Fatih Terim: Oy verdiğim başkanın teknik direktörü olmam

İsa Kethüda
01.08.2021 - 15:56 | Son Güncellenme: 01.08.2021 - 21:03

Galatasaray haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, medya mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. İşte detaylar...

Fatih Terim: Oy verdiğim başkanın teknik direktörü olmam

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

İlk olarak seçim süreci ile ilgili sözlerine başlayan Terim, "Oy verdiğim başkanın teknik direktörü olmam" dedi. Deneyimli teknik adamın açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

Terim: Yardımcı antrenör sorunu yok 

"Size yardımcı beğendiremedik. Yardımcılarımdan çok memnunum. Galatasaray'da yardımcı antrenör sorunu yok. Gelirse bir kişi gelir, o da daha önce Galatasaray'a hizmet etmiş biri olması kaydıyla. Riera burada 2 ay staj yapmak istiyorum diyerek yanıma gelmişti. Daha sonra ben burada biraz daha kalmasını sağladım.

'Galatasaray'ı benimsemiş insanlarla çalışmaktan yanayım'

''Antrenörlerin sesini çıkarmadığı söyleniyor. Böyle bir şey olur mu? Ben Galatasaray'dan gelen Galatasaray'ı benimsemiş insanlarla çalışmaktan yanayım. Selçuk hoca da Necati hoca da haysiyetli insanlar. Onlar esas konuşmazsa benim onlarla çalışmayacağımı bilirler. Yapmayın bunu! Yenilince zaten bana suç buluyorsunuz. Bari yardımcılarımı rahat bırakın!''

'Opsiyon kararımızı Mohamed belirleyecek' 

"Mostafa Mohamed için opsiyonu 21 Temmuz 2022'ye kadar kullanabiliriz. Opsiyonu kullanıp kullanmayacağımızı Mohamed belirleyecek." 

'Kiralık oyuncularda aidiyet duygusu olmuyor'

''FFP kıskacında olduğumuz için son 3 sezondur kiralık oyunculara yönelmek zorunda kaldık. Bizim için iki seçenek vardı ya kiralık ya da bonservissiz. Ayrıca kiralık oyuncularda aidiyet duygusunu görmeniz çok mümkün olmuyor.''

 

'Muslera sonrası kale Okan Kocuk'un'

"Muslera sonrası kaleye Okan Kocuk'u hazırlamak istiyoruz, oynaması için kiralık verdik."

PSV maçı hakkında 

''Defansın yok, yeni oyuncuları oynatamıyorsun. Orta sahan zaten yok. PSV maçı özelinde ilk 15 dakikayı en azından tutacak 3'lü defans düşünerek bir plan yapmıştık. Zaten Sekidika ve Alparslan’ı ek bir hareketimizle 4'lü savunmaya çekebiliyorduk.''

'Enteresan bir 10 numara izledik, isim vermiyorum'

''2. ya da 3. ligden bir takımla anlaşıp kendi hocalarımızdan birini oraya göndermeyi planlıyoruz. Bu şekilde genç oyuncularımızı oraya yollayarak daha iyi gözlemleyebileceğiz. Necati Ateş ve Ümit Davala ile birlikte enteresan bir 10 numara izledik. İsim vermiyorum. Rumen oyuncularla ilgili Hagi ve Popescu ile beraber Romanya'nın eski teknik direktörü ve benim de eski öğrencim olan Cosmin Contra ile sık sık görüşüyorum.''

 

Berkan Kutlu ve Taylan Antalyalı hazır mı?

"Hazır gibi aşağı yukarı. Taylan bir hafta oldu başlayalı. Berkan Bolu’da zaten hazırlık kampından geldi. Taylan da yavaş yavaş hazır hale gelecektir. Berkan hazır gibi." 

Seçim döneminde sessiz kalması hakkında

"Benim çalıştığım hiçbir dönemde seçime müdahil olmadığımı iyi bilirsiniz. Oy kullanmadım ve hiçbir zaman müdahil olmadım. Doğru bulmuyorum. Ben gelmediğim gibi aileden kimseyi de getirmedim. Burada çalışmış teknik heyet ve arkadaşlarım dahil kimseye müsaade etmedim. Oyumu kullandığım başkan seçilirse onun antrenörü mü olayım yani? Oy kullandığım başkan adayının hocası olmam. Benim böyle bir prensibim var. Eğer bir gün çekilirsek tabii ki etkimizi, yetkimizi, sevgimizi kongre salonlarından daha rahat görme imkanı olur. Boş olduğum zaman gittim oy kullandım; ailemle de kullandık; ama özellikle bu sefer kullanmadım. Düşünün ki önce avukatımızdan ayrıldık." 

Seçim tarihi takımın hazırlıklarını etkiledi mi?

"Seçim tarihlerini bir defa düşünmek lazım. Maalesef orada en az 2-3 haftalık bir kaybımız oldu. Genel olarak seçim tarihlerini tüzükte değişebilir mi diye bir ara düşünmekte yarar var. Bazen tam transferin göbeğine geliyor. Onu düşünerek takımın da durumu doğrultusunda hareket edilmesi daha doğru." 

 

Başka takımlardan teklif aldı mı?

"O tekliflerin olması zaman zaman olması doğal. Uzun zamandır var her şeyden. Benim şöyle bir huyum var. Bir takımda çalışırken başka bir takımla ilgilenmediğim gibi başkalarına da herhangi bir söz vermem. Bunlara çok itibar etmemek lazım. İşim bitmemişti. Çok da kısa bir süre var. Başka türlü de olabilirdi. O zaman düşünebilirdim. Henüz kopmadan böyle bir şey hiç düşünmedim."

 

Terim'den yeni yabancı kuralı yorumu

"Bu kuraldaki katkımı zaten hepiniz biliyorsunuz. Bakış açımı da biliyorsunuz. Serbestlikten yanayım. Bunu da her vesile ile söylüyorum. Geçen sene kural içerinde 15 tane Türk oynatmışım. Hiçbir mecburiyetim yoktu. İstediğim yabancıyı oynatabilirdim. Bir defa daha söylüyorum… 14 Türk mecburiyeti var. 14 yabancı mecburi değil ama 14 Türk mecburi. Bu bir Türk kuralıdır.

'Yabancı yasağı fayda getirmez'

Yasakların bir fayda getireceğini düşünmüyorum. TFF böyle bir karar almışsa yapacak bir şey yok. Bunun zorluklarını da size bir örnekle gösteriyorum. 3 Türk’ü koyduk. Oyuncu santrfor sakatlandı. İkinci santrforun yerli değilse ve iyi değilse iki oyuncu çıkaracaksın. Bir santrfor, diğeri kime denk gelirse. Biz onu daha önce hesaplarız elbette. Zaman zaman bu sıkıntılar olacak." 

'Bana 3 sene sabredin' demem

"Üç seneyi şunun için söyledim. Yönetimin süresi üç sene. Benim mukavelem üç sene. Sonuç olarak ben kimseye, 'Bana üç sene sabredin' demem. Tek söyleyemeyeceğim şey sabırdır. Söylemlerimin üç sene olmasının sebebi, bu üç sene içerisinde bir şeyler yapacağız demektir."

 

Senin için hazırladığımız haberler