Galatasaray'da Alpaslan Öztürk ve Morutan, Konya galibiyetini değerlendirdi

17.10.2021 - 18:18 | Son Güncellenme: 17.10.2021 - 18:24

Son dakika spor haberleri... Galatasaray'da Alpaslan Öztürk ve Morutan, Süper Lig'de kazandıkları Konyaspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da Alpaslan Öztürk ve Morutan, Konya galibiyetini değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig’in 9. hafta mücadelesinde Galatasaray, İH Konyaspor’u ağırladı. Sarı-kırmızılılar 4. dakikada Mustafa Muhammed'in attığı golle mücadeleden 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

'Fatih hocama teşekkür etmek istiyorum'

Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan sarı - kırmızılı futbolcu Alpaslan Öztürk, ''Bugün namağlup bir Konyaspor'a karşı oynadık, zor olacağını biliyorduk. Yalnız şöyle bir detayı unutmamak lazım. Bizim yaklaşık 10-11 tane milli takıma giden oyuncularımız var. Kalecimiz dünyanın bir ucuna gidiyor, sağ bekimiz öyle. Keza takımda farklı ülkelere giden arkadaşlarımız var. Kolay değil. Büyük takımlar böyle maçları da kazanmasını bilmeli. Bu maçı kazandığımız için mutluyum. Buradan Fatih hocama teşekkür etmek istiyorum. Kötü oynamama rağmen bana dün güvendiğini söyledi. Ben de ona yüzünü kara çıkarmayacağımın sözünü verdim. Umarım bugün o sözü tutmuşumdur. Hocamızın bize güveni bize ekstra bir motivasyon ve güç veriyor. Buradan ona çok çok teşekkür etmek istiyorum'' dedi. 

'Rekabet takım için çok değerlidir'

Takımdaki forma rekabeti hakkında konuşan 28 yaşındaki savunmacı, ''Büyük takımlarda böyle şeyler normal. Rekabet takım için çok değerlidir. Hangimiz oynasa canıyla, kanıyla oynuyor, önemli olan da bu, formayı hakkıyla terletmek. Bizim işimiz hocanın işini zorlaştırmak. İlk 11'e girip performans veren arkadaşlar da var. Benim işim hocanın tercihlerini zorlaştırmak, hocanın adaletine güveniyoruz. O yüzden Galatasaray formasını en iyi kim temsil ediyorsa onun giymesinin yanındayım'' şeklinde konuştu. 

'Daha fazla atak yapmamız gerekiyordu'

Kazandıkları için mutlu olduklarını ifade eden Olimpiu Morutan ise, ''1-0 kazandık. Maçımız daha kolay yapabilirdik. İlk devre birkaç pozisyon yakaladık. 2-0, 3-0'ı da yapabilirdik. İkinci yarı biraz zorlandık ama kazandığımız için mutluyuz. Bence herhalde geriye çok çekildik, daha fazla atak yapmamız gerekiyordu. Ama sonuçta kazandığımız için mutluyuz'' diye konuştu.

'Taraftar, rakip için işleri zorlaştırdı'

Son olarak sözü alan 28 yaşındaki sağ bek DeAndre Yedlin, ''Aldığımız 3 puandan ötürü mutluyuz, tabii ki oynanan oyundan ötürü çok mutlu olduğumu söylenemez. Özellikle ikinci yarıda topun hakimiyetini rakibe çok bıraktık. Burada taraftara teşekkür etmek istiyorum. Onlar bizim 12. adamımız. Biliyorsunuz devamlı bizimle beraberler, devamlı rakip için işleri zorlaştırıyorlar. Bugün de baya zorlaştırdılar, o yüzden tabii ki rakibimizin puan kaybı oldu burada. Evimizde kazanmak çok önemliydi. Ondan dolayı da mutluyuz ama diğer taraftan oynadığımız oyundan mutlu değiliz'' dedi. 

'Sacha Boey çok kaliteli bir oyuncu'

Mevkidaşı Sacha Boey'in kaliteli bir oyuncu olduğunu vurgulayan Yedlin, ''Eğer aynı mevkide çok kaliteli bir rakibiniz varsa, tabiri caizse forma mücadelesi verdiğiniz bir rakibiniz ister istemez kendinizi daha fazla itmeniz ve çalışmanız gerekiyor. Bu da ister istemez başarıyı getiriyor. O yüzden her pozisyonda böyle iki tane iyi isim olunca takım başarısı da artıyor. Benim kendi performansım da otomatikman böyle bir forma rekabeti gösterdiğim arkadaşım olunca da daha üst seviyeye çıkıyor. Tabii daha da iyisini yapabilirim. Burada olmaktan dolayı mutluyum ve çok iyi hissediyorum kendimi böyle bir rekabet içinde olduğum için." diyerek sözlerini noktaladı. 

Senin için hazırladığımız haberler