"Fatih Terim bir okul gibi"

15.10.2020 - 13:44 | Son Güncellenme: 15.10.2020 - 13:49

Albert Riera'nın Galatasaray'a dönüş hikayesi nasıl başladı? Sarı kırmızılı takımda hangi güne geri dönmek isterdi? Fatih Terim için neler düşünüyor? İşte İspanyol antrenörün Galatasaray'ın mobil uygulamasında yayınlanan röportajı...

"Fatih Terim bir okul gibi"

Galatasaray'da sezon başı göreve gelen yardımcı antrenör Albert Riera'nın sarı-kırmızılı kulübün mobil uygulamasında röportajı yayınlandı.

Fikir benden geldi

Florya'ya dönüş hikayesini anlatan İspanyol hoca, "Fatih Terim ile daha önce yaptığımız görüşmelerde Galatasaray'ın bana ihtiyaç duyması halinde kulübe yardımcı olmak istediğimi söylüyordum. Fikrin benden geldiğini söyleyebilirim. Türkiye'de ve Galatasaray'da çalıştığım yıllar boyunca ondan çok şey öğrendiğimi her zaman ifade ettim. Sadece oyuncu olarak değil, insan olarak da. Aynı zamanda bir kulüpte disiplini ve organizasyonu sağlama konusunda da ondan çok şey öğrendim" dedi.

Kalbim Galatasaray dedi

Galatasaray'da olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Riera, "Kariyerim boyunca en fazla Galatasaray'da forma giydim. Burada neredeyse 4 yıl geçirdim. Burada olduğum için gerçekten çok mutluyum. Kariyerimle ilgili konuşulduğu zaman insanlar genellikle Liverpool'u hatırlatıyorlar. Çünkü Liverpool köklü bir kulüp ve şu an hem Şampiyonlar Ligi hem de Premier Lig şampiyonu. Ama ben hep aynı cevabı verdim. Evet Liverpool çok tarihi bir kulüp olabilir ancak benim hayatım boyunca en faydalı olduğum en sevildiğimi ve en önemsendiğimi hissettiğim yer Galatasaray'dı. Pro lisansı aldıktan sonra kalbim bana antrenörlük ve asistanlık kariyerime başlamak için en mutlu hissedeceğim yerin Galatasaray olduğunu söyledi. Hocama da bunu söyledim. Burada ona yardımcı olmaktan mutluluk duyacağım" ifadelerini kullandı.

Okul gibi

Fatih Terim hakkında konuşan ve onun tecrübesinin farkında olduğunu söyleyen genç hoca, "Türkiye'de tüm zamanların en iyi teknik direktörü. Takımla ilgili birçok farklı alanı yönetebilen biri. Onu izleyip çok şey öğrenebilirim. Çünkü o bir okul gibi" dedi.

Takımla ilgili değerlendirme yapan Riera, "Motivasyonumuzu yükseltirsek bu motivasyonla ve takımın kalitesiyle iyi bir yıl geçireceğimizden eminim. İyi başlamamız önemli, dediğim gibi ben tüm oyunculara yardım etmek için buradayım. Burada bulunan yardımıma ihtiyacı olan herkese destekte bulunabilirim" diye konuştu.

Her şey harikaydı

Galatasaray kariyerinde tek bir günü yeniden yaşama şansın olsa hangisi olurdu sorusunu yanıtlayan Riera, "Muhtemelen Kadıköy'de kazandığımız şampiyonluk. Türkiye'de play-off sistemi sadece bir kez uygulandı değil mi? Muhtemelen o gün çünkü çok çok mutluydum. Ezeli rakibimize karşı kazanılmıştı. O günkü her şey harikaydı" şeklinde görüş bildirdi. 

Senin için hazırladığımız haberler