Fatih Terim Okan Buruk'un arkasında! "Öküz altında buzağı arayanlar, yangın çıkarmaya çalışmasınlar"

06.10.2024 - 10:28 | Son Güncellenme: 06.10.2024 - 10:39

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'de ve UEFA Avrupa Ligi'nde aldığı son sonuçlarla eleştirilmeye başladı ve Fatih Terim gündeme geldi. Levent Tüzemen, Terim'in Buruk'u desteklediğini yazdı.

Fatih Terim Okan Buruk'un arkasında! "Öküz altında buzağı arayanlar, yangın çıkarmaya çalışmasınlar"

AJANSSPOR HABER

Yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 7'inci haftasında Kasımpaşa karşısında 3-0 öne geçmesine rağmen skoru koruyamamış ve sahadan 3-3 beraberlikle ayrılmıştı. Bu sonucu "kaza" olarak nitelendiren teknik direktör Okan Buruk, aynı şanssızlığın UEFA Avrupa Ligi'nde Rigas Skola deplasmanında da yaşanmasını engelleyemedi. Sarı-Kırmızılılar, 2-0 öne geçtiği maçta 2-2 berabere kaldı.

Arka arkaya alınan kötü sonuçların ardından Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un performansı eleştirilmeye başladı. Camiada Fatih Terim ismi gündeme geldi. Sabah Gazetesi yazarı Levent Tüzemen, bugünkü köşe yazısında Sarı-Kırmızılılar'da öne çıkan Fatih Terim fikrini değerlendirirken, Terim'in Buruk'u desteklediğini belirtti. Tüzemen, "Öküz altında buzağı arayanlar, yangın çıkarmaya çalışmasınlar" dedi.

"Okan Buruk en büyük desteği Erden Timur'dan görüyordu"

Erden Timur faktörünün Okan Buruk üzerindeki yükü hafiflettiğini ve kazanılan şampiyonluklarda önemli etki ettiğini vurgulayan Levent Tüzemen, "G.Saray'ın 2 yıl şampiyon olmasında Okan Buruk'un büyük payı var. Özellikle gövdeli oyuncuların yönetilmesi konusunda çok başarılıydı ama en büyük desteği Erden Timur'dan görüyordu. Şimdi Okan hoca, Florya'da yaşanan dalgalanmalardan doğrudan etkileniyor. Maalesef yönetim, Florya'da destek olabilecek o kişiyi bulamadı. Timur özellikle tüm oyuncularla yakından ilgileniyor ve Okan hocanın maçlara tamamen konsantre olmasını sağlıyordu" dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da acil toplantı! Kaptanlar takımla görüştü
Habere Git

"Terim'in ismini gündeme getirip, Hatipoğlu'nun görüştüğünü yazanlar var"

Okan Buruk üzerine oyunlar oynadığını kaydeden Tüzemen, "Okan Buruk üzerine oyunlar oynanıyor. Bunu da parayla yönetilen bot hesaplar yapıyor. Amaç G.Saray'ı, Okan Buruk'u ve yönetimi yıpratmak. Okan hocayı değiştirmek G.Saray'a fayda değil, zarar getirir. Yönetimin de böyle bir anlayışta olduğunu düşünmüyorum. Hatta Fatih Terim'in ismini gündeme getirip, İbrahim Hatipoğlu'nun görüştüğünü yazanlar var. Hatipoğlu, Terim'in yakın dostu, her koşulda görüşüyorlar" ifadelerini kullandı.

"Öküz altında buzağı arayanlar boşuna yangın çıkarmaya çalışmasınlar"

Levent Tüzemen, Fatih Terim'in Okan Buruk'u desteklediğini şu ifadelerle kaydetti: "Terim, eski öğrencisini hem seviyor hem de destek vermeye devam ediyor. Öküz altında buzağı arayanlar boşuna yangın çıkarmaya çalışmasınlar. O yangını çıkarmaya çalışanlar, yaktıkları ateşin odunları olur"

Okan Buruk'un Galatasaray karnesi

Temmuz 2022'de Galatasaray ile sözleşme imzalayan teknik direktör Okan Buruk, Sarı-Kırmızılılar'ın başında toplam 107 maça çıktı. 80 galibiyet, 12 beraberlik ve 15 mağlubiyet alan Buruk, 2.36 puan ortalaması yakaladı.

Bu sezon 12 maçta takımın başında olan Okan Buruk, 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 1.92 puan ortalaması tutturdu.

Senin için hazırladığımız haberler