"Kazanan model budur"

28.11.2020 - 20:40 | Son Güncellenme: 28.11.2020 - 21:28

Son dakika Galatasaray haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Çaykur Rizespor'u 4-0 yendikleri maç sonrası ne dedi? Detaylar haberimizde...

"Kazanan model budur"

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Çaykur Rizespor'u deplasmanda 4-0 yendikleri karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

"Bütün oyuncularımı kutluyorum"

Sahadaki futboldan memnun olduğunu söyleyen Fatih Terim, "Oyunun başından sonuna kadar oyuna hakim istediğini yapan, 4 gol atıp iki mislini kaçıran rakibe pozisyon vermeyen tarafız. Bütün oyuncularımı kutluyorum. Modern futbolu ortaya koyduk, kazanan model budur. İnşallah bunun üzerine koyarak gideriz.

Aklınıza gelecek her şeyi yaptılar 4'ten fazla da olabilirdi. Oyunun kontrolünü hiç vermedik. Geçen sene ve önceki sene burada 2 kırık ve 1 tane bağ bırakmıştık, bu sefer 3 puanla dönüyoruz. Oyuncularım tebriği hak ediyor. Geçen haftaki oyunla övgüler azdı, umarım yiğidin hakkını yiğide versinler" dedi.

"Oyuncular fedakarlık yaptı"

Oyuncu değiştirmek istemediğini vurgulayan Terim, "Mümkün olsa oyuncu değiştirmeyecektim ama mecbur olduk. Çok mutluyum güzel bir galibiyet olduğu için. Diagne zaten golcü bir oyuncu, atmaması bizim için sürpriz olur. Görevi de o. İlk yarı kaleciye çarpan toplar oldu ama iyi bir dönüş yaptı. Memnunum. Sakat olmalarına rağmen Emre Taşdemir, Luyindama ve Etebo'nun buraya gelip istediğinizi yaparız demeleri çok önemli. Bu fedakarlıkları için teşekkür ettim. Rekabet olacaktır ama bu oyun da unutulmayacaktır" şeklinde konuştu.

"Hiç tartışmasız net bir galibiyet oldu"

Basın toplantısında açıklamalarına devam eden Terim, "Antrenmanların karşılığını ve yapmak istediklerimi yaptığımızdan çok memnunum. Rakip sahada dominant bir pas oyunu ve kaptırdığımız yerden kontra baskı en önemli özelliklerimizden bir tanesiydi. Birkaç genç oyuncumuzun başarılı olması bizim için çok önemliydi. Pas istasyonlarımızı çok iyi çıkardık ortaya. Topsuz koşular ve enine ve boyuna dev bir blok gibi oynamak bugün en önemli özelliğimizdi. Çok memnunum. Hiç tartışmasız net bir galibiyet oldu. Rakipte çok az sıkıntı çektiğimiz bir maç oldu. Ofansif futbol modelinin her türlü gereğini sahaya koyan bir takımım vardı, bu beni çok mutlu etti.

"Falcao önemli bir oyuncudur, iyileştiği zaman bize faydalı olacaktır"

Dünyadaki elit takımların oynadığı, kazanan hücuma dayalı modeli sahaya yansıtan bir oyun vardı. Bugün 1. dakikadan 93. dakikaya kadar zevk aldık. Bütün oyuncularımı kutluyorum. Bu 3 puan bize çok iyi geldi. Rize’de 2 kırık diz bağı bırakmıştık. Bugün Allaha şükür sağ salim 3 puanla ayrılıyoruz. Galatasaraylıların da biraz yüreğine su serptik diye düşünüyorum. Son iki maçta 48 şut attık, 23’ü isabetli. Bugün bir gol daha atsaydık bininci gol olacaktı benim dönemimde. Falcao önemli bir oyuncudur, iyileştiği zaman bize faydalı olacaktır. İyi oyunumuzu sonuca çevirmek zorundaydık. Geçen hafta bu eksikti ama futbol oyununun vazgeçilmezi oldu. Bu oyunumuzu üzerine koyarak devam ettireceğiz" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler