Fatih Terim: "Feghouli ve Falcao'nun performansından memnun kaldım"

17.12.2019 - 22:04 | Son Güncellenme: 17.12.2019 - 22:04

Fatih Terim: "Feghouli ve Falcao'nun performansından memnun kaldım"

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaştıkları Tuzlaspor maçı sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Terim'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

İlk maçtan sonra 2. maçta rakibimizi biraz daha ciddiye aldık. Bugün bize ne lazımsa onu alabilirdik. Bize yakışanı yaptık bugün. Feghouli ve Falcao'nun performansından memnun kaldım. Daha da iyi şeyler bekliyorum onlardan. Falcao'nun fiziği ideale yaklaşırsa daha iyi olacak. Feghouli küçük performansı olmasına rağmen oynuyor. İlk yarıda 10 tane falan pozisyona girdik. Ciddi olduğumuz zaman olay çok başka boyuta geliyor.

Gökhan bizim alt yapıda oynamış. Merak ettim sordum. Geçen hafta ameliyat oldu diye sordum. Geçen hafta fıtık ameliyatı olmuş tebrik ederim çabuk dönmüşsün diyecektim. Maçtan sonra biraz hareketlilik oldu. Oluyor arada içeride dışarıda Galatasaray takımı bir bütündür. Her yerde yakışanı yapar.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Terim, rakiplerini ciddiye aldıklarını dile getirerek, "Zorlu bir skor vardı ama zorlu bir maç olmadı. Her saniye istediği her şeyi yapabilen hatta ne lazım olursa onu da alabilecek bir Galatasaray vardı. İlk yarıda daha fazla gol atabilirdik. Bana göre Galatasaray bugün kendisine yakışanı yapmıştır. Lazım olan skor için oynadı. Göze hoş gelen bir futbol da sergiledi. Elbette rakibimiz ile dengemiz aynı değil ama bazen de mağlup oluyorsunuz. Bugün ilk dakikadan itibaren oyuna ağırlığını koyan, odaklanan, bir an evvel sonucu almak isteyen bir Galatasaray vardı. Bize yakışan neyse onu yaptık." diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, maçtan sonra yaşanan gerginlik ve Tuzlaspor Teknik Direktörü Gürses Kılıç'ın açıklamalarının sorulması üzerine, "Ben ne dediğini bilmiyorum. Açıkçası maçtan sonra beni çok fazla da ilgilendirmiyor. Hafta sonu çok önemli bir maçımız var. Biz hasar tespitine bakıyoruz. Daha ciddi işlerle uğraşıyoruz. Burası Galatasaray camiası, biz herkese saygılı yaklaşmaya çalışıyoruz. Karşılığını beklemek kadar doğal bir şey olamaz. Ancak ne söylediği beni ilgilendirmiyor. Maçtan sonra bazen böyle şeyler oluyor. Herkes öpüşür, çeker gider." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada rakip teknik ekibine eskiden altyapılarında forma giyen Gökhan Çıra'yı sorduğunu aktaran Terim, "Gökhan Çıra'yı sordum. Bizim genç takımda oynamış. Merak ettim. Fıtık ameliyatı olup, bir hafta sonra yedek soyunduğu için tebrik edecektim. Bizim genç takımda oynamış, sorarım tabii." şeklinde görüş belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler