Fatih Terim'den Avusturya zaferi değerlendirmesi: "Bu takımın alnından öpüyorum"

Özgür Koç
03.07.2024 - 12:43 | Son Güncellenme: 03.07.2024 - 12:51

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'te çeyrek final biletini aldığı Avusturya galibiyetini değerlendiren Ay-yıldızlı takımın eski teknik direktörü Fatih Terim, "bu takımın alnından öpüyorum" ifadelerini kullandı.

Fatih Terim'den Avusturya zaferi değerlendirmesi: "Bu takımın alnından öpüyorum"

AJANSSPOR - HABER

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 Son 16 Turu'nda karşılaştığı Avusturya'yı Merih Demiral'ın kaydettiği iki golle 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. A Milli Takım'ın eski teknik direktörü Fatih Terim, Ay-yıldızlıların tarihi zaferini değerlendirdi.

Karşılaşma sonrasında beIN Sports'ta açıklamalarda bulunan Fatih Terim, tarihi zaferle ilgili yorumları şöyle:

"Yolumuz çok uzun demiştim"

Bu stüdyoda Portekiz'e mağlup olduktan sonra büyük bir tepki ve infial varken 'Merak etmeyin, yolumuz çok uzun' demiştim. O dediklerimin şu anda pratik olarak yansımasını görüyoruz. Çünkü mesele gruptan çıkabilmektir, mesele gruptan çıktıktan sonra 16'dan 8'e gelmektir. Mesele 8'den sonra 4'e, 2'ye derken şampiyonluğa.

"Bu takımın alnından öpüyorum"

Dolayısıyla bu takımın alnından öpüyorum bütün futbolcularımızın. Hocamıza buradan tebriklerimi gönderiyorum teknik heyetiyle birlikte.

"Futbol böyle bir oyun"

Futbol böyle bir oyun. Sabredeceksiniz, hocanıza ve oyuncularınıza güveneceksiniz. Onların yanında olacaksınız, özellikle kötü günlerde.

"Şimdi kutlama zamanı"

Herhangi bir teknik analizi çok uygun görmüyorum. Şu anda sevinme zamanı, şu anda kutlama zamanı. Emeği geçenlere buradan saygı duyup, sevgi duyup, Türk halkının kendilerine ifade etmesi gerekir.

"Çocuklarımızla gurur duyuyorum"

Avusturya'ya gelince maç öncesi anlatılanlarla, maç içinde anlatılan arasında biraz fark oldu. Türkiye 6-1'lik hazırlık maçından itibaren o maçtan olumlu şekilde bildirim almış. Çok önemli değişimlerle oynadı. Topun kendinde kalmasını zaman zaman sağladı. Merkez kapatma işini yaptı. Çocuklarımızla gurur duyuyorum.

Senin için hazırladığımız haberler