır. Bütün kadro halinde oynayabilirsek çok iyi olacak. Bu sene lig 40 maç olduğuna göre, bütün takımı kullanmak zorunda olduğumuz bir süreç. Her oyuncuya ihtiyacımız var. Benim huyum, 'O yok, bu yok, yandık, karalar bağladık' demek değil" diye görüş bildirdi.

Ianis Hagi için ne dedi?

Ranger forması giyen Galatasaray'ın efsane oyuncusu Gheorghe Hagi'nin oğlu Ianis hakkındaki düşücnelerini dile getiren Fatih Terim, "Hagi benimle birlikte 4 yıl çalıştı. Olağanüstü işler başardık. Büyük futbolcuydu. Oğlunun da çok yetenekli olduğunu biliyorum. Türkiye'de doğdu Ianis. Yetenekli bir genç. Babasına yetişir mi bilmiyorum ama ümit ederim babasını geçer. Hagi'yi geçmek de kolay bir şey değil. İyi futbolcu, gelişmeye de açık. Çok daha iyi oynayacağını düşünüyorum" dedi.

Gerrard yorumu

Rangers Teknik Direktörü Steven Gerrard'ı da yorumlayan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Gerrard'ın da önemli bir kariyeri vardı. Çok da iyi bir şekilde başladı teknik adamlığa. Çok daha başarılı olacağına inanıyorum. Oynattığı oyunu, yaklaşımını gördüğüm zaman da çok daha iyi işler yapacağına inanıyorum. Futbolculuğu tartışılmaz. Teknik adam olarak da kariyeri her gün biraz daha yükselecek gibi duruyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler