"Fatih Terim başkanlık için kendine güveniyorsa..."

26.06.2020 - 12:43 | Son Güncellenme: 26.06.2020 - 12:47

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in başkan olması yönünde camia içinden talepler var. Fatih Terim, başarılı bir başkan olabilir mi? Daha önce Trabzonspor'da teknik direktörlük ve başkanlık yapan Özkan Sümer bu konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkanlık ve teknik direktörlük arasında nasıl farklar var? Sümer anlattı...

"Fatih Terim başkanlık için kendine güveniyorsa..."

EMRAH KARALİNÇ - AJANSSPOR ÖZEL

Galatasaray’da tarih yazan ve halen takımın başında olan teknik direktör Fatih Terim’in başkan olması yönünde camia içinden bazı telkinler olduğu geride bıraktığımız günlerde yeniden gündeme gelmişti. Galatasaray’ın eski başkanı Alp Yalman daha önce Radyospor’a verdiği bir özel röportajda, “Fatih Terim ilerleyen dönemlerde başkanlık yapabilir” demişti.

Özkan Sümer’den Fatih Terim yorumu

Trabzonspor’da hem teknik direktörlük hem de başkanlık yapma onuruna erişmiş bir isim olan duayen futbol adamı Özkan Sümer, Fatih Terim’in başkanlığı konusunda çok özel açıklamalar yaptı. Fatih Terim, Galatasaray’a başkan olursa başarılı olabilir mi? Teknik direktörlük ve başkanlık arasında ne gibi farklar var? Özkan Sümer’den dikkat çeken açıklamalar geldi.

“Başkanlık ve teknik direktörlük arasında farklar var”

Teknik direktörlük yapmakla ile bir camianın lideri olmak arasında farklar olduğunu söyleyen Özkan Sümer, önce teknik direktör sonra da başkan olmanın önünde bir engel bulunmadığını vurguladı.

Sümer, “Teknik direktör; kadro yapılanması, takımın belirlemiş olduğu hedeflere ulaşabilmesi yani; sportif başarı için uğraş verir. Teknik direktörlük ve başkanlık arasında elbette ciddi farklar var. Avantajları ve dezavantajları olacaktır” diye konuştu.

“Lider olan kişi, tüm ilişkileri çok iyi düzenlemek durumunda”

Camiaya liderlik edecek birinin her alanda ilişkileri çok iyi düzenlemesi gerektiğini belirten Özkan Sümer, “Bir kişi başkan olduğu zaman birçok ilişkiyi düzenlemek zorunda. Türkiye Futbol Federasyonu, FIFA, UEFA gibi kuruluşlarla olan ilişkileri buna örnek verebiliriz. Başkan olduğunuz zaman bu ilişkilerdeki tutumunuz ve performansınız da sizin geleceğinizi belirleyebilir” ifadelerini kullandı.

Fatih Terim, eğer olursa başarılı şekilde başkanlık yapabilir mi?

Galatasaray’a başkan olması için camianın önde gelen isimlerden teklifler alan Fatih Terim’in durumuyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Sümer, performansın bir başkanın kaderini belirleyebileceğine dikkati çekiyor.

Duayen futbol adamı, ”Fatih Terim, kendine güveniyorsa ki güveniyordur elbette başkan olabilir. Başarılı olmuş bir teknik adama, ‘Başkan olduğunda kesin çok başarılı olur’ gözüyle bakanların çıkması da normal. Çünkü daha önceki başarılarından insanlar ve camia içindekiler etkilenebilir. Bu durum Sayın Terim için de geçerli. ‘Göreve gelsin çok başarılı olur’ diye herkes bakabilir. Ancak; sonrasında başarılı olup olmadığını performansı belirler” açıklamasını yaptı.

Özkan Sümer: ”Camia desteği çok önemli”

Sümer, “Türkiye’de teknik direktör olarak futbola hizmet vermiş birinin, başkan olmasında herhangi bir engel olduğunu düşünmüyorum. Ama teknik direktörlük ve başkanlık arasındaki farkları göz ardı etmemek gerekiyor. Bir kişinin başkan olduktan sonra camianın desteğini alması da çok önemlidir. Fakat; bahsettiğim gibi performans, sportif başarı ve idari yönden verimlilik daha sonra öne çıkmaya başlar” diyerek sözlerini tamamladı.

Fatih Terim'in hocalığını da yaptı...

Bu arada Özkan Sümer 1982-83 sezonunda Galatasaray'ı çalıştırdığında Fatih Terim de takımda yer alıyordu. Terim, sarı-kırmızılılarda takım kaptanıydı.

Sümer, Trabzonspor’da 2001’de Mehmet Ali Yılmaz’dan sonra başkanlığa seçilmişti. Özkan Sümer, 2003-04 sezonunun ilk haftasında Fenerbahçe ile oynadıkları maç sonrası sarı-lacivertlilere Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen cezanın Tahkim Kurulu tarafından kaldırılmasını protesto etmiş ve sonraki süreçte görevden ayrılmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler