Fatih Terim dikkat çekti: Cristiano Ronaldo'nun Türkiye ayrıntısı!

22.06.2024 - 16:59 | Son Güncellenme: 22.06.2024 - 17:19

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'teki ikinci maçında Portekiz ile karşılaşacak. Maç öncesi Fatih Terim, Cristiano Ronaldo'ya dikkat çekti. Detaylar.

Fatih Terim dikkat çekti: Cristiano Ronaldo'nun Türkiye ayrıntısı!

AJANSSPOR HABER

Türkiye, EURO 2024'te F Grubu ikinci maçında Portekiz ile TSİ 19:00'da karşı karşıya gelecek. İlk maçlarını da kazanan iki takım, puanını 6'ya yükselterek gruptan çıkma yolunda avantajın sahibi olmak istiyor.

Bu kritik maç öncesi Portekiz'in dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo'nun, Türkiye'ye karşı istatistiği dikkat çekti. İşte detaylar...

Tarihte 9 kez karşılaştılar

Türkiye, tarihte daha önce 9 kez Portekiz ile karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Milli Takım 2 kez sahadan ayrılırken, Portekiz 7 kez gülen taraf oldu. Hiçbir maçın beraberlikle sonuçlanmadığı karşılaşmalarda Portekiz 19, Türkiye ise 9 kez ağları havalandırdı.

Ronaldo'nun golü yok

Bu 9 maçın son 3'ünde sahada olan Cristiano Ronaldo, Türkiye'ye karşı henüz gol atamadı. Ronaldo'nun sahada olduğu maçlarda Portekiz 2, Türkiye ise 1 galibiyet elde etti.

Son 3 maçta 10 gol

Portekizliler bu 3 maçta 6 gol kaydederken, Kırmızı-Beyazlılar 4 golle karşılık verdi.

Terim'den Ronaldo vurgusu

Milli Takım'ın eski teknik direktörü Fatih Terim, dev karşılaşma önce Portekiz basınına konuştu. Terim, Cristiano Ronaldo'nun Türkiye'ye karşı golü olmadığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: "Ronaldo, kariyeri boyunca Türkiye'ye karşı tek bir gol atmayı başaramadı. Bu da onun için bir motivasyon kaynağı olabilir."

"Oyuncularımıza güveniyorum"

Sözlerine devam eden Terim, "Türkiye'nin kazanmasını gerçekten istiyorum. Tabii ki kolay olmayacak. Ama iyi bir hocamız ve iyi bir takımımız var. Oyuncularımıza güveniyorum." dedi.

Ronaldo'nun ilk maçında Terim vardı

Fatih Terim, Cristiano Ronaldo'nun Türkiye'ye karşı ilk kez forma giydiği EURO 2008 grup maçında Türkiye'nin teknik direktörüydü. Portekiz, o maçta sahadan 2-0 galip ayrılmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler