Panathinaikos'ta Fatih Terim, Fenerbahçe'yi katleden hakeme isyan etti!

Orhan Gülek
15.01.2024 - 00:38 | Son Güncellenme: 15.01.2024 - 00:54

Son dakika spor haberleri... Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim, AEK maçı sonrası VAR hakemi Ivan Bebek'e tepki gösterdi. İşte tüm detaylar

Panathinaikos'ta Fatih Terim, Fenerbahçe'yi katleden hakeme isyan etti!

AJANSSPOR - HABER

Yunanistan Süper Lig'in 18. haftasında lider Panathinaikos, şampiyonluk yarışında büyük önem taşıyan mücadelede haftaya ikinci sırada giren AEK ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Fatih Terim yönetimindeki Panathinaikos, kritik mücadelede 90+6. dakikada gelen penaltı golüyle yıkıldı.

Fatih Terim, 2016 yılında Braga ile Fenerbahçe arasındaki maçı yöneten ve kararlarıyla tartışma konusu olan Hırvat hakem Ivan Bebek'e AEK maçı sonrası isyan etti.

"Ivan Bebek'e sormak lazım, VAR'dasın ve orta hakemi çağırmıyorsun"

Karşılaşma sonrası VAR hakemi Ivan Bebek'i eleştiren Fatih Terim, "Verbic'e yapılanı kast ediyorsanız penaltı. Ivan Bebek'e sormak lazım, VAR'dasın ve orta hakemi çağırmıyorsun! Diğerine gelince, penaltı. Ancak, bunun üzerinde durmayacağım fazla. Oyuncularımın bir sebebe, bir bahaneye sığınmamasını istiyorum. 2-1'den sonra bu oyunu kazanıp dönmemiz gerekirdi. Oradan sonra penaltıymış değilmiş konuşuruz ama Panathinaikos bugün kazanmayı hak etmiştir. Maalesef berabere kaldık. Bunun için çok üzgünüm. Tamam, Verbic'e yapılan yüzde 100 penaltı ama hatayı kendimizde aramalıyız." dedi.

"Futbolda gelmelere gitmelere alışmalıyız"

Kaleci Alberto Brignoli'nin ayrılışına da değinen Fatih Terim, "Zaten süreç ben gelmeden önce başlamış. Ekim aylarında falan... Ayrıca başkanımız ve sportif direktörümüz, gerekeni yapmışlardır. Futbolda gelmelere gitmelere alışmalıyız. O yüzden bu tip olayları böyle bir krizmiş şekline getirmemek lazım. Sonuçta Alberto Brignoli, Panathinaikos'a, kulübümüze hizmet etmiştir. Kendisine hizmetleri için teşekkür edip başarılar dilemek gerekir. Koskoca bir Panathinaikos kulübüyüz. Ben de dahil gidenler olacak. Ancak gerekenler yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Atina derbisinde Fatih Terim'e son dakika şoku!
Habere Git

"Muhakkak ki yüzde 100 penaltı, bunun başka bir tarifi yok"

Herkesi yenmeleri gerektiğini söyleyen Terim, "Hak veriyorum size ama ben şu fikirdeyim, bana flaş röportajda da sordular. Üzgünüm, kazanamadığımız için üzgünüm dedim. Bu da öyle bir şey. Her şeyi, herkesi yenebilmeliyiz. Buna karşı koyabilmeliyiz sahada. O son dakikalarda oradan bir iki oyuncumuzun çıkıp pas yapması, liderlik yapması... Panathinaikos böyle olmalı. Muhakkak ki yüzde 100 penaltı, bunun başka bir tarifi yok. Ancak, buralarda kalmamalıyız. Onlara rağmen oynamalıyız. Şampiyon gibi oynamalıyız. Şampiyon gibi düşünmeliyiz. Şampiyon gibi davranmalıyız. Ben bunu ilerletmeye çalışıyorum takımımda. Size hak vermekle birlikte ama oyuncularıma bu hakkı vermek istemiyorum. Oyunlarını tebrik ediyorum, galibiyetle dönemediğimiz için bu konuyu yarın konuşacağız." şeklinde konuştu.

Braga - Fenerbahçe maçında skandallarla adı anıldı

Fenerbahçe'nin 2016 yılında UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Braga ile oynadığı karşılaşmayı yöneten ve kararlarıyla sarı-lacivertlilerin kupadan elenmesine neden olan Hırvat hakem skandallarla anılmıştı. Fenerbahçe'ye 3 kırmızı kart çıkarmıştı.

Bu tarihten sonra Ivan Bebek'in hakemlik hayatı zora girdi. UEFA önce elit kategoride olan hakemi 2017 listesinde 1'inci kategoriye düşürdü. Büyük maçlardan mahrum bırakıldı. Sadece Avrupa Ligi'nde, zorluk derecesi düşük müsabakalar verildi.

Saldırıya uğramıştı

Öte yandan 2019 yılında Hırvatistan Ligi'nde oynanan Hajduk Split - Lokomotiva Zagreb mücadelesindeki hatalı yönetimiyle tepki toplayan Bebek, bir gece kulübü önünde saldırıya uğradı. Olaylı hakem, bir grup taraftar tarafından önce sözlü olarak taciz edildi ve ardından fiziksel saldırıya uğradı. Hırvatistan Futbol Federasyonu olayı kınarken saldırganların derhal bulunması için devlet organlarına çağrıda bulundu.

Ivan Bebek'in ses kayıtları ortaya çıkmıştı

Ivan Bebek'in 26 Eylül 2021'de Hajduk Split ile Lokomotiva Zagreb maçından sonra ses kaydı da ortaya çıkınca, Hırvatistan Futbol Federasyonu Ivan Bebek'in savunmasını isteyerek hakkında soruşturma başlatmıştı. Bebek bir süre açığa alınmıştı.

Panathinaikos, liderliği kaybetti

Bu sonuçla deplasmandan 1 puanla dönen Panathinaikos, 41 puanla averajla PAOK'un arkasında bulunuyor. Karşılaşma öncesi Terim'in ekibi ilk sırada bulunuyordu.

Senin için hazırladığımız haberler