UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio maçı öncesi Fatih Terim açıklamalarda bulundu

Orhan Gülek
08.12.2021 - 19:14 | Son Güncellenme: 08.12.2021 - 23:36

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda Lazio ile deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ve Fernando Muslera açıklamalarda bulundu.

UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio maçı öncesi Fatih Terim açıklamalarda bulundu

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon fırtınalar estiren ve grubunda lider durumdu bulunan Galatasaray son maçta deplasmanda Lazio ile karşı karşıya gelecek. Galatasaray'ın gruptan lider çıkması için bir puan yetecek. 

Kritik maç öncesi Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim ve Fernando Muslera açıklamalarda bulundu.

İşte Fernando Muslera'nın Lazio maçı öncesi açıklamalarından satır başları

"Yarın ki maç çok zor olacak"

"Benim için gerçekten bazı duygular çok hakim olacak çünkü ben burada bildiğiniz üzere Roma'da 10 yıla aşkın bir süre geçmesine rağmen üzerinden çok önemli ve çok sevildiğim büyük bir aşkla ve tutkuyla yaşadığım günler geçirdim.Yarın ki maç bizim için tabii ki çok çok önemli olacak. Ben takım kaptanı olarak şunu söyleyebilirim ki, genç bir takımız fakat biz her gün çalışarak, emek ve çaba göstererek buraya kadar geldik ve disiplinimizden, düzenimizden kesinlikle taviz vermedik. Kesinlikle çok çalıştığımızın altını çizmek istiyorum, yarın ki maç çok zor olacak çünkü karşımızda Lazio gibi bir rakip var. Fakat zor dönemlerden de geçmiş olmamıza rağmen biz asla mütevazılığımızdan taviz vermeden, ağır başlı bir şekilde kararlılıkla ilerleyerek özgüvenimizi tesis etmeye çalışarak aynı zamanda maçın zor olduğunu bilmemize rağmen kesinlikle hedeflerimiz var. Biz de iddialıyız, aynı zamanda bu maçı göğüsleyip en iyi şekilde ayrılmak istiyoruz."

"İtalya'da çok güzel günlerim oldu"

"Evet, ben burada geçmişte çok keyifli günler geçirdim. Her şeyden önce o zaman kulüp başkanı De Rossi beni buraya kişi oldu. Ben o zamanlar çok gençtim, beni beklediler, benim olgunlaşmamı beklediler, benimle çalışmak yolunda olumlu bir iradeleri oldu. Çok güzel bir ilişkimiz oldu. Onlarla beraber İtalya Kupası'nı daha sonra İtalya Süper Kupası'nı kazanma imkanı yakaladım. Bunlar benim için, kariyerim için de hatırladığım gerçekten zirve noktası kabul edebileceğim en önemli bir imkan oldu diyebilirim.Aynı zamanda taraftarlarla da çok güzel bir ilişkimiz olmuştu. Her sahaya inişimde onların coşkusunu, sevgisini, desteğini arkamda hissettim. Bu da bana moral ve güç verdi. Saha içi olduğu kadar saha dışında da çok güzel arkadaşlıklarım oldu ve onların da sayesinde gerçekten İtalya'daki günlerimi çok keyifli bir hale, çok keyifli bir deneyime dönüştürdüğümü düşünüyorum."

"Korkusu olmayan bir takımız"

"2 takım arasında çok büyük farklar görmüyorum ama genel olarak ifade etmek gerekirse biz genç bir takımız fakat çok çalışan, çok gayret gösteren ve aynı zamanda korkusu olmayan bir takımız.Lazio'ya gelecek olursak, daha deneyimli ve organize bir takımdan bahsediyoruz. Ve nasıl yola devam etmesi gerektiğini bilen bir takımdan bahsediyoruz.Galatasaray ve Lazio'nun grup içerisinde ilk 2'yi dolduracağını hepimiz ön görebiliyorduk. Şu andaki durumda Galatasaray'ın birinci durumda, Lazio'nun da ikinci durumda olduğunu görüyoruz. İki takımın da bir sonraki tura geçişi söz konusu. Fakat arada bazı farklılar olabilir. "

"İnşallah Lazio ile finalde görüşürüz"

"Şu anda birinci sıradayız fakat yarın da aynı şekilde iki takım, biz birinciliği korumak için, Lazio da birinciliği elde etmek için mücadele edecek. Benim görüşümce bu iki takım bu şampiyonanın sonuna kadar gitme kapasitesi mevcut. Bundan sonraki aşamalarda şampiyona çok çok daha zorlaşacak. Bizim de işimiz zorlaşacak. Ama gerek iki takımın gerek çalışma ve sahada istediğini ortaya koyma zihniyeti olarak gerekse hayallerinin ve hedeflerinin ortak olduğunu düşünüyorum. Bu noktada benzerlik gösterdiğimizi düşünüyorum ve her iki takımın da amacı mümkün olduğu kadar ileri gitmek ve şampiyonanın son noktasına kadar gelmek olacak. İnşallah Lazio ile finalde görüşürüz. Biz de eğer, Tanrı'da izin verirse yolun sonuna kadar gitmeyi düşünüyoruz."

Fatih Terim'in açıklamaları şu şekilde; 

"Galatasaray,  Avrupa’da maçların kalitesini yükselten bir takım"

“İstanbul’daki ilk maçtan önce, ‘Sadece bir izleyici olsam, kesinlikle bu maçı seçerdim’ demiştim. Burada, Lazio’ya duyduğum saygı kadar takımıma duyduğum güvenin de ifadesiydi bu. Onun da etkisi olmuştu. Galatasaray, oynadığı futbol ve vadettiği gelecekle birlikte Avrupa’da maçların kalitesini yükselten bir takım. Bu yüzden Marsilya’yla oynadığımız maç UEFA Avrupa Ligi’nde o gecenin maçıydı benim için

"Lazio maçı bizim adımıza bir play-off maçı gibi olacak"

"Tarafsız bir izleyicinin, Lazio-Galatasaray maçının da o gün söylediğim konuyla örtüştüğünü görüyorum. Lazio ve Galatasaray’ın şu ana kadar başardıkları şeylerden sonra, yarın aşağı yukarı bizim adımıza bir play-off maçı gibi olacak. Buraya herhangi bir sıkıntı olmadan da gelebilirdik. Lokomotiv maçında maalesef çok fazla gol kaçırdık, çok da kötü bir gol yedik. Lazio, çok ciddi gol pozisyonlarına giren, bitiricilik seviyesi yüksek olan bir takım ve böyle bir rakibe karşı oynayacağız."

"Meslektaşım Sarri'nin oynattığı futbolun oturduğunu görüyorum"

"Ne mutlu ki buraya ilk 2'yi garantilemiş ve lider ve hiç mağlup olmamış ve dışarıda hiç mağlup olmamış bir şekilde geldik. Bu çok önemli veriler. Galatasaray'ın Roma'da puanla dönmesi halinde grubu lider tamamlayacak, bir takımın teknik direktörü olarak oyuncularımla gurur duyuyorum, Lazio'ya büyük saygı duyuyorum, çok önemli takım. Meslektaşım Sarri'nin oynattığı futbolun oturduğunu görüyorum. Çok önemli oyunculara sahip. Dikkat etmemiz lazım. Şampiyon karakterini taşıyan iki takımdan bahsediyoruz. Dolayısıyla güzel maç olacak."

Terim, geçtiğimiz gün hastaneye yatışı ve rahatsızlığıyla ilgili ise şöyle konuştu:

 

"Benimle ilgilenen doktorlara çok teşekkür ediyorum"

 

"Pazartesi günü başlayan ağrılarım mide ve bağırsak sistemindeki ağrı şikayetlerim daha sonra bir rahatsızlığa dönüştü ve geceyi hastanede geçirmek zorunda kaldım. İlk anda kimseyi endişelendirmek istemedim, onun için herhangi bir paylaşımda ve bilgilendirmeyi çok erken gördüm. Çünkü orada tetkikler devam ediyordu. Bazı operasyonun ihtimali masaya konunca tekrar konuştuk ve bu sefer rica ettim. İhtimallerin maçta sonraya, daha doğrusu doktorlarımızdan gerekli izni alarak antrenmana gittim, sonra tekrar hastaneye gittim, bugün de takımla birlikte geldim. Bunan dolayı da çok mutluyum. Benimle ilgilenen doktorlara çok teşekkür ediyorum. Tüm arayan, soran, ilgilenen ve geçmiş olsun dileklerini ileten herkese çok teşekkür ediyorum. Çok şükür iyiyim, burada olmaktan dolayı da çok mutluyum."

"Bu kadar yıl geçmesine rağmen sevgide hiçbir şey değişmemiş"

"İtalya'da olmaktan dolayı çok mutluyum çünkü her zaman söylediğim gibi İtalya benim ikinci vatanım. Hala çok iyi ilişkiler ve dostlarım var. Çok sevdiğim bir ülke artı aşağı yukarı her hafta Serie A'dan bir maçı izliyorum. Son yıllarda futbol kalitesinin artmasıyla müthiş bir lig olmaya başladı İtalya Ligi. Şampiyon karakterini taşıyan çok takımın olması da İtalya Ligi'ni seyredilir ve beğenilir bir hale getiriyor. O yüzden İtalya Ligi'ne hiç yabancı değilim ve yakından bilen biriyim ve İtalya'da olmaktan dolayı çok mutluyum. Kendimi evimde gibi hissediyorum. Kendim olan, bana olan saygı gördükçe çok mutlu ve gurur duyuyorum. Bu kadar yıl geçmesine rağmen sevgide hiçbir şey değişmemiş. Hangi takımla olunması hiç önemli değil, Terim kelimesi veya görmesi onlar için yetiyor olması beni mutlu ediyor. Bu herkese nasip olacak bir şey değil. Bunu yaşamak lazım. O yüzden İtalya'da olmak benim için çok güzel çok önemli."

"Oyuncularım benimle beraber daha doğrusu Galatasaray taraftarına ve camiasına da bir hediye verecekler"

"Oyuncularım bir hediye verirler mi? İnşallah. Onlar da üzüldüler. Ben aşağı yukarı çok uzun zaman teknik direktör yıllarımda bir gün antrenman kaçırmış değilim, yoktur neredeyse. Gittim, çıkamadım. Bir de o var ilk gün. Dolayısıyla onlar da duydular. Oyuncularım benimle beraber daha doğrusu Galatasaray taraftarına ve camiasına da bir hediye verecekler. Onların niyetlerinin bu olduğunu biliyorum. Bunlar hem saha içinde hem saha dışında bu profesyonelliği bir kenara bırakarak samimi ve amatör bir sevgi ile hem kulübünü hem camiasını hem hocalarını, başkanlarını seven futbolculara sahibiz. Umarım ilk tedaviyi onlar bana maçtan sonra yapmış olur."

"Biz kimsenin tolerans görmesini istemiyoruz"

 

"İngiltere'deki büyük maçlarda hocalar arasında olan resmen kavgalar var, atışmalar var, araya girenler var, birkaç dakika sürüyor. Fakat kimsenin ceza aldığını görmüyoruz. Çünkü kimse ceza vermek için bakmıyor, yaklaşmıyor orada. Burada olsaydık, onlar bizde olsaydı 5-6 maçtan aşağı almazdı, zaten ikisi de oyunu terk ederdi. Biliyorsunuz bir saçma kural daha var. Derbi oynuyorsunuz, diyelim ki rakip sahada atıldınız ve 50 bin kişinin içinde çıkıp seyredeceksiniz, yoksa 4 maç ceza yersiniz. Saçma-sapan bir madde. Orada böyle cezalar hiç görmüyorum, 10'a maç, 8 maç cezayı kimse görmüyor. Biz kimsenin tolerans görmesini istemiyoruz, kimsenin yaptıklarının yok sayılmasını da istemiyoruz. Çizgiye bastık, sonra alkıştan atıldık. Yani alkış ne zaman 15 tane, 20 tane 20 kişinin, bizim korner çizgisine sahaya girmesi ilk defa görülmüş bir şey. Sen orada olacağına bizim buradasın. Tiyatral kabiliyeti de biraz yüksek ve hakemin... Ve iki kişi içerisinden sarı kart gösteriyorsun. Bizim aklımızlan alay mı ediyorsun? Ben hayatım boyunca yaşadığım şeyi hiç kimseden gizli yaşamadım. Son 50 senedir herkesin, milyonların gözü önünde yaşıyorum. Gizli, saklı bir şeyim yok. Yaptığım şeyi de yaptım diyorum. Bunu mazur görün, ya arkadaşlar o kadar çok anlatılacak şey var ki... Fakat Karagümrük maçında bana ceza veren temsilci Hatay maçında gönderiyorsunuz yetmiyor Fenerbahçe maçına gönderiyorsunuz. Şimdi Abdurrahman Arıcı'ya sormak lazım. Ya başka kimse yok mu? Galatasaray'ın son 3 maçına bakın 3 tane VAR hakemine bakın. Yaşar Kemal, Ümit Öztürk, Bahattin Şimşek. Hiç kimseye denk gelmiştir böyle trio. Ve biz artık şaşırdık sanki kuralı bilmiyoruz, her dakika bize kural anlatıyor. Dirseğe kadar olan bölüme top gelirse, bilmem ne. Aşağıya değerse bilmem. Ya kardeşim bu VAR hataları azaltın diye. Altıya çıktınız birbirinizle anlaşamıyorsunuz. "

"Marsilya'da bize verilen penaltı mıydı?  Hiçbir şey söyledik mi?"

"En kolayı ben yapmadım, yanlış anlaşıldım demek. Biz böyle de demiyoruz. Yaptık diyoruz. Ben bunu yapamam zaten. Hepsinin de bedelini öderim, ödüyorum da ancak hiçbirini unutmam. Bakın ben Marsilya maçından sonra karşılaşmanın hakemi için ne dedim? Müthiş bir hakem yönetimi, müthiş bir hakem iletişimi dedim. Marsilya'da bize verilen penaltı mıydı? Hayır, dokunmamış bile Kerem, yanlış karar. Hiçbir şey söyledik mi? Yoksa yeri gelince onları da söylüyoruz. Neden, onların sizin görüşlerinizi dinleyip size değer vermesi. Önemli olan bu yoksa herkes hata yapıyor. Biz de yapıyoruz siz yapmıyor musunuz, siz de yapıyorsunuz. Yine Marsilya maçının ilk devresinde hakem gol pozisyonunda Alex'in önünde durdu. Doğal olarak hakeme devre arasında hakeme yüzde yüz golümüzü engelledin dedik. Hakem de üzgünüm kötü bir şanstı dedi. Yapmaması gereken bir şeydi. Ne diyebilirsiniz bunun üzerine. Biz de bir şey söylemedik. İletişimden bizlerle, yani teknik adamlarla, futbolcularla konuşmaktan korkmayın."

"Ne zaman sorsak kural değişiyor"

"Neden milyonlarca kişinin yanıt beklediği insanlar, milyonlarca hayatı etkileyen kararların hiçbir şekilde açıklamıyorlar. Niye? Biz çıkıyoruz sorduğunuz soruya cevap veriyoruz. Aslan gibi de stadyumdan ayrılıyoruz. Onlar, bunlar açıklamadığı gibi statlardan da gizlice ayrılıyorlar. Ne zaman sorsak kural değişiyor. Neyi sorsak illa bir şey buluyorlar. Kural değişiyor. Ve belki kural değişmiştir, bizi ikna ederler. İnsanlar da onları haklı bulur. Bunu da bir düşünün."

"En büyük başarı buradan lider dönmek olur"

"Beraberlik bize yetiyor ama o felsefe ile çıkmayacağız. Belki Lazio bizi yaslayabilir, tempolu ve presle başlayacaklarını düşünüyorum ama oyun içerisinde kazanmak için oynayacağımız benim karakterimi iyi tespit etmişsiniz. Kazanmak isterim her yerde. Ama kaybederiz. Anlayışımız bu olur. Açıkçası oyun sonunda beraberliğin bizi lider yaptığı ortamda oyun başlarken daha beraberliği kafasına koyan bir takım olamayız. Öyle olursak kaybederiz. Muhakkak defansif önlemlerimizi alacağız, oyunun her iki tarafını da çalışacağız. Açıkçası bir puan bize yetiyor, biz böyle oynayalım düşünesiyle çıkmak bize kaybettirir açıkçası. Lazio hücumu seven ve hücumu iyi yapan bir takım. Bunu dikkate almalıyız. Sarri'nin benimle ilgi söyledikleri, adeta ilham kaynağı dediniz. Fiorentina'dayken de gelip izlediğini ve örnek aldığını söylediniz. Ben de kendisini çok takdir ediyorum, oyun anlayışını çok beğeniyorum ve saygı duyuyorum. Bunu defalarca başarısını kanıtlamış bir büyük hoca olarak görüyorum. O yüzden oynattığı futbolda zevkli ve izlemeye çalışıyorum. Kendisini de en iyi yerlerde görmeyi çok istiyorum çünkü iyi de bir dostum ama yarın bakalım ne olacak. Bir tek şey Lazio ve Galatasaray için önemli, şu anda iki takım da garantiledi. Bunu sahaya yansıtırız veya yansıtamayız, buraya gelmeden önce oyunculara Lazio analizi yaparken aynen şu cümleyi söyledim çıkışta. Biz play-off maçı oynuyoruz. Şubat'taki play-off maçını da oynuyoruz. İki maç birden oynuyoruz. Kaybedecek neyimiz var, hiçbir şey. Garantilemişiz, muhteşem gelmişiz, önemli bir başarımız var. En büyük başarı buradan lider dönmek olur. Kaybetmekten korkmayın, korkmayan da bir takımım var. O felsefe ile oynayacağız. Düşüncemiz Galatasaray'ın Avrupa Şampiyonası'ndaki gibi olacaktır. Bundan emin olabilirsiniz."

Senin için hazırladığımız haberler