Fatih Terim kaç maç ceza alacak? Rapor ortaya çıktı

23.11.2021 - 11:17 | Son Güncellenme: 23.11.2021 - 11:30

Kendi sahasında Fenerbahçe'ye 2-1 yenilen ve lider Trabzonspor'un 12 puan gerisine düşen Galatasaray'da kırmızı kart gören Fatih Terim'in alacağı ceza bekleniyor.

AJANSSPOR HABER

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde zaman zaman saha içinde yükselen tansiyon, kulübeye de yansıdı. Sarı kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim, her iki devrenin uzatma dakikalarında gördüğü sarı kartlar sonucu kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

"Yiyorsa gelip burada göstersene"

Galatasaray Teknik Direktörü'nün, 90+6’da kırmızı kart gördükten sonra Hakem Halil Umut Meler'e  ‘Yiyorsa gelip burada göstersene!’ dediği duyuldu.

Raporda hakaret ve soyunma odası detayı

Hürriyet'in haberine göre maçın hakem ve temsilci raporlarında Fatih Terim’in hakemlere hakaret ettiği yazıldı. Ayrıca Terim'in yasak olmasına rağmen maçtan sonra soyunma odasına girdiği de raporda yer aldı.

Fatih Terim ne kadar ceza alacak?

Terim hangi maddelerden sevk edileceği önem taşıyor. Galatasaray Teknik Direktörü eğer hakaretten PFDK'ya sevk edilirse alacağı minumum ceza 3 maç olacak. Yasak olduğu halde soyunma odasına girdiği için buna 4 maç cezası eklenecek. Sportmenliği aykırı hareketten sevk halinde ise Terim minimum 5 maçtan ceza alacak. Hürriyet'in haberine göre Terim'e 8 maç ceza geleceği belirtiliyor.

İşte o maddeler

Kişilik haklarına saldırı, hakaret, tehdit ve tükürme başlıklı Futbol Disiplin Talimatı 41. Madde'den sevki halinde Terim 3-7 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı alabilir.

'Sportmenliğe aykırı hareket' başlıklı 36. maddeden sevki halindeyse Terim'in alacağı ceza 1-3 maç arası değişebilir.

50. maddeye göre 4-12 maç

Fatih Terim'in kurallara aykırı olarak kırmızı kart gördükten sonra soyunma odasına gittiği raporlara yansımışsa alacağı ceza büyüyecek.  Terim'in 'Cezaya ve tedbire uyulmaması' başlıklı 50. maddeye göre PFDK'ya sevk edilmesi durumunda alacağı ceza 4-12 maç olacak.
Galatasaray itiraz edecek.

G.Saray 1 maç bekliyor

Galatasaray yönetimi, Terim'e en fazla 1 maç men verilmesini bekliyor. Sarı Kırmızılı kulüp, bu yönde bir karar çıksa da bu cezaya itirazda bulunacak.

Aldığı cezalarla 1 sezonu kaçırdı

Fatih Terim, en son geçen sezon 4-3  kaybettikleri Çaykur Rizespor müsabakasının ardından 2 maç men cezası almıştı. Bu cezayla Galatasaray Teknik Direktörü, son 10 yılda Süper Lig'de görev yaptığı 7. sezonda 35. resmi maçı cezalı olduğu için kaçırmış oldu. Fatih Terim, verilen 35 maçlık cezanın 30'unu Süper Lig'de, 3'ünü Türkiye Kupası'nda, 2'sini ise TFF Süper Kupa maçlarında çekti.

Ligde Terim olmadan 41 puan kayıp

Sarı-kırmızılılar, bu maçların 17'sini kazanırken 11'inde berabere kalıp, 7'sinde mağlup oldu.  Galatasaray, Terim'in cezalı olduğu 30 lig mücadelesinde ise 13 galibiyet, 10 beraberlik, 7 yenilgi yaşadı. Sarı-kırmızılı ekip, söz konusu süreçte lig müsabakalarında toplamda 41 puan kaybetti.

Senin için hazırladığımız haberler