Fatih Terim: "Galatasaray layık olduğu yerde, Şampiyonlar Ligi'nde"

18.09.2018 - 23:53 | Son Güncellenme: 19.09.2018 - 02:53

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim Lokomotiv Moskova maçı sonrası basın toplantısı düzenledi. İşte öne çıkan satırbaşları...

Fatih Terim: "Galatasaray layık olduğu yerde, Şampiyonlar Ligi'nde"

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Lokomotiv Moskova maçı sonrası basın toplantısı düzenledi. Fatih Terim'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Oyuncularımı ve seyircileri tebrik ediyorum. Galatasaray layık olduğu yerde, doğru yerdeyiz. Buralarda Allah izin verirse kalmak istiyoruz. Maça iyi başladık. Zaman zaman vitesi yükseltik. İkinci yarıya daha konsantre bir şekilde girdik.

İkinci yarıda çabuk oyuncularımız işi gördü. 10 kişi kaldıktan sonrada dikkatli oynadılar. Oyuncularım takım bütünlüğünü hiçbir zaman bozmadılar. Bu beni sevindirdi.

Lokomotiv Moskova bu sezon ilk kez 3 gol yedi. Yavaş yavaş havaya giriyoruz. Ben de keyif alıyorum. Seyircimiz karşılaşmaya iyi hazırlanmıştı. Teşekkür ediyoruz.

"Eder'in forvet oynamasını bekliyordum"

Artık isimlerden geçsinler. O niye oynamıyor, bu niye oynamıyor? Bu kendi aralarında tartışacakları mevzu bu platformlarda değil. Farfan'ın sol kanat, Eder'in forvet oynamasını bekliyordum ondan dolayı Linnes'i tercih ettim. 

"Mariano'yu markajda boğmak istemedim"

Mariano'yu markajda boğmak istemedim. Bugünkü tercihim böyleydi. Sonrasında da tercihlerim farklı oldu. Tabii ki ikisi de iyi oyuncular.

"UEFA'da cezamız var. Her dakika transfer yapamıyoruz"

Eren, Donk ve Linnes üçünden de çok memnunum. UEFA'da cezamız var. Her dakika transfer yapamıyoruz. Mevcut oyuncularımızın performanslarını yükseltmek birinci görevimizdi. 

"Eren'e ayrı bir parantez açmak lazım. Kafa toplarını vermedi"

Eren'e ayrı bir parantez açmak lazım. Kafa toplarını vermedi. Eren, 'Ayağım ağrıyor' dedi. 15 dakika devam ettik. Sonrasında çıkarttık. Feghouli'yi neden almadım? 18 kişilik kadro yazıyoruz.

"O dönem arkadaşlarımıza rica ettik"

Elimle işaret ettim. Son maç ya da bir maç önceydi. O dönem arkadaşlarımıza rica ettik. Onlarla alay etmek gibi bir düşüncem olmaz. Ciddiyetimizden uzaklaşmayacağız. Ben onu taraftarımızın sevinci olarak alıyorum. Benim kabul etmeyeceğimi biliyorlar. Oyun 7-0, 8-0 olsa da olmaz. (Taraftarın Muslera'ya penaltı kullandırmak istemesi ve Manisa maçında Muslera'nın penaltı kullanması)  Bir taktiksel anlayış. 

"Belhanda'ya biraz şikayette bulundular ama.."

Hemen arkasına Garry, Emre ve Ndiaye olduğu için geride riske girmek istemedim. Belhanda'ya neden dayandığıma gelince? Hiçbir zaman seyircinin ilk 11'i çıkmaz. Bu seviyelerde enteresan bir şey yoksa oyuncu değiştirilmez. Belhanda'ya biraz şikayette bulundular ama onun zamanı o zamandı. Son  şutunu söylüyorum. 

"Her şeyi alkışlamaya hazır taraftar olmalı"

Gol atsa ne olurdu? Artık ben şöyle görmek istiyorum. Her şeyi alkışlamaya hazır taraftar olmalı. Onların desteği oyuncularımızda inanılmaz etki yapıyor. Bu konuda İngiltere'yi örnek verebilirim korner olur hemen ayağa kalkarlar. Bugün iki kez bu coşkuyu yaşattılar. Hemen sonrasında etkili pozisyonlar oldu. Tepkilerimiz etkilerimiz olacaktır. Orası da o sorumluluk bize ait.

Senin için hazırladığımız haberler