Fatih Terim için devredeler: 20 yıl sonra 'Avrupa Fatih'i...

14.10.2021 - 09:10 | Son Güncellenme: 14.10.2021 - 09:14

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e Fransız ekibi Lyon'un teklif yapmaya hazırlandığı gündemde. Terim, Galatasaray'dan ayrılıyor mu? İşte gelişme ve detaylar.

Fatih Terim için devredeler: 20 yıl sonra 'Avrupa Fatih'i...

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim ile ilgili bir iddia ortaya atıldı. Terim'e Fransa'dan Lyon'un teklif yapmaya hazırlandığı öne sürüldü. Detaylar haberde...

Aulas, Fatih Terim'i takımın başına getirmeyi düşünüyor

Fanatik'te yer alan habere göre; 1987'den beri Olympique Lyon'un sahibi ve başkanı olan Jean-Michel Aulas, takımın bu sezon orta sıralara mahkum olmasından ve istikrarsız sonuçlar almasından çok rahatsız. Aulas, Peter Bosz ile yolları ayırmayı planlıyor.

Güçlü bir teknik direktör görmek istiyor

Fransız bir menajerlik şirketiyle iletişime geçen Aulas, takımın başında çok güçlü bir teknik direktör görmek istediğini ifade ederek, listenin 1 numarasında Fatih Terim'in olduğunu söyledi. 

Terim için övgü: Futbolun Kralı

Jean-Michel Aulas'un bu görüşmede Terim için, "Le Roi Du Football" yani "Futbolun Kralı" anlamında bir ifade kullandığı söyleniyor.

Lyon ligde ne durumda? 

Lyon, 9 haftası geride kalan Fransa Ligi'nde 13 puanla 10. sırada ve lider PSG'nin 11 puan gerisinde yer alıyor. Başkan Aulas'ın, yeni hocayı belirledikten sonra Bosz'la yolları ayıracağı, bu nedenle görüşmelerin bir süre daha devam edeceği öğrenildi.

Fatih Terim ne yanıt verecek?

Haziran ayında Galatasaray'da başkanlık koltuğuna oturan Burak Elmas'la birlikte yeni bir projeye başlayan 68 yaşındaki Fatih Terim'in, Lyon'dan gelmesi muhtemel bir teklife ne yanıt vereceği merak konusu.

20 yıldır yabancı bir takım çalıştırmadı

2000 yılında Galatasaray'la UEFA Kupası'nı kazandıktan sonra Fiorentina'nın başına geçen, buradaki başarısıyla 2001'de Milan'ın teknik patronu olan Fatih Terim, aradan geçen 20 yıl boyunca yabancı bir takım çalıştırmadı.

Senin için hazırladığımız haberler