Fatih Terim: "O türünün tek örneği bir oyuncu"

06.10.2024 - 16:25 | Son Güncellenme: 06.10.2024 - 16:35

Daha önce İtalya Serie A'da Fiorentina ve Milan'ı çalıştıran Fatih Terim, iki takım arasında oynanacak olan karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim: "O türünün tek örneği bir oyuncu"

AJANSSPOR - DIŞ HABER

İtalya Serie A'nın 7. haftasında Fiorentina, Artemio Franchi Stadyumu'nda Milan'ı konuk edecek. Bugün (6 Ekim) saat 21:45'te başlayacak olan karşılaşma öncesi her iki takımda da teknik direktör olarak görev yapmış olan Fatih Terim, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu.

"Asla kaybetmedim"

Maç hakkında konuşan Fatih Terim, "Evet, bu benim maçım. Fiorentina ve Milan, Serie A'daki iki kalbim. Fiorentina teknik direktörü olarak Milan'ı iki kez yendiğimi biliyor musunuz? Sonra Milan teknik direktörü olarak Fiorentina'yı sadece bir kez karşılaştığımda yendim. Evet, bu tam anlamıyla benim maçım. Hangi takımın teknik direktörü olursam olayım, asla kaybetmedim" dedi.

"O, türünün tek örneği bir oyuncu"

Fatih Terim, İtalya'da önce Milan şimdi ise Inter'de harikalar yaratan milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu hakkında şunları söyledi: "Hakan Çalhanoğlu'nu milli takımda ilk kez ben oynattım. O, türünün tek örneği bir oyuncu. Her şeyi iyi yapabiliyor."

"Beni etkileyen bir şey var"

İtalyan devi Juventus'ta ter döken Kenan Yıldız hakkındaki düşüncelerini de paylaşan Terim, "Kenan hala genç ama yetenekli bir çocuk olarak beni etkileyen bir şey var; Juventus'ta solda oynuyor, koşuyor ve yetenekli biri olmak için çok çalışıyor" şeklinde konuştu.

Fiorentina performansı

Fireontina'nın başında 28 maça çıkan Fatih Terim, bu karşılaşmalarda 10 galibiyet, 11 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti.

Milan dönemi

Daha sonra bir diğer İtalyan ekibi Milan'ın yolunu tutan Terim, Kırmızı-Siyahlıların başında 13 maça çıktı. Terim liderliğindeki Milan bu maçlardan 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile ayrıldı.

Senin için hazırladığımız haberler