Fatih Terim ile Susic'ten ortak toplantı! Transfer ve VAR sözleri!

04.08.2018 - 17:17 | Son Güncellenme: 04.08.2018 - 20:17

Fatih Terim ile Susic'ten ortak toplantı! Transfer ve VAR sözleri!

Galatasaray teknik direktörğ Fatih Terim ile Akhisarspor'u çalıştıran Safet Susic, Süper Kupa maçı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.  İşte Ajansspor'un açıklamalardan derledikleri...

Geçen sezon bileğinin hakkıyla şampiyon olan Akhisarspor'u tebrik ediyorum. Ülkemizi UEFA Kupası'nda temsil edecekler başarılar diliyorum. Uzun yıllardır ülkemizde çalışan Safet Susic'e hoş geldin diyorum. Güzel bir maç olmasını diliyorum.

Çok önemli müsabakaları evsahipliği yapmış Konya halkının bize ve maça desteği çok iyi olacak. Rakam yüksek ama burada kazanılan çeşitli kupalar, ara vermeseydi de kupalar daha fazla olsaydı. Arada unuttuğumuz kupalar vardır. Her maça gururla çıktım. Allah'a şüküler olsun ki kupalar kazandım.

Bu çalışmalar ben TFF'deyken başladı. Son Dünya Kupası'nın akıllarda kalan soru işaretlerini yok ettiğini düşünüyorum. Arkadaşlarımıza şunu söyleyeceğiz. İtiraz etmeyeceğiz, sabırlı olacağız. Yusuf Namoğlu ve Murat hocaya teşekkür ediyorum. Oyuncularımızı VAR'a hazırlamaya çalışıyoruz. Doğru bir uygulama diye düşünüyorum. Hayırlısı olsun. Sonuçta insanın yaptığı bir şey hep birlikte buna karar verdik. Daha ileri de olabilir. Çok kısa sürede hayati kararların verilmesi açısından önemli, yoksa bizim hakemlerimizin kalitesi ortada.

Başlama noktasında Dünya Kupası'nda olduğu için 3 oyuncumuz yoktu. Onlardan yoksun olduk. Geçen sene Şubat ayında beri sakat olan bir santraforumuz Eren var. Tolga'nın da sakatlığı 3-4 aydır devam ediyor. Bunun üzerine UEFA'dan ceza gelince, elimiz kolumuz bağlandı. O isteniyor, bu isteniyor, ona şu veriliyor, bu veriliyor deniyor ancak ben şu ana kadar böyle bir şey görmedim. 

Bazı gençlerimiz en azından devre arasına kadar bizimle devam edecekler. Sonuçlar daha iyi olabilirdi ama sonuçtan ziyade başka şeyler bizi daha fazla ilgilendirdi. Transferin son gününe kadar her şey olabilir. Galatasaraylılar, imkanımıza ve durumumuza göre ince eleyip sık dokuduğumuzdan emin olabilirler.

Her Galatasaraylı transfer istiyor. Gönül de öyle istiyor. Ama öyle olmuyor. Birçok şeyle aynı anda uğraşıyoruz. Keşke bir gün konuşabilsek. Divan'da falan anlatabilsek. 31 Ağustos'a kadar merak etmesinler. Gece gündüz çalışıyoruz.

Yunus üzerinde durduğumuz bir oyuncu. Sağ ve solda oynayabiliyor. Alışma evresinde. Daha da alışacak. Bu sezon solak oyuncu olarak öne çıkan oyunculardan oldu. Forma verdiğim bir oyuncu, yarın aramızda olabilir. Devam edecekler. 

5 gün uzun bir süre. TFF'nin böyle bir kuralı yok ama son şampiyon lige başlar gibi. Açıkçası bu sezon ülkemizde ve dünyada futbolun gelişmesi için adımların atıldığını görüyoruz. İşe bu açıdan bakılması lazım. Bu muhabbetlere şimdiden başlamanın anlamı yok. Dedim ki, birbirimizden oyuncu almalıyız. Kullanmıyorsak, faydalanmıyorsak, almalıyız dedim. Tez koydum, bu felsefik bir tezdir. Bazıları çok bilemsel ve olumlu şekilde yaklaştı, teşekkür ediyorum. Yarın bir gün olayların buna döneceğini de göreceğiz. Ben burada bir oyuncu kast etmedim. Bu doğal bir hale gelmeli.

SAFFET SUSİÇ'İN AÇIKLAMALARI

Bugüne kadar çalıştırdığım takımlarda ofansif futbol oynattım. Akhisarspor'da da aynı futbolu oynatacağım. Yarın karşımızda Galatasaray var. Bunu da bilmek lazım. Emre Akbaba ile çalıştım. Çok yetenekli bir oyuncu. Emre Türkiye'de her takımda oynayabilecek bir oyuncu. Alanyaspor'da takım içerisinde rekabet yoktu. Love, Beşiktaş'ta forma savaşını kazanamadı. Benim için sürpriz oldu. (Vagner Love ve Emre Akbaba yorumu)

Fatih Terim ve öğrencilerini şampiyonluktan dolayı tebrik ediyorum. Önümüzdeki sezon ligde ve Avrupa'da başarılar diliyorum. Yarın Türkiye'nin en iyi takımı ve son şampiyonuna karşı oynayacağız. Bunun ben ve öğrencilerim farkında.

Senin için hazırladığımız haberler