Fatih Terim nasıl şampiyon olur? İşte Yunan Ligi fikstür, puan durumu...

Ali Bozkurt
14.05.2024 - 22:11 | Son Güncellenme: 14.05.2024 - 22:16

Yunanistan Süper Lig’de Panathinaikos ile mücadelesini sürdüren Fatih Terim’in şampiyonluk şansı var mı ve nasıl olur? İşte fikstür, puan durumu ve detaylar...

Fatih Terim nasıl şampiyon olur? İşte Yunan Ligi fikstür, puan durumu...

AJANSSPOR HABER

Bu sezon Yunanistan Ligi’nde şampiyonluk parolasıyla çıkan Panathinaikos’ta ligin 16. Haftasında göreve “İmparator” lakaplı Fatih Terim getirildi. Normal sezonu Paok’un 4 puan gerisinde tamamlayarak Şampiyonluk Turu’na kalan Fatih Terim için işler pek de istenilen şekilde gitmiyor.  

Yunanistan Süper Ligi’nin formatı

Yunanistan Süper Lig’i bizim Avrupa’da en iyi 5 liginde gördüğümüz ve kendi ligimizde gördüğümüz formattan farklı bir sistem ile oynanıyor. Yunanistan Ligi’nin formatı ise şöyle; 14 takımın mücadele ettiği ligde sezon sonu ligin ilk 7 arasındaki takımları ‘Şampiyonluk Turu’nda şampiyonluk mücadelesi verirken sıralamadaki son 7 takım ise ‘Küme düşme turu’nda ligde kalma mücadelesi veriyor. Ligin bitiminin ardından takımların hiçbir puanı silinmeden kaldıkları bu turlarda bir takım toplam 10 maç oynayarak her rakibiyle 2 kere karşı karşıya geliyor.

Terim’in şampiyonluk şansı

Şampiyonluk Turu’ndaki ilk maçında ezeli rakibi Olympiakos’su deplasmanda yenen Panathinaikos teknik direktörü Fatih Terim için Şampiyonluk Turu iyi başlasa da Yunan ekibinde ligin bitmesine iki hafta kala şampiyonluk umudu iyice azaldı. Çıktığı AEK deplasmanından 3-0’lık mağlubiyetinin ardından içerde oynanan Aris mücadelesinden de 1-0’lık mağlubiyetle ayrılan Yeşil-Beyazlılar son iki haftaya girilirken lider AEK’in 4 puan gerisinde bulunuyor. Fatih Terim’li Panathinaikos’un şampiyon olması için çıkacağı son iki maçı da kazanmasının yanında AEK’nin çıkacağı iki maçta puan kaybı yaşaması gerekirken en az birinden de mağlubiyet alması gerekiyor.

İşte Yunanistan Şampiyonluk Turunda kalan maçlar

Sona ermesine iki maç kalan ligde Terim’li Panathinaikos yarın saat 20:00’da PAOK deplasmanına çıkacak. Panathinaikos ligin son maçında 19 Mayıs saat 20:00’da evinde ezeli rakibi Olympiakos’u ağırlayacak. İki ezeli rakip Stadio Apostolos Nikolaidis’te karşı karşıya gelecek

Lider AEK

Şampiyonluğun en büyük adayı olan AEK yarın saat 20:00’da Olympiakos ile karşılaşacak. Deplasmanda konuk olacağı Olympiakos maçının ardından evinde Lamina’yı ağırlayacak olan AEK kalan maçlarını kazanması halinde şampiyon olacak.

Ligin zirvesinde nefes kesen yarış

AEK ligin zirvesinde 75 puanla lider konumda bulunurken PAOK ise liderin yalnızca 1 puan gerisinde bulunuyor. Fatih Terim’in yönettiği Panathinaikos ise 71 puanda ligin üçüncü sırasında yer alıyor. 

25 Maça çıktı

2024’ün başında teknik direktör olarak görev almaya başladığı Yeşil-Beyazlı ekiple toplam 25 maça çıkan tecrübeli teknik adam bu maçların 14’ünden galibiyetle ayrılırken 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Deneyimli teknik adam aldığı bu sonuçların ardından Yunan ekibi ile 1.92 maç başına puan ortalaması elde etti.

Kupada finalist

Ligde umduğunu bulamayan deneyimli teknik adam öğrencileri ile birlikte Yunanistan Kupası’nda finale çıkmayı başardı. Fatih Terim yönetimindeki Panathinaikos 25 Mayıs günü saat 20:30’da Aris ile karşı karşıya gelecek. Kupa finali, Panthessaliko Stadyumu’nda oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler